Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


453 reacties:

  • Geronimo

   29 sep 2013 om 20:42

   Geachte P. Veen,

   Een terechte vraag die wellicht meer bezoekers bezig houdt.
   De afgelopen tijd ben ik door privé omstandigheden behoorlijk beziggehouden met andere zaken dan deze website. Uiteraard lopen er bepaalde projecten op deze site ook gewoon door, zoals Nieuws en het gekoppelde twitteraccount. Maar tot heden zag ik geen tijd om de wat bewerkelijkere zaken op te pakken, zoals het hoorspel onder “Uitzending”. Momenteel ben ik werkzaam in het buitenland en moet het hebben van kostbare weekenden. Dat wil echter niet zeggen dat ik dit onderwerp laat liggen. Het heeft zeker de aandacht en zodra ik in tijd en ruimte mogelijkheden zie, gaat dit weer opgepakt worden. Ik denk alleen wel dat de frequentie van “wisselen” 2-maandelijks gaat worden.

   Dank voor uw reactie en ik weet hierdoor ook weer dat ook dit onderwerp op de website gewaardeerd en nu ook gemist wordt.

   Met luistergroet.

 1. Guido Loogman

  23 jun 2013 om 11:01

  Beste Geronimo,

  allereerst wil ik jou en de andere hoorspel fans, die jou helpen, bedanken voor het in eer houden van het hoorspel.Ik ben al vanaf jongs af aan fan en ben dit altijd gebleven; mede door initiatieven van diverse hoorspel-liefhebbers.

  Ik heb wat rondgekeken op diverse sites naar hoorspelscripts. Ik kan de scripts van de Matt Meldon series nergens vinden. Ik dacht meteen: nu is het moment gekomen om iets terug te doen voor de hoorspel fans. Ik ga die scripts zelf uitschrijven. Maar voordat ik me aan dit kunststukje waag, wil ik natuurlijk zeker weten dat deze scripts al niet ergens bestaan.

  vriendelijke groet,Guido

 2. Magda Onderdelinden

  10 mei 2013 om 06:35

  Goedemorgen,

  Hier enige reacties op de afleveringen van Biels & Co. Ik heb aan de meneer van die site van Biels (die nu opgeheven is) in 2010 de nodige data van uitzendingen gestuurd. Ik had nl. een soort ‘Bielseclopedie’. Veel Bielsen zult u niet missen, denk ik. De allereerste (veel leven in de brouwerij) ken ik niet.

  Er is ook nog een aflevering over een Sinterklaasfeest waarin men een fles aftershave verward met een fles alcohol. Ik kon die niet opnemen ivm. een verjaardag maar moest genoegen nemen met een transistor radio. Helaas!! De afl. Over Pet Professor is inderdaad de grote man van het gas. Ik heb mijn aflevering zelf een naam gegeven zoals: de Bielskelow op de Jaarbeurs.

  Ik zal voor u nog even verder kijken omtrent de onderwerpen van de afleveringen.

  Groeten Magda

 3. Jippy

  09 jan 2013 om 23:49

  Triest om te horen dat dhr. Povel is overleden. Ik heb altijd enorm van zijn hoorspelen genoten. En zal dat altijd blijven doen. Met name de Sprong in het heelal hoorspelen. Bij het beluisteren van deze hoorspelen waan ik mij een meeliftende ruimtereiziger wat een welkome afwisseling van het dagelijkse leven is. Léon Povel mag nu zijn eigen ruimtereis beginnen. Bij deze bedank ik de heer Povel voor zijn mooie hoorspelen welke tot in lengte van dagen beluisterd zullen worden.

 4. Cornelis

  09 jan 2013 om 15:21

  Hallo hoorspelvrienden,
  Ik lees net dat de heer Léon Povel is overleden.
  Mijn eerste, voorlopige reactie is.
  Leon Povel was een groot mens.
  Van zijn prachtige werk kunnen wij gelukkig
  nog heel lang en intens blijven genieten.
  Ik wens de fam. Povel veel liefde en sterkte toe.
  Groet, Cornelis.

  • Geronimo

   09 jan 2013 om 19:47

   Aan Cornelis is een mail gestuurd.
   In “Nieuws” heb ik een artikel geschreven naar aanleiding van het overlijden van Léon Povel.

 5. Wil Carton

  16 dec 2012 om 14:17

  Mijnheer, ik zou dolgraag geluidskopieën krijgen van de volgens uw Gastenboek nog bestaande delen 1,2,3,5,6 van “Sprong in het heelal, Operatie Luna”. Die delen zijn volgens het luisterboek van uitgever Rubinstein verloren gegaan, maar in uw Gastenboek staat:

  20-06-2010 16:24:42
  de delen 123,56 operatie luna, waar kan ik ze afleveren, op een ftp server b.v.? Ze zijn c.a. 20 Mb/stuk. Mail mij.
  Ik zoek “de vrouw in het wit” compleet
  groet, Ruud.

  • Geronimo

   16 dec 2012 om 20:43

   Aan Wil Carton is een mail gestuurd.

   Daarin vermeld dat betrokkene in bovenstaande reactie genoemd helaas niets van zich heeft laten horen. Daardoor (kort gezegd!) aangenomen dat het niet om genoemde bestanden gaat. Helaas…

 6. Arja Velthove

  03 nov 2012 om 16:25

  Wat een fijne hoorspelen, Sprong in het Heelal, Testbemanning. We hebben o.a. de 3 series van Sprong in het Heelal, en beluisteren die zeer regelmatig. Op het ogenblik is Frank Rogers de neergestortte vrachtvaarder 2 aan het nakijken ,of hij er iets van kan redden.Je zit echt helemaal erin,heerlijk.

  Heb kinderen van 22,20 en 13 jaar ,en die kunnen net als ik hele stukken uit hun hoord, b.v” ga je ook naar de tentoonstelling”, Jeff’s droom door Whittaker’s invloed. Het is leuk om op straat zomaar beginnen met een deel uit het hoorspel, en de een zegt dan “Het park is gesloten”,” ja,maar je kunt er wel in”zegt de ander dan, e.d.

  Heerlijke hoorspel, mijn kinderen zijn er echt mee opgegroeid, en krijgen ze ook voor hen verjaardag. Wat fijn om te lezen dat er zoveel mensen graag naar luisteren. Testbemanning hebben mijn kinderen b.v. ook,

  Fijn hoor, Arja

 7. John

  11 okt 2012 om 22:05

  Voor de “Hoorspel zoek hoek” met betrekking tot “Lief zijn voor de buren”.
  Uitgezonden vanaf zondag 15 oktober 1972 tot en met zondag 29 april 1973 door de VARA via Hilversum 1.
  Op zondag 13 mei 1973 zond de VARA als extraatje een bloemlezing van liedjes en dialogen uit van dit muzikaal feuilleton.
  Helaas beschik ik maar over drie afleveringen, de serie is meer cabaret dan hoorspel. Vanwege de kwinkslag met de actualiteit en de vele liedjes.

  Ik heb het vermoeden dat de zoeker meer resultaat boekt de serie compleet te krijgen bij verzamelaars van cabaretuitzendingen.
  Klik hier voor aanvullende informatie over deze serie.

  Groet,
  John

 8. Pia Huisman-Lans

  17 aug 2012 om 19:36

  Leuk te lezen dat er nog steeds mensen zijn die genieten van “Testbemanning” geschreven door mijn vader Carl Lans.

  • Geronimo

   17 aug 2012 om 22:23

   Reactie Webmaster:
   Aan Mevr. Huisman-Lans is een mail gestuurd.

  • Geronimo

   28 jun 2012 om 20:33

   Aan Cornelis is een mail gestuurd.
   In “Nieuws” wordt ook melding gemaakt van het overlijden van Piet Ekel.

 9. Rob Engelsman

  01 jun 2012 om 08:00

  Deze website is een wonder. Dat ik ooit mijn favoriete hoorspel “Testbemanning” nog eens zou kunnen beluisteren en dan ook nog compleet! Ik kan er gewoon niet bij.

 10. Geronimo

  21 mei 2012 om 19:24

  Om technische redenen wordt het vervolg van Dodenhuis serie 1 niet meer via dit gastenboek aangevuld, maar via mail.
  De aanvullingen zullen direct in de bewuste pagina worden bijgezet en zodra klaar, zichtbaar op de site.

 11. JB

  14 apr 2012 om 21:53

  einde van episode 1
  episode 2 en 3 te beluisteren op deze site
  wordt vervolgd

  • Geronimo

   14 apr 2012 om 23:16

   Geachte JB,

   Uw bijdragen hebben weer hun eigen plek gekregen op de site. Dit keer op de pagina Achtergronden. Ik wilde ze namelijk graag koppelen aan de 2 reeds geplaatste geluidsopnames van deel 2 en 3 uit serie 1. Of dit definitief zo wordt, weet ik nog niet.

   Dank voor uw bijdragen tot zover!

   • JB

    09 mei 2012 om 17:46

    Frans Geerts ook van mijn kant hartelijk dank voor de vernieuwde muzikale bijdrage aan ‘dodenhuis’, zeer mooi geremasterd, de syntesiser blijkt een waardige opvolger van de wurlitzer. Het zou helemaal af zijn als ook nog de titelmuziek geremasterd en toegevoegd zou kunnen worden, groet van JB

    ps, na voltooing van dodenhuis de series 1 & 2 ,volgt de CD “Wildesbrough Castle” ter beoordeling bij de webmaster met daarop piano en wurlitzer-repetoir, en repetoir van Herta Talmar; o.a de dollarprinses (in dodenhuis 4) en de circusprinses

 12. Marieke

  25 mrt 2012 om 18:41

  Af en toe kom ik op deze website neuzen als ik weer eens wat meer wil weten over een hoorspel of acteur. Als kind was ik al dol op de herhalingen van Sprong in het Heelal die toen werden uitgezonden. Mijn favoriet was Jimmy/Jan Borkus, heerlijke rol en fijne stem ook.

  Momenteel ben ik alle Matt Meldons aan het beluisteren, waarvan ik eerst alleen de Blauwe zaden kende. Erg leuk! Leuk ook dat u iets gevonden hebt over Paul van der Lek, inderdaad wonderlijk dat over hem zo weinig bekend is. Ook een fijn acteur.

 13. Geronimo

  01 mrt 2012 om 22:29

  Geachte JB,

  Zojuist heb ik al uw bijdragen voor Dodenhuis serie 5 verplaatst naar de pagina met de scenario’s, waar ze nu 1 geheel vormen. Net als dat eerder ook is gebeurd bij de series 1, 2 en 4. Serie 5 heeft nu ook zijn eigen plek op deze site, waarvoor mijn dank!

  U kunt de series terug vinden via onderstaande link:
  Scenario’s Dodenhuis.

  Of gaat u naar de Scriptstartpagina, waar nog veel meer mooie hoorspel scripts te lezen zijn.

  • JB

   22 mrt 2012 om 22:30

   Nogmaals proficiat webmaster met de constructie van de dodenhuis-saga op uw site ,grandioos zoals geronimo het presenteert.
   De aangekondigde nieuwe Sprong2-kleurenspot van de Pioneer in de landingsfase naar de poolkap van Mars, zeer vertraagd, maar volgt alsnog ter gelegenheid van Leon Povel 100jaar;
   – Hallo Jeff!..Wat was dat?!–
   – Ik weet het niet!..We botsten ergens tegenaan!–

   • JB

    24 mrt 2012 om 20:31

    Jael Carrison en Harry S. Goodman moet een en dezelfde persoon zijn die de radioserie “dodenhuis” onder pseudoniem schreef voor de BBC, serie 1 van tien afleveringen, gevolgd door een korte serie 2 van slechts drie afleveringen. S de Vries jr zorgde voor de Nederlandse bewerking.

    [Ik heb de scenario’s]
    gr JB

 14. Grenzeloos Geluid

  14 jan 2012 om 10:35

  Hoorspelliefhebbers opgelet! De Grenzeloos Geluid luisteravondjes zijn weer van start gegaan! Hoort zegt het voort, en kom vooral (vergeet niet te reserveren)

  Grenzeloos Geluid Luisteravond

  * Dinsdag 24 januari 20.30 uur
  * Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, Amsterdam
  * Entree € 5,-

  Het zou wel eens de grootste vaderlandse hoorspelproductie ooit kunnen zijn: de Bijbel Tapes. Op dit moment wordt de Heilige Schrift integraal als “audiofilm” opgenomen. In maart 2012 verschijnt het eerste deel op internet en cd, de komende zeven jaar volgen nog twintig delen. De productie is geheel zelfstandig, buiten de publieke omroep om.

  Reden te over voor Grenzeloos Geluid om initiatiefnemer/regisseur Peter te Nuyl (o.a. Bommel, Odysseia) uit te nodigen. Hij laat een exclusieve “sneak prehear” horen. En gaat in op vragen als: hoe klinkt de stem van God? Hoe maak je al die personages van de Bijbelboeken herkenbaar? Hoe voorkom je dat de vele opsommingen langdradig worden?

  Deze en andere zaken dinsdag 24 januari bij Grenzeloos Geluid, stichting ter bevordering van radioplezier.

  Presentatie: Stef Visjager
  Zaal open: 20:00
  @luisteravondjes

 15. Hans Nuytinck

  28 dec 2011 om 15:06

  Het zal 1967 geweest zijn, toen Louis Lockefeer, gepensioneerd leraar Nederlands van het Janseniuslyceum in Hulst, door Wim Quint van KRO jeugdprogramma’s werd benaderd om enkele kinderen te selecteren voor rollen in een hoorspel, gebaseerd op het boek “Verdreven Vloot” van Gertie Evenhuis. Zo kreeg ik de rol van Andries Domisse. Ik weet niet meer hoe de titel was van dit hoorspel, maar ik zou het graag nog eens beluisteren. Ik heb ook de KRO benaderd, maar nog niets gehoord. Misschien kan deze site mij verder helpen.

 16. JB

  14 dec 2011 om 19:11

  Ter voorbeschouwing op de bewerking van ‘dodenhuis’ de vijfde serie, een enkele opmerking;
  Dhr van Cauwenberghe merkt op de script-infopagina op dat w.s. dodenhuis vijf mogelijk een herhaling was van een eerdere serie, de juiste definiering is ; dodenhuis vijf is een heropening van de eerste zaak.
  groet JB

  • Geronimo

   14 dec 2011 om 21:51

   Geachte heer De Boer,

   Ik heb deze informatie inmiddels ook toegevoegd aan de achtergrondpagina van Dodenhuis – serie 3.

   Ik kijk uit naar de vijfde serie!

 17. Geronimo

  11 dec 2011 om 17:46

  Geachte heer de Boer,

  Mijn dank voor uw bijdragen in dit gastenboek, aangaande “Dodenhuis” – serie 1, 2 en 4, de samenvatting. Met veel plezier heb ik ze gelezen en wil u nu een voorstel doen:

  Uw bijdragen zijn in dit gastenboek prima te lezen, maar vormen nu niet 1 geheel. Mijn voorstel is, om ze te verplaatsen naar een andere locatie op deze site, waar ze wellicht beter tot hun recht komen. Om u een beeld te geven, heb ik al een pagina als voorbeeld gemaakt:

  Samenvatting Dodenhuis serie 1 & 2.

  Samenvatting Dodenhuis serie 4.

  Het zijn echter uw bijdragen in dit gastenboek en ik wil ze dus niet ongevraagd verplaatsen. Wanneer u de bijdragen echter liever gewoon in het gastenboek wilt behouden, is dat ook geen punt. Ik hoor graag uw reactie.

  Met luistergroet,
  Geronimo

  • JB

   13 dec 2011 om 19:57

   Geachte webmaster,

   Dank voor uw voorstel en waardering, uiteraard geen enkel bezwaar en kunt u daarna het gastenboek voor zover opruimen. Met genoegen leverde en voltooi ik de bijdragen voor het moeizame project dodenhuis.

   groet JB

   • Geronimo

    13 dec 2011 om 22:09

    Geachte heer De Boer,

    Zoals u kunt zien, heeft uw serie aanvullingen voor Dodenhuis 1, 2 en 4 een nieuwe plek gekregen op de site. Ik hoop dat ik er hiermee meer recht aan heb gedaan. Ik wacht serie 5 af en zal deze, zodra klaar, op dezelfde manier een mooie plek geven.

    Met luister- en leesgroet,
    Geronimo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *