Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


440 reacties:

 1. JB

  14 mei 2011 om 21:57

  [32]..Voorafgaand aan de ‘Apophis’ passeert op 8 nov 2011 eerst een andere asteroide de Aarde eveneens binnen de afstand tot de Maan; de ‘2005 YU55’.
  Deze asteroide met een buitenmaat van 0,5km is van eenzelfde type als waarmee wij ruw kennismaakten gedurende Sprong 3, door de tegenpartij gebruikt als natuurlijke ‘mobiele’ ruimtebasis waarvanaf wij de laatste etappe terugmaakten met ‘geleende’ vaartuigen die zij verplicht moesten afstaan omdat zijzelf het verloren gaan van onze complete ruimtevloot hadden veroorzaakt.
  Op dit moment wordt door het Internationale Ruimtevaart-gezelschap de haalbaarheid onderzocht van een dergelijk nieuw ruimte-project.
  Het idee om van zo’n asteroide te profiteren als ‘gratis’ openbaar-ruimtevervoer is zeker niet slecht te noemen, tenminste wanneer de ellipsvormige omloop door de ruimte niet te lang duurt naar de zin van het ruimte-personeel.
  Vooralsnog dus de sterrekijkers en digitale camera’s paraat voor genoemde datum want hij zal hopelijk met zijlicht van de zon goed te zien zijn.
  Matthews
  (aanbev documentatie en fotografie; BBC Books ‘Space Odyssey’ 2004 ,idem in ned 2005 tirion uitgevers bv , van Tim Haines & Christopher Riley )

 2. JB

  11 apr 2011 om 18:05

  Slot-preview van “dodenhuis”, derde serie,
  mbt de afsluitende illustratie in kleur. (..wordt binnenkort toegevoegd)
  [deel 10] ..Terwijl het door inspecteur Cleveland opgeroepen arrestatie-team uit New York arriveert en ‘dodenhuis’ omsingelt, kijken we in noordelijke richting en zien dus de zuid-zijde van het op de Atlantische rotskust gebouwde kasteel.
  Het regen, sanitair- en afvalwater wordt afgevoerd naar een diepgelegen kelder-bassin dat uitmondt op zee-niveau middels een riool-tunnel die dagelijks schoonspoelt door het hoge- en lage tij van de oceaan, een ingenieus systeem uitgevonden door een 18de-eeuwse Britse marine-officier. Door iedereen over het hoofd gezien zorgt een ‘vergeten’ kasteelknecht voor technisch onderhoud in het kelder-complex onder de ‘muzikale buien’ van Lawrence achter de piano of wurlitzer ,welke zich akoestisch voortplanten door de ondergrondse gewelven.
  Cleveland denkt zeker te zijn van zijn zaak en wil korte metten maken met de crimineel die Widesbrough terroriseert.

  Goodman

 3. JB

  01 apr 2011 om 20:20

  [31]..Later op het gemeentehuis van Salzburg waar ik opheldering had gevraagd uit “belangstelling voor de geschiedenis van Salzburg”, zette de archivaris glimlachend zijn bril op zijn voorhoofd toen hij me zijn resultaten bekend maakte; “Geehrte herr Matthews” zei hij, “Het huis waar u het over heeft bestaat al 150jaar niet meer. U moet zich in de lokatie vergist hebben, maar we waarderen uw belangstelling en wensen u nog een plezierig verblijf in ons Salzburg”
  ___________________
  Matthews

 4. JB

  01 apr 2011 om 20:03

  [30]..Een paar dagen later en deze keer alleen ben ik op een geschikt moment nogmaals het pad ingeslagen en het was met honderd procent zekerheid dezelfde weg en plaats. Meteen hield ik de traktor-sporen in de gaten terwijl ik steeds haastiger liep, maar deze keer werden ze niet onderbroken en volgden er verderop geen karre-sporen.
  Er volgde ook geen erf met ouderwets Alpenhuis.
  Het was spoorloos verdwenen!

 5. JB

  01 apr 2011 om 19:47

  [29] ..Het was de bewoner uiteindelijk die de stilte verbrak waarvan voor zover ik de taal machtig ben zijn ‘duits’ me ook als zeer ouderwets voorkwam.
  Hij sommeerde ons op een niet bepaald vriendelijke toon zoiets als ;’Dit is particulier terrein, willen jullie onmiddelijk maken dat je wegkomt!’ Ik stak mijn hand op ten teken dat ik hem begreep en we keerden ons om en liepen terug. Weer naderden we de eigenaardige sporen-verandering nu vanaf deze kant en ik bleef onwillikeurig toch weer stilstaan. Mijn vrouw die noch steeds geen woord gezegd had vatte meteen mijn arm en dwong me door te lopen; ‘Kom, we gaan!’ (.. )

 6. JB

  01 apr 2011 om 12:19

  [28] Met een enigzins ..laat ik zeggen onbehaaglijk gevoel liepen we meer aan de kant verder en kwamen op een erf bij een uiterst ouderwets alpenhuis met een open opslag-schuur waar ook de kar stond die de laatste sporen veroorzaakt had. Twee trekpaarden ernaast achter een planken hek draaiden hun hoofd naar ons toe en een hinnikte als een soort begroeting. We stonden stil het rustieke tafereel te bekijken toen opeens de toegangsdeur van de woning open ging en een oudere heer des huizes met enkele wijfelachtige passen in onze richting naar buiten kwam. Achter hem verscheen w.s. zijn vrouw in ouderwets schort. Zij bleef doodstil in de deuropening staan en het ontging me niet dat ze angstig en onzeker naar ons keek.
  Het was een vreemde confrontatie. We stonden stil naar hun ouderwetse kleding te kijken ,..zoals zij onze moderne outfit met hun ogen aftastten.

 7. JB

  30 mrt 2011 om 16:25

  [27]..Tijdens onze vakantie in de Alpen, een aanzienlijke tijd na onze ruimte-missies, overkwam ons op klaarlichte dag een vreemde gebeurtenis even buiten Salzburg.
  Mijn vrouw en ik hadden die middag in het ‘Landes Theater’ een uitvoering van de Philharmoniker bezocht die oostenrijkse Operette-hoogtepunten ten gehore bracht. We hadden er genoten van de weergaloze ‘sangerin’ Herta Talmar. Zo slenterend geraakten we Salzburg uit in de richting van oplopend terrein met de eerste bebossing waar we een geplet pad door de mosachtige bovenlaag naar rechts insloegen. Er liepen duidelijke traktor-sporen van hellingbouwers die deze route gebruikten. De situatie werd naarmate we vorderden eigenaardig stil en na een paarhonderd meter op een vrij horizontaal stuk hielden de traktor-sporen abrupt op, zonder enige beschadiging, maar werden direct aansluitend vervolgd door …ouderwetse karre-sporen!

 8. JB

  28 mrt 2011 om 16:53

  [26].. Van hen die binnenkort moeten afstuderen in de exacte-vakken en zich in hun proefschrift toch wagen aan de tijdsfactor-theorieen van Einstein alvorens van vakantie te gaan genieten, zal een enkeling hier en daar wel belangstelling hebben voor het volgende.
  We hebben bij terugkeer van onze derde ruimtesprong een onwaarschijnlijke tijd-faseverschuiving in ‘positieve richting’ naar de toekomst ervaren, n.l. van 1973 naar 2026. Deze ondefinieerbare buitengewone omstandigheid moet veroorzaakt zijn door ongekend hoge snelheden die we ongemerkt in het Heelal moeten hebben bereikt, mogelijk door ‘meesleuring’ met de asteroide via een ‘wormgat’. Later herstelde deze situatie zich terug waarmee voor ons kwam vast te staan dat het ‘heden’ ,ons heden, het absolute ‘nulpunt’ is in de heersende natuur-wetten. Het is uitgesloten dat men vanuit dit ‘vertrekpunt’, het enige punt in het universum waar de tijd stabiel is of zich vanuit de toekomst terug tot daar stabiliseert, ..ooit een ‘trip’ in ‘negatieve richting’ naar ‘het verleden’ zou kunnen maken, al zijn er velen die dit begrijpelijk als realiteit zouden wensen en willen blijven geloven. [*] (.. )
  [*lees ‘De Valstrik’ ,stripserie Blake & Mortimer]

 9. Tom

  04 mrt 2011 om 12:20

  Zou het hoorspel
  Kennedy’s children – regie: Povel – nog een keer uitgezonden kunnen worden?
  En is er een manier om dit hoorspel ergens te kopen of te downloaden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *