Geronimohoorspelen nieuws / Hoorspelnieuws / 2 november wederom hoorspel op Radio794

2 november wederom hoorspel op Radio794

Logo Radio 794
 
Persbericht Infomix 2 november 2010.

Hoorspel “De Renderklippengroep” in Infomix op Radio 794
Al enige jaren krijgt het hoorspel op Radio 794 de aandacht die het verdient. Dinsdagavond 2 november kunt u vanaf 19:00 uur luisteren naar een nieuw hoorspel met als titel “De Renderklippengroep” Omlijst met gesprekken met de schrijver, regisseur en spelers.

Een tipje van sluier….

De Eper journalist Dick van ’t Zand wordt in zijn eigen huis vermoord.
Een van zijn buren, notaris Erik Schuringa, staat op het punt om naar Canada te vertrekken als de politie aanbelt. Twee rechercheurs zeggen dat hij in het kader van het onderzoek voorlopig niet weg mag.

Nieuwsgierig, maar ook om zichzelf vrij te pleiten, gaat Schuringa op onderzoek naar de dader. Op advies van zijn goede vriend, Bart Kooiker, doorzoeken ze het huis van de journalist. Ze ontdekken dat hij iets op het spoor was. In een geheime bureaula vinden ze foto’s. Op een van de foto’s komt een auto voor die eigendom is van een luidruchtige projectontwikkelaar uit Heerde. Schuringa zoekt contact met hem en komt erachter dat de man veel belangstelling heeft voor het leegstaande postkantoor in Epe.
Ook de politie zit inmiddels niet stil en geleidelijk komen alle draden bij elkaar. Na een spannende achtervolging wordt duidelijk wie er achter de moord zitten en kan de notaris toch nog van zijn welverdiende vakantie gaan genieten.

Harm Edens, die een deel van de opnamen bijwoonde voor zijn televisie programma ‘Gelderse Koppen’ speelde spontaan de rol van commissaris van politie en de rol van Dick van ’t Zand wordt gespeeld door de bekende Eper journalist Dick v.d. Veen. Naast de andere leden van de hoorspelkern deed ook Lenneke Guldemond, de inmiddels tachtigjarige zus van Joop Doderer, weer mee. Zij speelde de rol van de bazige vrouw van Schuringa die in Canada bij haar zus logeert en dagelijks telefonisch contact met hem heeft. De regie was in handen van Aad Breedveld.

Mocht u dinsdagavond nu niet kunnen luisteren Infomix zit in de herhaling op woensdag vanaf 14.00 u. en donderdag vanaf 09.00 u. Via www.radio794.nl kunt u dit programma zelfs beluisteren op een tijdstip dat het u het beste uitkomt.
Radio 794 – 106,5 FM in de ether – 93,1 FM op de kabel – of via www.radio794.nl


1 reactie:

  1. Geronimo

    04 nov 2010 om 21:39

    De uitzending werd eerst vooraf gegaan door een gesprek met makers. Daar kwam de regisseur helaas met de medeling dat dit derde project van deze locale hoorspelgroep, voor de regisseur, tevens zijn laatste project is geweest. Na het beluisteren, moet ik zeggen dat ik dit heel jammer zou vinden. In dit hoorspel was, buiten dat ik het een prima prestatie vond, zowel het verhaal als ook de techniek en de presentatie, ook een stukje dialect te horen. Nu heb ik al eens begrepen dat men dat in andere provincies wel vaker doet (Limburg bijv.), maar misschien is het een idee voor een vierde project: Enige historie van ons Epe opgevoerd in het dialect. Hopelijk kan ik mijn oudleraar Nederlands overtuigen…

    N.B. U kunt nog een klein weekje luisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *