Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


451 reacties:

 1. JB

  27 jan 2011 om 16:39

  [17]..Het is mogelijk dat zich spionnen onder de passagiers en journalisten hebben gemengd die we op de pendelvlucht mee namen naar de Maan om de start bij te wonen. Wanneer ze op de Lazer-apparatuur uit zijn geweest moeten ze echter van een koude ruimte-kermis zijn terug gekomen op het moment dat het visuele spectakel werd ingeschakeld en verbijsterd door hen werd geconstateerd dat het drieling-Lazerkanon niet op de Maan, maar in het geografische centum van Australie was opgesteld, even ten westen van Alice Springs. Van daaruit was de ‘blauwe bundel’ op de Maan gericht, fixeerde via diamantzuivere prisma-spiegels de ruimtevloot en werd vervolgens doorgekaatst naar Mars. Door de radio-telescoop van Maanstad constateerde men dat de lazerbundel het oppervlak van de Rode Planeet ook bereikte.

 2. JB

  26 jan 2011 om 15:03

  [16]..Het installeren van ‘Lazer-geleiding voor grote afstanden’ in ons ruimte-project lekte vrij snel uit naar geheime diensten wat achteraf gezien de interne ‘situatie’ binnen LUNA niet vreemd was. Het gevolg was dat ‘technisch specialisten’ te over zich aanboden voor de internationale samenwerking op de Maan. Juist omdat de LUNA-directie het eigen collectief had opgedragen alert te zijn met betrekking tot de nieuwe technieken, verslapte de aandacht hierdoor op het overige. In deze periode moet een ‘vervangende astronaut’ gebruik van de situatie hebben gemaakt om namens een vijandige organisatie tot de geselecteerde ‘crew’ door te dringen, geholpen door iemand die zich in de top van het management moest bevinden.

 3. JB

  25 jan 2011 om 13:43

  [15]..Een ultra-geheim onderdeel binnen ‘journey 2’ was de “Blauwe Lazer” die het uitspansel doorkruiste en een primair doelwit vormde van spionage-aktiviteiten. Deze revolutionaire ‘Lazer’ van ongekend hoge zuiverheid en radio-intensiviteit werd ontwikkeld door een kleinere west-europese en scandinavische bondgenoot, beiden specialisten in de signaal-technologie. Aanvankelijk was het een op zichzelf staand experiment, maar werd half de voorbereidingsfase ter combinatie ingelast met als doel; ‘Lazer-coordinatie en navigatie’.

 4. JB

  29 dec 2010 om 18:44

  [14]..Laten wij het ter afsluiting over eens zijn dat de verscheidenheid van de aan ons bekende wetenschappen ten dienste moet staan van de mensheid, tot behoud van- en een universele vrede op onze planeet.

  “Best wishes to everyone for the new year”
  Clenn Mathews

  • Geronimo

   29 dec 2010 om 23:38

   Beste JB,
   Met veel fascinatie uw bijdragen gevolgd. Vanuit deze plek wil ik u en alle bezoekers van Geronimohoorspelen ook een gezond, gelukkig en luisterrijk 2011 wensen.

 5. JB

  29 dec 2010 om 18:30

  [13]..Onlangs op een Londens terras,..bij het tennis-toernooi van Wimbledon, kwam een man in een rolscooter naar mij toe en stelde mij de vraag;..’U bent toch die bekende ruimte-arts’?! ‘Inmiddels buiten dienst’ antwoorde ik, ‘maar ik zie het als een compliment dat u mij nog steeds herkent,..neemt u iets te drinken’. De man stelde zich aan mijn tafeltje en we namen ieder een heldere bier. ‘Kunt u mij uitleggen wat het nut is van die geld-verslindende ruimte-programma’s ‘ ,vroeg hij me half onze conversatie. Ik wilde de man niet gaan vervelen tijdens dit Grand Slam met een opsomming van allerlei voor- en door de ruimtevaart ontwikkelde compact-technieken en medische wetenschappen die in het dagelijks leven door iedereen gebruikt worden, maar haalde de Daily Mail te voorschijn. ‘Ja dat kan ik gentleman’, zei ik. ‘Ik lees hier zojuist dat British Airways en KLM binnen afzienbare termijn toeristische ruimte-vluchten gaan organiseren’. ‘Binnenkort kan dus iedereen voor een acceptabel bedrag in een baan om de Aarde de sensatie van de gewichtloosheid beleven en kunt u zich onafhankelijk zonder enige hulp in alle richtingen verplaatsen’. ‘Neemt u mijn krant maar mee, dan kunt u zich meteen laten inschrijven voor een plezierige ruimte-vakantie’. Even later vervolgde de man goed gehumeurd met mijn gesigneerde krant zijn weg door de mensenmassa.

 6. JB

  29 dec 2010 om 17:26

  [12]..Zijn we na een passage van ruim vier decennia inmiddels gearriveerd in een volgend milennium waarin ‘ruimtesprongen’ steeds meer tot de orde van de dag gaan behoren.
  Nieuwe generaties ruimte-bemanningen (en vrouwen) van allerlei ‘pluimage’ bereiden zich voor op de hervatting van maan-landingen onder verenigde vlag en zal wellicht een volgende ‘sprong’ naar de rode planeet ondernomen worden om deze alsnog verder te onderzoeken.
  Ik attendeer deze nieuwe bemanningen en de controlle-centra er op terdege rekening te houden met onze Vrachtvaarders die we in 1972 noodgedwongen moesten achterlaten in de parkeerbaan om Mars op 1500 km hoogte. Om niet met onze vroegere vaartuigen in botsing te komen zal ruim voor aankomst exact vastgesteld moeten worden waar zij zich precies bevinden, om er vervolgens een flink eind onder te gaan zitten met hogere parkeer-snelheid, of er boven met lagere snelheid.
  Wij wensen allen een succesvolle en behouden vaart.

 7. JB

  27 dec 2010 om 19:26

  [11] En zo,..voltooiden zich de voorbereidingen van de ‘onmogelijke’ ruimte-onderneming, spookachtig groot waargenomen door het ‘scandinavische-speedglas’ van onze ruimtehelmen tot aan het moment dat de stem van Jeff Morgan door de boordspeakers klonk die zich vanuit de cockpit van de Pioneer richte tot de bemanningen, vastgesnoerd in de G-kooien;
  “Meld u in volgorde gereed voor de start!”

 8. JB

  27 dec 2010 om 18:23

  (journey2,CM)
  [10]..De startplaats waar de Vaartuigen samengesteld werden lag op de maanvlakte 100 meter lager. Vanuit de twee buitenste koepels moest alle maan-personeel en bemanningen met de ruimtepakken aan het ‘luchtledige’ in om gebruik te maken van de twee lange roltrappen die de verbinding waren naar beneden en terug. Eenmaal beneden trof men alle mobiliteit voorhanden, maantractors, rupsvoertuigen, rijdend zwaar materieel voor de assamblage zoals de hydraulische montagekranen op rails, schaarliften, overstap-platforms etc. Verspreid in de verdere omtrek stonden de raket-brandstoftanks van 25ton per inhoud die met de eerder genoemde onbemande vluchten ‘neergezet’ werden. (.. )

 9. JB

  27 dec 2010 om 17:39

  [9]..De Centrale Commando-koepel waarin gecentreerd de zendmast van ruim 300 meter hoogte tevens Controlle-toren, had een basis-diameter van 250 meter en werd half omringd door vier iets kleinere koepels waarin de verblijf-compartimenten en overige faciliteiten waren ondergebracht. Onderling waren ze met elkaar verbonden door luchtsluizen. Links en rechts werden ze geflankeerd door de geavanceerde lazer-signaaltorens en grote zonnepanelen voor de energie-voorziening.
  Sensationeel verlicht als de koepels waren en zoals alles ‘geetiketteerd’ met de status ‘Top Secret Technology’, komt men ze tegenwoordig steeds vaker tegen van klein formaat in attractie-parken tot aan zeer groot zoals de ‘klimaat-koepels’ in de natuur van Cornwall in het zuid/westen van Engeland [*]. (.. )

  [*]..beslist een toeristisch bezoek waard als u daar in de buurt bent, zie internet & afbeeldingen.

 10. JB

  27 dec 2010 om 17:16

  [8]..Zonder iemand binnen het ‘partnership’ te kort te doen die allen hun toegevoegde waarde bewezen in project ‘Journey into Space’, beperk ik mij tot de objecten die op het hoger gelegen noord/west-plateau van de Regenboogbaai de sky-line van Maanstad gestalte gaven.
  De atmosferische ‘Maan-koepels’ waren enorme opblaasbare capaciteiten, opgesloten in een kooi-constructie en gevuld met perslucht van 1 bar constant welke continu scheikundig werd ververst. Inclusief de verstevigde bodem waren ze geconstrueerd van een flexibel transparant materiaal, sterk en dubbelwandig waartussen een heldere koelvloeistof circuleerde om de 170 graden celsius te kunnen weerstaan bij fase ‘volle maan’. (.. )

  Ik maak van de onderbreking gebruik ‘radio-director’ Léon Povel te feliciteren met zijn 99’ste verjaardag, een groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *