Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


440 reacties:

 1. JB

  14 jun 2011 om 19:34

  [36C] (verv.telexber.)
  ..Het mineraal dat zij voor hun proces gebruiken valt buiten het ons bekende periodieke stelsel en is veel zwaarder radio-aktief geladen dan Uranium of Plutonium voordat het verrijkt is.
  Het straalt een steeds sterker wordend licht uit naarmate de omgeving donkerder wordt, maar heeft beslist geen affiniteit met Silicium dat elektrisch-potentiaal verschil afgeeft wanneer het belicht wordt.
  De bijzondere eigenschappen van dit mysterieuze erts werd in de griekse oudheid al beschreven door wijsgeer Plato die het bij naam noemde; ‘Orikhalk’!
  Ik heb de ingang naar de lokatie ontdekt waar zij de nucleaire brandstof voor hun toestellen mogelijk nog steeds vandaan halen; een diepe ‘mijn’ onder het meer van Cete Cidades. (..36D volgt )

 2. JB

  14 jun 2011 om 19:05

  [36B] (verv.telexber.)
  ..Hun toestellen die wij ‘vliegende schotels’ noemen worden aan de omtrek door compacte kernfusie in x-factoren-lichtsnelheid aangedreven. Het proces is volkomen ‘schoon’ als een nucleair perpetuum-mobile ,maar met een dermate hoge statisch-dynamische energie en rendement dat in de Terra-Coulombs moet liggen en hen van de omringende zwaartekracht isoleert.
  De kunstmatige noord- en zuidpool die ontstaat in het platte vlak van deze zwevende-‘nucleaire cirkel’ kunnen zij op ieder willekeurig punt in het Universum richten. Door gebruik te maken van de overal aanwezige magnetische krachtvelden in het Heelal is het voor hen nog slechts een koud kunstje zo’n toestel in het luchtledige op snelheid ‘warpdrive’ te laten koersen. (..36C volgt )

 3. JB

  14 jun 2011 om 18:36

  [36-A] (gedecodeerd telex-bericht van 1971)
  ..”Aan officier ..(x) van H.M. Intelligence Service afd. M16 te Londen.
  In verband met de staatsveiligheid van ons Verenigd Koninkrijk, de verstandhouding tot de bondgenoten en de wereldvrede, acht ik het als Brits staatsburger mijn plicht u ten spoedigste en met zekerheid de resultaten bekend te maken van mijn onderzoek in de achterliggende zes weken op het eiland San Miguel van de Azoren-Archipel, temeer daar geheime agenten van ons vijandig gezinde organisaties mijn aktiviteiten hier ter plaatse nauwlettend hebben gadegeslagen.
  ..De ‘ruimtelingen’ die ‘zij’ (*..hier bedoeld de schrijver met ‘zij’ zonder twijfel onze ruimtevloot, inmiddels onderweg ) binnen de huidige te overbruggen afstand eventueel zullen treffen ,of toekomstige expedities in het Universum over licht-afstanden,..zijn de na-generaties van eerdere Aardse interplanetaire emigranten die in de verre oudheid onze planeet voor bedreigende natuur-omstandigheden moesten verlaten ,en dat konden uitvoeren omdat zij hun tijd ver vooruit waren in de daartoe vereiste wetenschappen en technieken. ( ..36B volgt )

 4. JB

  07 jun 2011 om 20:13

  [35]..We keren nog even terug naar dat moment op de Maan toen we koortsachtig in de G-kooien met een hartslag van honderdtwintig de laatste luttele seconden voor de start zagen wegtikken en de stem van Jeff Morgan ons deed beseffen dat Mega-Operatie Sprong2 niet meer gecanceld kon worden.
  Terwijl onze Televisie-kanalen alleen maar ‘sneeuw en ruis’ doorgaven naar de Aarde en men zich daarom in de huiskamers teleurgesteld moest vermaken met ‘soaps’, ..keerde op datzelfde moment ergens op Aarde een britse collega-wetenschapper terug aan de oppervlakte na een argeologisch onderzoek.
  Binnen de 24uur daarna, terwijl onze nachtmerrie in de ruimte een aanvang had genomen, rapporteerde hij het hierna volgende bericht aan de britse geheime dienst ; (.. )

 5. Geronimo

  06 jun 2011 om 21:17

  Het e-mailadres van Jos Lemmens bleek het juiste adres te zijn.
  Hij meldde mij het volgende:

  “…Sinds afgelopen woensdag werkte mijn ADSL verbinding niet meer. Maar sinds vanmorgen lijkt alles weer te werken. Probeer het nog maar eens. Ik ben nog bezig het een en ander recht te zetten.”

  • Cornelis

   06 jun 2011 om 22:29

   Hello, goodbye Ton,

   Zeer bedankt voor je inzet.
   Prachtig dat het zo snel is opgelost.
   De site van Jos Lemmens werkt weer.

   Met een groet,
   Cornelis.

   • Dennis

    07 jun 2011 om 19:43

    Hallo webmaster van Geronimo,

    Hartelijk dank dat u contact hebt gezocht met Jos Lemmens.
    Dankzij uw inzet kan ik hem weer bereiken.
    Want een ander adres zou ik niet zomaar gevonden hebben

    groet Dennis

 6. JB

  06 jun 2011 om 17:23

  [34]..De vijf landings-gestellen van de Pioneer waren ‘ski’-vormige ,van ‘inconel’ geconstrueerde containers die aan de onderkant opgelast waren met ‘stelliet’ voor de glijlanding op een ijsvlakte. Ze waren symetrisch- tweedelig in de lengte en konden opengezet worden waardoor er hydraulisch-gedempte ‘rups-tracks’ voor een eventuele terrein-landing tevoorschijn kwamen. De drijf-wielen daarvan hadden inwendige electrische tractie-motoren die de tracks op gang konden brengen tot zo’n 500km/uur ,synchroon aan de contact-snelheid met de landingsbodem ,om daarna lineair teruggeregeld te worden tot stilstand. Deze ‘electrisch roterende tracks’ kregen hun voeding van accumulatoren die geladen werden door een highspeed turbine-generator die op raketbrandstof draaide in de centrale machinekamer van het midden-‘schip’ in het verlengde van de gyro, maar …ik vrees wanneer we het op een dergelijke landing gewaagd hadden deze landingstracks, hoe sterk ontwikkeld ook door een west-duitse pantserfabriek, het begeven zouden hebben in het door ons onderschatte terrein, wat vrijwel zeker ook bij een vrachtvaarder gebeurde die psychologisch werd ‘neergehaald’. (.. )

 7. JB

  06 jun 2011 om 12:33

  [33]..We zijn zo langzamerhand bij de laatste details aangekomen van onze ruimte-missies ,een terugblik die nodig was om u een beter inzicht te verschaffen in de afbeeldingen die volgen.
  Wanneer we de landing naar de poolkap hadden afgebroken en een doorstart hadden gemaakt terug naar de parkeerbaan voor een volgende poging, hadden we vanwege het enorme brandstofverbruik van de vier naar voren gerichte rem- en overige stuurraketten eerst de volledige brandstof-inhoud van een vrachtvaarder over moeten tanken. Een gevolg had dan kunnen zijn dat we later door brandstofgebrek niet meer uit hun ‘greep’ hadden kunnen wegkomen, we hadden immers al veel verspeeld op de heenreis.
  Bij nader inzien is het ook maar goed dat het met de Pioneer niet tot een horizontale landing in de Argyre-woestijn is gekomen. De planeet Mars is tweemaal zo klein als de Aarde, maar het oppervlak daarentegen is gemiddeld tweemaal zo ruw. Daar komt bij dat we door de belastende omstandigheden waaronder wij moesten werken volkomen verzuimd hebben met de groene-boordlazers eventuele alternatieve landingsplaatsen eerst af te tasten om de oppervlakte-niveaus in kaart te brengen, daar was gewoon geen tijd voor. (.. )

 8. Dennis

  05 jun 2011 om 11:02

  Beste lezers,
  Wie weet iets van de hoorspelsite van Jos Lemmens?
  Deze is al enige tijd uit de lucht.
  groet Dennis

  • Cornelis

   05 jun 2011 om 16:06

   Hello, goodbye,
   Ja, ik miste de site van Jos Lemmens ook al.
   Ik hoop dat het weer in orde komt.
   Met een groet,
   Cornelis.

   • Geronimo

    06 jun 2011 om 00:53

    Op het internet vond ik (hopelijk het juiste?!) e-mailadres van Jos Lemmens.
    Ik heb hem een e-mail gestuurd en gevraagd of hij wil/kan aangeven waar het probleem ligt.
    Mocht ik een reactie krijgen, laat ik dat weten.
    Hopelijk is het geen groot probleem…

 9. JB

  30 mei 2011 om 14:51

  Beheerder, ..helaas wat vooruitlopend op de voltooing van ‘script dodenhuis 3’ is de volgende afbeelding een uitgevouwde 78-toeren platenhoes van de toen nog jonge Carl Lawrence. Hij was voordat de affaire dodenhuis zich aandiende een graag geziene en gehoorde beroeps cinema-organist onder contract bij de Virginia Theatre Organ Society en als zodanig onbesproken. Gezien de lettering en bladmuziek leek het me toch een geschikte openingsplaat boven aan de rij, maar aan u de keus.
  U ontvangt nog de zolder-constructie volgend na de dakafbeelding en tenslotte de zuid-zijde waarmee het grafisch dossier van dodenhuis afgesloten wordt.
  gr JB

 10. JB

  25 mei 2011 om 17:10

  Ter beoordeling aangeboden aan de site-beheerder twee voorlopige afbeeldingen m.b.t. Sprong 2 & 3;
  — De Pioneer met alle remkleppen automatisch geopend en in bedwang gehouden door de remparachutes, komt moeizaam tot stilstand op de poolkap van Mars na even daarvoor een botsing in de lucht met een vreemd voorwerp.
  –‘Klimaatkoepels’ aan de kop van Rotterdam-Zuid van het ‘Maanstad’-type.
  ‘en een luistergroet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *