Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


440 reacties:

 1. Cornelis

  23 dec 2010 om 13:44

  Hello, goodbye,

  Ik feliciteer de heer Léon Povel met zijn verjaardag vandaag.
  Ik wens hem nog veel gezondheid toe.
  Met een groet,
  Cornelis.

  • Geronimo

   23 dec 2010 om 19:09

   Aan Cornelis is een e-mail gestuurd.

   U vindt onder “Nieuws” ook een mogelijkheid om een reactie te geven op de verjaardag van Dhr. Povel, die vandaag 99 jaar is geworden.

 2. JB

  20 dec 2010 om 16:59

  [7]..Terwijl op de Westelijke ‘begane grond’ iedereen gekluisterd was aan de radio om berichtgeving op te vangen over onze op handen zijnde tweede ‘Sprong in het Heelal’ vanuit het Mare Imbrium, zat de Oostblok-‘aanhang’ eveneens in het halfduister bij de ontvangers om hun eigen Maan-expeditie KM3 te volgen [*], een team van acht kosmonauten dat gelijktijdig op indrukwekkende wijze aktief was in de Sinus Medii, het ruwste middenterrein op de Maan. Zij maakten deel uit van een soortgelijk project als het onze, door hen ‘Project ALPHA’ genoemd. Ook zij hadden hun bevelvoerende ‘captain’, hun ‘boordwerktuigkundige’, hun ‘ruimte-arts’, een ‘documentator’ voor het logboek enzovoorts. We voelden ons nauw met hen verbonden ook al kenden we hun namen niet die ze ook nooit prijsgaven, behalve hun functionele zakelijke afkortingen bestaande uit drie hoofdletters.
  Ze behaalden in ieder geval onder zeer moeilijke omstandigheden uitstekende resultaten op de Maan en keerden behouden terug. (… )

  [*] “De Expeditie naar de Maan”, dagboek van KM3
  van de tjechische auteur Ludek Pesek
  ook in nederland in boekvorm uitgegeven in 1967
  incl. voortreffelijke Maan-afbeeldingen,
  zoeken op internet!

 3. JB

  20 dec 2010 om 12:26

  [6]..Ter toelichting bij het beeldmateriaal van onze ruimtevloot, centraal in ‘Space Opera’ Maanstad met voorgegloeide motoren, voeg ik nog enkele details toe waarvoor ik geen reden zie om ze nog langer voor mezelf te houden.
  Het zal duidelijk worden waarom in later instantie door de grotere betrokken overheden besloten werd de visualisaties achter te houden. De diversiteit aan ruimte-costuums verenigd op de Maanbodem zou in 1971 een wereldwijde ‘media-shock’ veroorzaakt hebben gevolgd door publieke teleurstelling. Het behoeft evenmin verder betoog dat daarom de storingen die de ‘live’uitzendingen belemmerden in zekere zin door zowel ‘Oost’ als ‘West’ werden beoordeeld als een …’geluk bij ongeluk’. Twee ruimtevaart-allianties die weliswaar inzagen dat het nodig was in elkaar te investeren, maar toch politieke rivalen zouden blijven die lijnrecht tegenover elkaar stonden. Bovendien hadden beide ‘kampen’ de handen vol aan ieders eigen ruimte-beslommeringen om te trachten de ander steeds voor te blijven in een soort prestige-slag zonder eind, een ruimte-wedloop in het oneindige waarbij de tijdsdruk de veroorzakende factor was dat er aan beide kanten slachtoffers te betreuren waren door ronduit technische blunders. ( …)

 4. Henk Jan van der Kolk

  18 nov 2010 om 10:29

  Geachte heer/mevrouw,

  Het hoorspel “Ontdekking van de Heme”‘ is nog tot en met 20 november exclusief te horen, een initiatief van MAX.
  In het hoorspel naar de roman van Harry Mulisch, spelen onder meer Peter Blok, Lou Landré, Rik Launspach en Saskia Temmink. De muziek is geschreven door Henny Vrienten. Regisseur Hans van Hechten is er knap in geslaagd het ingenieuze plot, over manipulatie van de historie en van genetisch materiaal, vorm te geven. Het hoorspel van “De ontdekking van de hemel” is een productie van De Hoorspelfabriek.

  Hartelijke groet,
  Henk Jan van der Kolk
  MAX

 5. JB

  12 nov 2010 om 14:52

  [5]..Graag beantwoord ik nog de veelgestelde vraag wat de knal is voorafgaand aan de start;
  Het zijn de draaibare boeg-motoren van de Pioneer die met een korte felle raketstoot het toestel na een horizontale landing weer verticaal positioneren om vervolgens meteen door te starten. De drie landings-vrachtvaarders waren eveneens uitgerust met dit systeem dat garant staat voor een spectaculaire solo-start.
  Rest mij een luistergroet aan allen die onze verrichtingen in de ruimte in een later stadium enthousiast via de middengolf gevolgd hebben,..of er als nog kennis van nemen, en iedereen al het goede voor de toekomst toe te wensen.
  Clenn Mathews

 6. JB

  12 nov 2010 om 12:31

  [4]..Zien we onze ruimtevloot terug op het digitale beeldscherm dankzij het werk van de audio/video-ploeg van Maanstad, de grootste raket-toestellen ooit gebouwd gefixeerd in de lazers voor een zo nauwkeurig mogelijke synchroon-start, dan blijft het, zelfs voor ons die in de startkooien hadden plaatsgenomen boven de honderden tonnen vloeibare waterstof en zuurstof plus een geactiveerde kernreactor en de secondes van de countdown naar nul zagen tikken op de displays, ..als onwaarschijnlijk voorkomen dat ze ook werkelijk synchroon, zij aan zij zonder elkaar te raken van hun startplek afkwamen en het Universum kozen. Men moet niet vergeten dat ze vooraf niet getest konden worden. De hoofdontwerpers hadden dit gehele project gebaseerd op de ervaringen van testbemanningen op kleinere prototypes,..een dubieus argument, maar voldoende voor een meerderheid in het internationale congres om het groene licht te geven.
  We zullen er dan ook maar niet over nadenken wat er was gebeurd als ze niet waren los gekomen en de motoren niet meer afgezet konden worden terwijl ze al zo’n 20 ton vloeibare brandstof per seconde verstookten. [..slot volgt]

 7. JB

  12 nov 2010 om 12:21

  [3]..De Pioneer en de acht Vrachtvaarders waren weliswaar hightech-producten van gezamelijke westerse fabrieken, ..het mag niet onvermeld blijven dat alle eerste-trappen, ook de buster van de Pioneer, van Oostblok-makelij waren.
  De TV-uitzendingen wilden vanaf het begin al niet lukken door de enorme, onverklaarbare storingen in de ether precies op onze frequenties, en zowel de internationale media als politiek begon achter de schermen te suggereren dat de grote Oostbloknatie die deze start-trappen geleverd had aan LUNA, tevens de veroorzaker van de storingen was omdat zij hun technologie niet te kijk wilden laten zetten voor de hele wereld. Mogelijk, zo redeneerde men, gaven zij alleen maar materiele ondersteuning om op een met loyaliteit gecamoufleerde manier hun langeafstand wapens- en systemen te testen, zo ook met voorafgaande onbemande Maan-transporten van zwaar materieel en brandstof, indrukken die werden gesterkt door het feit dat ze vanaf het beginstadium resoluut hadden laten weten geen enkele bemanning beschikbaar te zullen stellen voor deze gewaagde onderneming.
  Het bleken alle ongegronde en onlogische verdenkingen omdat dit kostbare internationale project weldegelijk een belangrijke bijdrage was tot beeindiging van de koude oorlog. Later zou dan ook blijken dat “andere”infiltranten binnen LUNA verantwoordelijk waren voor alle stagnatie. [slotber. in 48uur]

 8. John Geelof

  07 nov 2010 om 18:41

  Dodenhuis – de terugkeer van kolonel Moore.
  De tekst, die is weergegeven komt uit een boekje uit 1947. (een bewerking van het hoorspel.) De serie werd uitgezonden in 1946.
  De geluidsfragmenten zijn van voor de oorlog. Toen werd de voordeur geopend door tante Beatrice.
  In 1946 werd de voordeur al in deel 1 geopend door Millner, die met een nare hoest door de gangen slofte.

  John Geelof.

  • Geronimo

   07 nov 2010 om 21:17

   Beste John Geelof,

   Uw informatie lijkt inderdaad juist. U kunt dit ook nalezen op deze site wanneer u kijkt op de startpagina Dodenhuis.

   De geluiden die ik heb gebruikt en de 2 afleveringen zijn inderdaad van de eerste serie. Die is van voor de oorlog. Dit zijn helaas, zover bekend, de enige bewaard gebleven fragmenten.

   De tekst heb ik compleet, maar moet nog steeds verwerkt worden op deze site. Dat ga ik zeker doen, maar kost nog wel wat tijd!

   Dank voor uw aanvulling.

 9. JB

  05 nov 2010 om 15:39

  [2] ..Ondanks de zes maal mindere zwaartekracht van de Maan hadden de Vrachtvaarders, zowel de drie landingsvaartuigen als de vijf tankschepen, elk 20-kiloton conventionele stuwkracht nodig om ze van de startblokken los te krijgen terwijl de Pioneer, het vlaggeschip dat enorm overgedimensioneerd was, ruim het dubbele nodig had en gelanceerd moest worden met een buster-trap omdat zijn eigen conventionele raketmotor meteen volop moest meewerken. Tijdens die eerste klimfase naar 600km hoogte werd de Pioneer continu bijgetankt vanuit de buster om hem tot op het moment van afkoppelen volgetankt te houden,..die brandstof hadden we immers later hard nodig, alvorens de atoom-motors met het mindere stationaire vermogen het over konden nemen om ze op koers te leggen naar de Rode Planeet. De technische complexiteit van de gezamelijke start was enorm, afgezien nog van de vervolg-operatie dat alle 9 eerste trappen met hun resterende brandstof een ‘start’-landing achteruit terug moesten maken om weer hergebruikt te kunnen worden, na een volledige ‘overhaul’. [..hervatting over 48uur]

 10. JB

  03 nov 2010 om 12:28

  [1] Greenwich 23.00uur
  “Destination the unknown red infinity”,
  ..een laatste nabeschouwing op onze catastrofaal verlopen ‘Second loop into the Universe’, ..emotioneel blijvend onacceptabel, omdat niemand van ons tot op het moment van de start het flauwste vermoeden had dat een man van acht-en zeventig jaar met het uiterlijk als van een dertiger, zelf psygisch gegijzeld en geshanteerd,..geinfiltreerd was tussen de bemanningen van onze ruimtevloot om tegen zijn eigen wil in deze internationale expeditie naar Mars die een wetenschappelijk succes had moeten worden en waaraan vooraf ook niemand twijfelde,..eveneens psygologisch moest ondermijnen en doen mislukken, ..wat zou resulteren in een grote tragedie in de ruimte.
  Een vloot bestaande uit negen geavanceerde ruimtevaartuigen,..raketgevaartes zo groot als de vroegere Twin-Towers, welke in gedeelde secties naar de Maan waren overgevlogen om daar geassambleerd en startklaar gemaakt te worden in het Mare Imbrium. [..vervolg over 24uur]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *