Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


440 reacties:

 1. JB

  28 feb 2011 om 12:08

  [25].. Een ex-kosmonaut van het meest geheime ruimtestation, de russische Saljoet 12 waarvan het bestaan nooit officieel is bevestigd, heeft tegenover een westerse journalist verklaard dat het team wetenschappers aan boord behalve de ‘stealth’-techniek nu ook de ‘ringspectrum’ camouflage-techniek volledig onder controlle heeft gekregen. Dat zou betekenen dat het ruimtestation niet langer alleen onzichtbaar is voor radar-peilingen, maar zich nu ook als een ‘kameleon’ volkomen visueel onzichtbaar kan maken in de ruimte. Ook zouden zij via de spectrum-frequenties er in geslaagd zijn over grote afstanden contact te maken met vliegende schotels.
  De ‘officieuze’ woordvoerder van Roscosmos heeft de journalist toegezegd op korte termijn ‘verjaard’ beeldmateriaal over te dragen van het ‘wetenschappelijke’ ruimtestation.

 2. JB

  24 feb 2011 om 17:55

  Spacenews,CM
  [24]– Een derde methode die meer kans van slagen heeft is de asteroide te enteren met robot-vaartuigen, vervolgens gaten boren tot het centrum van de steenmassa, die volstoppen met springladingen en de boorgaten afdichten met oxy-beton alvorens de ladingen tot ontploffing te brengen. De grote vraag blijft ook hier echter wat de brokstukken doen die overal heen dwarrelen.
  –Een vierde optie, naar mijn idee de beste, is het vast-ankeren van zware op afstand bestuurbare raketmotoren die de baan van de asteroide gecontroleerd kunnen wijzigen. Deze methode is heel goed mogelijk omdat de Wostok-fabriek enorme rakettrappen heeft ontwikkeld met zes omringende busters welke nog meer stuwvermogen hebben dan de starttrappen die voor onze ruimtevloot werden gebruikt.
  Vooralsnog blijft het voorlopig afwachten voor welke methode de russen, die de ‘Apophis’ vanuit de Saljoet nauwlettend observeren om zijn verloop tot op de centimeter nauwkeurig in kaart te houden, gaan kiezen.

 3. JB

  24 feb 2011 om 17:25

  [23]..Er zijn verschillende opties om de ‘Apophis’ aan te pakken.
  — Men kan een zwaar ruimtevaartuig met voldoende opgebouwde snelheid en ballast tegen de asteroide laten botsen om hem van richting te veranderen.
  — Een andere manier kan zijn bombarderen met een spervuur van zwaar explosieve raketten en hopen dat hij uit elkaar brokkelt en aan inslagkracht verliest, maar ik betwijfel of voornoemde opties resultaat opleveren. Ter vergelijking noem ik het rots-eilandje ‘Filfla’ bij Malta van ongeveer dezelfde vorm en grootte. Het rotsblok werd vele jaren als oefendoel zwaar gebombardeerd door diverse europese luchtmachten, maar de rots trok zich weinig aan van het geweld en bleef intact als een onneembare vesting. (..tegenwoordig is Filfla beschermd als natuurgebied omdat de rots het ‘fort’ bleek te zijn van zeer zeldzame ‘blauwe hagedissen’. Tijdens een helicopter-trip vanaf Cicilie onder begeleiding van carabinieri mochten we zelf een keer boven op de rots waarnemen dat de blauwe hagedissen er ook werkelijk vertoeven)

 4. JB

  22 feb 2011 om 13:07

  [22]..Na eerst nog een passage op 13 april 2029 rakelings langs de Aarde op 38.000km ‘hoogte’, slechts 1/10 van de afstand Aarde-Maan, komt het mogelijk 7 jaar later tot een botsing met de asteroide “Apophis” al is volgens de NASA de trefkans minder dan 1 op 250.000 . Gezien het feit echter dat Siberie al eerder een komeet-inslag kreeg te incasseren met een kracht van 1000 atoombommen ,willen de russische collega’s van Roscosmos het daar niet op aan laten komen en treffen maatregelen om de ruimtesteen met een buitenmaat van 350meter te gaan onderscheppen. Op de retourvlucht van onze derde ‘Sprong’ hebben we enigszins de impact ervaren van asteroiden die van hun natuurlijke baan tussen Mars en Jupiter afdwalen onder invloed van mysterieuze heelal-krachten ,toen we met onze laatste operationele Vrachtvaarder achterwaarts tegen zo’n stenen ruimte-kolos ‘crashten’ die ons gevangen had in zijn zwaartekrachtveld. (.. )

 5. G.M. Kuipers

  17 feb 2011 om 13:21

  Leuk na lange tijd weer wat te horen van Gerard Leeuw.
  Zullen we het contact weer eens herstellen?

  Wil en Gerard

 6. JB

  03 feb 2011 om 16:31

  Andere sciencefiction met betrekking tot licht-spectrum & Lazer-energie ;

  –stripserie Luc Orient, ‘De meester van Terango’ (..een onvergetelijke kennismaking met de gezagvoerder en bemanning van een vliegende schotel en alles over aanpassing van personen op andere planeten, 1971)

  –stripserie Yoko Tsuno, ‘De drie zonnen van Vinea’ (1978)

  –stripserie Blake & Mortimer, ‘Bericht uit het verleden’ (2001)

  –De bioscoopfilm ‘Star Trek’ deel 1; ‘The Motion Picture’

 7. JB

  01 feb 2011 om 13:38

  [21]..Ook werd onderzocht of men in gewichtloze situatie het ‘ionisch-sproeiveld’ rondom de straal kon gebruiken om daaromheen een cirkelvormig voorwerp van onbekende samenstelling als een soort ‘monorail’ met diezelfde lichtsnelheid mee te laten gaan, theoretisch aangeduid als ‘Warpdrive’.
  Ik weet het, het lijkt allemaal verre toekomst Sience-Fiction maar wie weet, ..mogelijk en wellicht dichterbij dan we denken.
  Wederom verblijvend met een groet,
  Matthews

 8. JB

  01 feb 2011 om 13:20

  [20]..Ongetwijfeld vanwege de economisch- en strategische waarde voor het Westen maar zeker toen ook i.v.m. conflict-situaties in het midden- en verre Oosten werd het project van de ‘Blauwe Lazer’ buiten beeld van de media gehouden om vooral ‘olie op het internationale politieke vuur’ te voorkomen. Zoals reeds gezegd moest ons ruimteproject juist tot wapen-beperking dienen, niet tot uitbreiding van de arsenalen.
  Het Lazer-project leek als van de aardbodem verdwenen totdat, …twee decennia later, ik een physica-laborant trof in een hotel in de Alpen waar we de vakantiedagen doorbrachten. Hij vertelde me dat er opnieuw met de Lazer werd geexperimenteerd in een diepe tunnel onder de Alpen. Bestudeerd werd of deze intensieve lazer-energie die zich met veelvouden van de lichtsnelheid verplaatst en dus volgens Einsteins’ theorie de tijd vooruit snelt, benut kon worden om materie, mogelijk ook levend organisme tijdelijk van samenstelling te veranderen en ‘over te stralen’ van de ene naar een andere positie.

 9. JB

  31 jan 2011 om 16:41

  [19]..De operators-ploeg in Alice Springs beredeneerde dat de over een wiskundige x, y en z-as servo-gestuurde Lazer, tot op de ‘micron’ voorgeprogrammeerd om zich een aantal uren per etmaal traploos aan te passen aan de rotaties en voortgang in baan-posities van de Aarde Maan en Mars, toch niet stabiel genoeg was om als nauwkeurig ruimte-baken te kunnen fungeren. Iedere trilling in ‘microns’ aan het beginpunt betekende immers een misrekening van enkele duizenden kilometers naast het doel, rechtlijnig op 56miljoen kilometer afstand tijdens dit pyrigeum.
  Het leek een logische conclusie ter vroegtijdige afsluiting van een groots Lazer-experiment waarin iedere betrokken technicien zich met gemengde gevoelens leek te schikken.
  Niemand die enig besef had dat het de voortekenen waren dat deze ruimtevloot haar ongeluk tegemoet vloog.

 10. JB

  28 jan 2011 om 16:46

  [18]..Geeft onze ‘officiele’ rapportage aan [*] en verplichten wij ons in verband met ‘afluisteraars’ gedurende de eerste radio-communicatie te doen voorkomen dat we een interval-start maakten waarbij de Pioneer als eerste vertrok, een voor een gevolgd door de Vrachtvaarders,..de realiteit was dat wij als eersten synchroon Lazergestuurde toestellen bemanden, zij het niet feilloos en van korte duur. Toen we eenmaal op koers constateerden dat de vloot niet exact in formatie lag ,werd de Lazer afgeschakeld door de controlle in Australie en vlogen we op de gebruikelijke radar-systemen verder.

  [*]zie menu overig, scriptstartpagina; lees Sprong 2, deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *