Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


453 reacties:

 1. JB

  14 jun 2011 om 19:34

  [36C] (verv.telexber.)
  ..Het mineraal dat zij voor hun proces gebruiken valt buiten het ons bekende periodieke stelsel en is veel zwaarder radio-aktief geladen dan Uranium of Plutonium voordat het verrijkt is.
  Het straalt een steeds sterker wordend licht uit naarmate de omgeving donkerder wordt, maar heeft beslist geen affiniteit met Silicium dat elektrisch-potentiaal verschil afgeeft wanneer het belicht wordt.
  De bijzondere eigenschappen van dit mysterieuze erts werd in de griekse oudheid al beschreven door wijsgeer Plato die het bij naam noemde; ‘Orikhalk’!
  Ik heb de ingang naar de lokatie ontdekt waar zij de nucleaire brandstof voor hun toestellen mogelijk nog steeds vandaan halen; een diepe ‘mijn’ onder het meer van Cete Cidades. (..36D volgt )

 2. JB

  14 jun 2011 om 19:05

  [36B] (verv.telexber.)
  ..Hun toestellen die wij ‘vliegende schotels’ noemen worden aan de omtrek door compacte kernfusie in x-factoren-lichtsnelheid aangedreven. Het proces is volkomen ‘schoon’ als een nucleair perpetuum-mobile ,maar met een dermate hoge statisch-dynamische energie en rendement dat in de Terra-Coulombs moet liggen en hen van de omringende zwaartekracht isoleert.
  De kunstmatige noord- en zuidpool die ontstaat in het platte vlak van deze zwevende-‘nucleaire cirkel’ kunnen zij op ieder willekeurig punt in het Universum richten. Door gebruik te maken van de overal aanwezige magnetische krachtvelden in het Heelal is het voor hen nog slechts een koud kunstje zo’n toestel in het luchtledige op snelheid ‘warpdrive’ te laten koersen. (..36C volgt )

 3. JB

  14 jun 2011 om 18:36

  [36-A] (gedecodeerd telex-bericht van 1971)
  ..”Aan officier ..(x) van H.M. Intelligence Service afd. M16 te Londen.
  In verband met de staatsveiligheid van ons Verenigd Koninkrijk, de verstandhouding tot de bondgenoten en de wereldvrede, acht ik het als Brits staatsburger mijn plicht u ten spoedigste en met zekerheid de resultaten bekend te maken van mijn onderzoek in de achterliggende zes weken op het eiland San Miguel van de Azoren-Archipel, temeer daar geheime agenten van ons vijandig gezinde organisaties mijn aktiviteiten hier ter plaatse nauwlettend hebben gadegeslagen.
  ..De ‘ruimtelingen’ die ‘zij’ (*..hier bedoeld de schrijver met ‘zij’ zonder twijfel onze ruimtevloot, inmiddels onderweg ) binnen de huidige te overbruggen afstand eventueel zullen treffen ,of toekomstige expedities in het Universum over licht-afstanden,..zijn de na-generaties van eerdere Aardse interplanetaire emigranten die in de verre oudheid onze planeet voor bedreigende natuur-omstandigheden moesten verlaten ,en dat konden uitvoeren omdat zij hun tijd ver vooruit waren in de daartoe vereiste wetenschappen en technieken. ( ..36B volgt )

 4. JB

  07 jun 2011 om 20:13

  [35]..We keren nog even terug naar dat moment op de Maan toen we koortsachtig in de G-kooien met een hartslag van honderdtwintig de laatste luttele seconden voor de start zagen wegtikken en de stem van Jeff Morgan ons deed beseffen dat Mega-Operatie Sprong2 niet meer gecanceld kon worden.
  Terwijl onze Televisie-kanalen alleen maar ‘sneeuw en ruis’ doorgaven naar de Aarde en men zich daarom in de huiskamers teleurgesteld moest vermaken met ‘soaps’, ..keerde op datzelfde moment ergens op Aarde een britse collega-wetenschapper terug aan de oppervlakte na een argeologisch onderzoek.
  Binnen de 24uur daarna, terwijl onze nachtmerrie in de ruimte een aanvang had genomen, rapporteerde hij het hierna volgende bericht aan de britse geheime dienst ; (.. )

 5. Geronimo

  06 jun 2011 om 21:17

  Het e-mailadres van Jos Lemmens bleek het juiste adres te zijn.
  Hij meldde mij het volgende:

  “…Sinds afgelopen woensdag werkte mijn ADSL verbinding niet meer. Maar sinds vanmorgen lijkt alles weer te werken. Probeer het nog maar eens. Ik ben nog bezig het een en ander recht te zetten.”

  • Cornelis

   06 jun 2011 om 22:29

   Hello, goodbye Ton,

   Zeer bedankt voor je inzet.
   Prachtig dat het zo snel is opgelost.
   De site van Jos Lemmens werkt weer.

   Met een groet,
   Cornelis.

   • Dennis

    07 jun 2011 om 19:43

    Hallo webmaster van Geronimo,

    Hartelijk dank dat u contact hebt gezocht met Jos Lemmens.
    Dankzij uw inzet kan ik hem weer bereiken.
    Want een ander adres zou ik niet zomaar gevonden hebben

    groet Dennis

 6. JB

  06 jun 2011 om 17:23

  [34]..De vijf landings-gestellen van de Pioneer waren ‘ski’-vormige ,van ‘inconel’ geconstrueerde containers die aan de onderkant opgelast waren met ‘stelliet’ voor de glijlanding op een ijsvlakte. Ze waren symetrisch- tweedelig in de lengte en konden opengezet worden waardoor er hydraulisch-gedempte ‘rups-tracks’ voor een eventuele terrein-landing tevoorschijn kwamen. De drijf-wielen daarvan hadden inwendige electrische tractie-motoren die de tracks op gang konden brengen tot zo’n 500km/uur ,synchroon aan de contact-snelheid met de landingsbodem ,om daarna lineair teruggeregeld te worden tot stilstand. Deze ‘electrisch roterende tracks’ kregen hun voeding van accumulatoren die geladen werden door een highspeed turbine-generator die op raketbrandstof draaide in de centrale machinekamer van het midden-‘schip’ in het verlengde van de gyro, maar …ik vrees wanneer we het op een dergelijke landing gewaagd hadden deze landingstracks, hoe sterk ontwikkeld ook door een west-duitse pantserfabriek, het begeven zouden hebben in het door ons onderschatte terrein, wat vrijwel zeker ook bij een vrachtvaarder gebeurde die psychologisch werd ‘neergehaald’. (.. )

 7. JB

  06 jun 2011 om 12:33

  [33]..We zijn zo langzamerhand bij de laatste details aangekomen van onze ruimte-missies ,een terugblik die nodig was om u een beter inzicht te verschaffen in de afbeeldingen die volgen.
  Wanneer we de landing naar de poolkap hadden afgebroken en een doorstart hadden gemaakt terug naar de parkeerbaan voor een volgende poging, hadden we vanwege het enorme brandstofverbruik van de vier naar voren gerichte rem- en overige stuurraketten eerst de volledige brandstof-inhoud van een vrachtvaarder over moeten tanken. Een gevolg had dan kunnen zijn dat we later door brandstofgebrek niet meer uit hun ‘greep’ hadden kunnen wegkomen, we hadden immers al veel verspeeld op de heenreis.
  Bij nader inzien is het ook maar goed dat het met de Pioneer niet tot een horizontale landing in de Argyre-woestijn is gekomen. De planeet Mars is tweemaal zo klein als de Aarde, maar het oppervlak daarentegen is gemiddeld tweemaal zo ruw. Daar komt bij dat we door de belastende omstandigheden waaronder wij moesten werken volkomen verzuimd hebben met de groene-boordlazers eventuele alternatieve landingsplaatsen eerst af te tasten om de oppervlakte-niveaus in kaart te brengen, daar was gewoon geen tijd voor. (.. )

 8. Dennis

  05 jun 2011 om 11:02

  Beste lezers,
  Wie weet iets van de hoorspelsite van Jos Lemmens?
  Deze is al enige tijd uit de lucht.
  groet Dennis

  • Cornelis

   05 jun 2011 om 16:06

   Hello, goodbye,
   Ja, ik miste de site van Jos Lemmens ook al.
   Ik hoop dat het weer in orde komt.
   Met een groet,
   Cornelis.

   • Geronimo

    06 jun 2011 om 00:53

    Op het internet vond ik (hopelijk het juiste?!) e-mailadres van Jos Lemmens.
    Ik heb hem een e-mail gestuurd en gevraagd of hij wil/kan aangeven waar het probleem ligt.
    Mocht ik een reactie krijgen, laat ik dat weten.
    Hopelijk is het geen groot probleem…

 9. JB

  30 mei 2011 om 14:51

  Beheerder, ..helaas wat vooruitlopend op de voltooing van ‘script dodenhuis 3’ is de volgende afbeelding een uitgevouwde 78-toeren platenhoes van de toen nog jonge Carl Lawrence. Hij was voordat de affaire dodenhuis zich aandiende een graag geziene en gehoorde beroeps cinema-organist onder contract bij de Virginia Theatre Organ Society en als zodanig onbesproken. Gezien de lettering en bladmuziek leek het me toch een geschikte openingsplaat boven aan de rij, maar aan u de keus.
  U ontvangt nog de zolder-constructie volgend na de dakafbeelding en tenslotte de zuid-zijde waarmee het grafisch dossier van dodenhuis afgesloten wordt.
  gr JB

 10. JB

  25 mei 2011 om 17:10

  Ter beoordeling aangeboden aan de site-beheerder twee voorlopige afbeeldingen m.b.t. Sprong 2 & 3;
  — De Pioneer met alle remkleppen automatisch geopend en in bedwang gehouden door de remparachutes, komt moeizaam tot stilstand op de poolkap van Mars na even daarvoor een botsing in de lucht met een vreemd voorwerp.
  –‘Klimaatkoepels’ aan de kop van Rotterdam-Zuid van het ‘Maanstad’-type.
  ‘en een luistergroet.

 11. JB

  14 mei 2011 om 21:57

  [32]..Voorafgaand aan de ‘Apophis’ passeert op 8 nov 2011 eerst een andere asteroide de Aarde eveneens binnen de afstand tot de Maan; de ‘2005 YU55’.
  Deze asteroide met een buitenmaat van 0,5km is van eenzelfde type als waarmee wij ruw kennismaakten gedurende Sprong 3, door de tegenpartij gebruikt als natuurlijke ‘mobiele’ ruimtebasis waarvanaf wij de laatste etappe terugmaakten met ‘geleende’ vaartuigen die zij verplicht moesten afstaan omdat zijzelf het verloren gaan van onze complete ruimtevloot hadden veroorzaakt.
  Op dit moment wordt door het Internationale Ruimtevaart-gezelschap de haalbaarheid onderzocht van een dergelijk nieuw ruimte-project.
  Het idee om van zo’n asteroide te profiteren als ‘gratis’ openbaar-ruimtevervoer is zeker niet slecht te noemen, tenminste wanneer de ellipsvormige omloop door de ruimte niet te lang duurt naar de zin van het ruimte-personeel.
  Vooralsnog dus de sterrekijkers en digitale camera’s paraat voor genoemde datum want hij zal hopelijk met zijlicht van de zon goed te zien zijn.
  Matthews
  (aanbev documentatie en fotografie; BBC Books ‘Space Odyssey’ 2004 ,idem in ned 2005 tirion uitgevers bv , van Tim Haines & Christopher Riley )

 12. JB

  11 apr 2011 om 18:05

  Slot-preview van “dodenhuis”, derde serie,
  mbt de afsluitende illustratie in kleur. (..wordt binnenkort toegevoegd)
  [deel 10] ..Terwijl het door inspecteur Cleveland opgeroepen arrestatie-team uit New York arriveert en ‘dodenhuis’ omsingelt, kijken we in noordelijke richting en zien dus de zuid-zijde van het op de Atlantische rotskust gebouwde kasteel.
  Het regen, sanitair- en afvalwater wordt afgevoerd naar een diepgelegen kelder-bassin dat uitmondt op zee-niveau middels een riool-tunnel die dagelijks schoonspoelt door het hoge- en lage tij van de oceaan, een ingenieus systeem uitgevonden door een 18de-eeuwse Britse marine-officier. Door iedereen over het hoofd gezien zorgt een ‘vergeten’ kasteelknecht voor technisch onderhoud in het kelder-complex onder de ‘muzikale buien’ van Lawrence achter de piano of wurlitzer ,welke zich akoestisch voortplanten door de ondergrondse gewelven.
  Cleveland denkt zeker te zijn van zijn zaak en wil korte metten maken met de crimineel die Widesbrough terroriseert.

  Goodman

 13. JB

  01 apr 2011 om 20:20

  [31]..Later op het gemeentehuis van Salzburg waar ik opheldering had gevraagd uit “belangstelling voor de geschiedenis van Salzburg”, zette de archivaris glimlachend zijn bril op zijn voorhoofd toen hij me zijn resultaten bekend maakte; “Geehrte herr Matthews” zei hij, “Het huis waar u het over heeft bestaat al 150jaar niet meer. U moet zich in de lokatie vergist hebben, maar we waarderen uw belangstelling en wensen u nog een plezierig verblijf in ons Salzburg”
  ___________________
  Matthews

 14. JB

  01 apr 2011 om 20:03

  [30]..Een paar dagen later en deze keer alleen ben ik op een geschikt moment nogmaals het pad ingeslagen en het was met honderd procent zekerheid dezelfde weg en plaats. Meteen hield ik de traktor-sporen in de gaten terwijl ik steeds haastiger liep, maar deze keer werden ze niet onderbroken en volgden er verderop geen karre-sporen.
  Er volgde ook geen erf met ouderwets Alpenhuis.
  Het was spoorloos verdwenen!

 15. JB

  01 apr 2011 om 19:47

  [29] ..Het was de bewoner uiteindelijk die de stilte verbrak waarvan voor zover ik de taal machtig ben zijn ‘duits’ me ook als zeer ouderwets voorkwam.
  Hij sommeerde ons op een niet bepaald vriendelijke toon zoiets als ;’Dit is particulier terrein, willen jullie onmiddelijk maken dat je wegkomt!’ Ik stak mijn hand op ten teken dat ik hem begreep en we keerden ons om en liepen terug. Weer naderden we de eigenaardige sporen-verandering nu vanaf deze kant en ik bleef onwillikeurig toch weer stilstaan. Mijn vrouw die noch steeds geen woord gezegd had vatte meteen mijn arm en dwong me door te lopen; ‘Kom, we gaan!’ (.. )

 16. JB

  01 apr 2011 om 12:19

  [28] Met een enigzins ..laat ik zeggen onbehaaglijk gevoel liepen we meer aan de kant verder en kwamen op een erf bij een uiterst ouderwets alpenhuis met een open opslag-schuur waar ook de kar stond die de laatste sporen veroorzaakt had. Twee trekpaarden ernaast achter een planken hek draaiden hun hoofd naar ons toe en een hinnikte als een soort begroeting. We stonden stil het rustieke tafereel te bekijken toen opeens de toegangsdeur van de woning open ging en een oudere heer des huizes met enkele wijfelachtige passen in onze richting naar buiten kwam. Achter hem verscheen w.s. zijn vrouw in ouderwets schort. Zij bleef doodstil in de deuropening staan en het ontging me niet dat ze angstig en onzeker naar ons keek.
  Het was een vreemde confrontatie. We stonden stil naar hun ouderwetse kleding te kijken ,..zoals zij onze moderne outfit met hun ogen aftastten.

 17. JB

  30 mrt 2011 om 16:25

  [27]..Tijdens onze vakantie in de Alpen, een aanzienlijke tijd na onze ruimte-missies, overkwam ons op klaarlichte dag een vreemde gebeurtenis even buiten Salzburg.
  Mijn vrouw en ik hadden die middag in het ‘Landes Theater’ een uitvoering van de Philharmoniker bezocht die oostenrijkse Operette-hoogtepunten ten gehore bracht. We hadden er genoten van de weergaloze ‘sangerin’ Herta Talmar. Zo slenterend geraakten we Salzburg uit in de richting van oplopend terrein met de eerste bebossing waar we een geplet pad door de mosachtige bovenlaag naar rechts insloegen. Er liepen duidelijke traktor-sporen van hellingbouwers die deze route gebruikten. De situatie werd naarmate we vorderden eigenaardig stil en na een paarhonderd meter op een vrij horizontaal stuk hielden de traktor-sporen abrupt op, zonder enige beschadiging, maar werden direct aansluitend vervolgd door …ouderwetse karre-sporen!

 18. JB

  28 mrt 2011 om 16:53

  [26].. Van hen die binnenkort moeten afstuderen in de exacte-vakken en zich in hun proefschrift toch wagen aan de tijdsfactor-theorieen van Einstein alvorens van vakantie te gaan genieten, zal een enkeling hier en daar wel belangstelling hebben voor het volgende.
  We hebben bij terugkeer van onze derde ruimtesprong een onwaarschijnlijke tijd-faseverschuiving in ‘positieve richting’ naar de toekomst ervaren, n.l. van 1973 naar 2026. Deze ondefinieerbare buitengewone omstandigheid moet veroorzaakt zijn door ongekend hoge snelheden die we ongemerkt in het Heelal moeten hebben bereikt, mogelijk door ‘meesleuring’ met de asteroide via een ‘wormgat’. Later herstelde deze situatie zich terug waarmee voor ons kwam vast te staan dat het ‘heden’ ,ons heden, het absolute ‘nulpunt’ is in de heersende natuur-wetten. Het is uitgesloten dat men vanuit dit ‘vertrekpunt’, het enige punt in het universum waar de tijd stabiel is of zich vanuit de toekomst terug tot daar stabiliseert, ..ooit een ‘trip’ in ‘negatieve richting’ naar ‘het verleden’ zou kunnen maken, al zijn er velen die dit begrijpelijk als realiteit zouden wensen en willen blijven geloven. [*] (.. )
  [*lees ‘De Valstrik’ ,stripserie Blake & Mortimer]

 19. Tom

  04 mrt 2011 om 12:20

  Zou het hoorspel
  Kennedy’s children – regie: Povel – nog een keer uitgezonden kunnen worden?
  En is er een manier om dit hoorspel ergens te kopen of te downloaden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *