Collectie / Journey into Space / Space Force II

Space Force II

Geronimo logo.

Schrijver: Charles Chilton
Aantal delen: 6
Totale duur: 2:44:00
Omroep: BBC (15-12-2003)
Genre: SF-ruimtevaart

Verhaal:

Onze helden ondernemen een ruimtereis naar Jupiter en ontdekken al snel dat ze niet alleen op weg zijn. Vele bekende aspecten zoals het spannende eind aan elke aflevering en confrontaties met buitenaardse wezens zijn ook in Space Force aanwezig.

Delen:

Deel 1: The Return of The Sun God

Deel 2: The Red Planet

Deel 3: The great Martian Pyramid

Deel 4: A Test Of Endurance

Deel 5: Living with dead

Deel 6: Unto Death And Beyond

Rolverdeling:

Volgt te zijner tijd.  

Extra info:

Space Force

In 1984 werd Chilton opnieuw gevraagd een SF serie te schrijven. Space Force kan gezien worden als een vervolg op Sprong in het heelal. De 4 karakters van de eerste reeks komen, zij het onder andere namen, ook terug in Space Force. In Nederland waren hoorspeluitzendingen inmiddels tot een minimum teruggebracht, waardoor een Nederlandse uitvoering helaas nooit geproduceerd werd. Space Force bestaat uit twee series van elk 6 afleveringen.

Charles Chilton Charles Chilton werd bekend door het schrijven van westerns. De ‘Riders of the range’ liep 4 jaar toen zijn interesse in astronomie hem tot een schrijven van een SF hoorspelserie aanzette. De eerste serie ‘Operation Luna’ was gepland als een 6 delig hoorspel, maar door het enorme succes liep dat uit tot 18 afleveringen. Met de twee series die nog zouden volgen werden het zelfs 58 afleveringen. In 1981 werd nog een 90 minuten versie aan de serie toegevoegd. In Nederland is de serie als ‘Sprong in het heelal’ vanaf 1955 op de radio uitgezonden. Het werd een van de meest succesvolle hoorspelreeksen op de radio.