Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


453 reacties:

 1. JB

  17 feb 2019 om 19:10

  [slotwoord dodenhuis 2]
  ‘Kijk Dina, daar gehen de ‘tommies’ weer’ ,sprak Sturzem met zijn duitse accent, ‘Der krieg ist misschien snel voorbij, dan kunnen wir nach hauze’..
  Het was tot dan iedere passant ontgaan dat er een lichtgrijs geuniformeerde elitegroep duitsers al jarenlang hun intrek hadden genomen in ‘De Tempel’, waarin een ultra geheim foto- en film ontwikkel laboratorium was gevestigd van de militaire tak der duitse UFA.
  De boven Engeland genomen lucht-spionage foto’s werden bij terugkeer met regelmaat in de duisternis in de nabijheid van ‘De Tempel’ per parachutes neergelaten en Sturzem moest er dan snel op uittrekken, per motorfiets en daarna te voet, om ze snel te vinden in het omliggende weiland en direct over te brengen naar de donkere ontwikkel-kamer in ‘De Tempel’ waar men al stond te wachten.
  De duitsers bespaarden met deze werkwijze veel tijd met het doel het duitse hoofdkwartier zo snel mogelijk inzicht te verschaffen over wat de geallieerden in hun schild voerden aan de overzijde van de Noordzee en Het Kanaal. ..

 2. JB

  17 feb 2019 om 16:32

  [slotwoord dodenhuis 2 ]
  ..voorjaar 1945, het nieuws dat nazi-duitsland de blitzkrieg ging verliezen ,reeds ingeluid door de val die bij Stalingrad dichtsloeg vanwaar de russen het derde rijk in hoog tempo onder de voet liepen, lekte meer en meer uit via de ondergrondse berichtgeving.
  Op het monumentale landgoed ‘De Tempel’ aan de Delftweg te Overschie, even ten noordwesten van Rotterdam, gebruikten op het tuinbankje de huishoudelijke hulp Dina en de altijd dienstdoende jonge duitse chauffeur Sturzem een boterhammetje, wat er gelukkig nog was, al werd het alsmaar schaarser met alles.
  Ze keken omhoog naar de condenssporen van de Lancaster- en Mitchell bommenwerpers die weer eens hoog in de lucht overtrokken richting Duitsland. ..

 3. Rolf Kunst

  18 jan 2019 om 10:48

  Hallo beste hoorspel fans,

  Ik ben een groot fan van science fiction hoorspelen. De meeste zal ik wel al gehoord hebben, maar zijn er nog hoorspelen die jullie aanraden? Dan is het wel handig om even te laten weten wat ik al gehoord heb:
  – Matt Meldon serie;
  – 1984;
  – Testbemanning;
  – Het Marsproject;
  – Het Transgalactisch liftershandboek;
  – Op zoek naar de aarde;
  – De Planeteneter;
  – Steen der wrake;
  – De Korawa-expeditie;
  – De tijdmachine;
  – Paniek op Ganymedes;
  – Ruimteschip Morgenster;
  – Sprong in het heelal;
  – De Triffids.

  Ik denk dat ik de triffids wel 10 keer gehoord heb. Ik pak hem telkens weer erbij. De sfeer die ze weten te creëren, fantastisch. Had van mij wel 2x zo lang mogen duren!

  • Geronimo

   22 jan 2019 om 22:26

   Hallo hoorspel fans,

   Bovenstaande vraag heeft Rolf ook via mail aan mij gesteld.
   Ik stelde hem voor de vraag in het gastenboek te zetten.

   Mijn voorstellen aan hem bevatten o.a.:
   – Het Marsproject
   – De Planeteneter
   – Reis op de plaats
   maar misschien heeft u ook de nodige luistertips?
   Wellicht spreken die dan niet alleen Rolf aan, maar ook andere liefhebbers.

   In elk geval ben ook ik zeer benieuwd…

 4. Mark Kingma

  28 apr 2018 om 14:43

  Hallo,

  Leuke site. Eindelijk het hoorspel terug gevonden welke ik al heel lang zocht. Ik wist uit mijn jeugd nog dat er wekenlange hoorspelen waren. 30 delen. 1tje had ik al een tijd terug gevonden, de planeteneter. Maar ik zocht er nog 1, waarvan ik na al die jaren de muziek nog wist, maar de titel niet meer. Recentelijk herkende ik de muziek weer in Bassie en Adriaan en de diamant. En nu hier, vind ik deze dan eindelijk , na zoveel jaren terug. Het zesde continent, met Rob (waku waku) Fruithof. En het leuke was, dat toen de uitzendingen nog maar een paar weken onderweg waren, de laatste afleveringen nog getaped moesten worden.

  En een vriend van een vriend van mijn vader werkte als, ik weet niet meer hoe je het spelt, maar het is iets als, imprecient, een soort (geluids)technicus op de achtergrond) En die nodigde mij uit om eens in de geluidsstudio te komen kijken hoe dit werd opgenomen. Dus ik heb Rob Fruithof zelf mogen zien acteren achter de microfoon. Zo leuk hoe ze zich inleven. Bukken als er gebukt moet worden in het script enzo.

  Ik heb net 3 afleveringen gehoord, en luister niet elke dag. IK wil dit op nieuw beleven als 30 losse delen, net als toen. Dus ik hoop dat het nog lang op deze site te beluisteren valt. Wie weet nog de juiste benaming van dit beroep, die ik hier boven aangaf?

  • Geronimo

   28 apr 2018 om 20:25

   Hallo Mark,

   Dank voor je compliment.
   Mooi dat de site heeft kunnen bijdragen aan het voltooien van een zoektocht.
   Het zesde continent laat ik zeker nog lang op de site staan, dus daar geen zorg.
   Leuk om ook over je geluidsstudio ervaringen te lezen.
   Met de juiste benaming van de geluidstechnicus zat je er niet zo heel ver naast.
   Volgens het internet spreekt men hier ook wel over een inspiciënt.

   Nog veel luisterplezier gewenst, met een groet.

 5. Cornelis

  04 mrt 2018 om 09:57

  4 maart 2018.

  Hello, goodbye Ton,

  Van harte gefeliciteerd met dertien jaar Geronimo hoorspelen.
  Al staat dertien niet bekend als een geluksgetal,
  nog vele jaren geluk toegewenst.

  Met een groet,
  Cornelis.

  • Geronimo

   04 mrt 2018 om 14:17

   Hallo Cornelis,

   Dank voor je felicitaties en goede wensen.
   Laten we maar net doen of dertien hetzelfde is als “gaat zijn veertiende jaar in”.

   Met een luistergroet,

 6. Wim Fromberg

  29 dec 2017 om 11:47

  Hallo Ton
  Ik heb vanmorgen eens op mijn gemak jou site bezocht, en wat mij gelijk opviel was het geluidsfragment.
  Daarin kon je duidelijk horen dat de kwaliteit een stuk is verbeterd.
  Ook is het in het geheel zeer overzichtelijk, een mooi en goed stuk werk.
  Ik wens jou en al je bezoekers een goed en gezond 2018 toe, en laat ons nog lang genieten van je werk.
  Wim

  • Geronimo

   29 dec 2017 om 22:16

   Hallo Wim,

   Dank voor je complimenten.
   Hopelijk levert 2018 ook weer een hoop luisterplezier.
   Ook voor jou en de jouwen een heel mooi 2018 gewenst.
   Met een groet

 7. Cor van Zundert

  05 mei 2017 om 07:15

  Beste allemaal,

  De man uit de zee van Agatha Christie heb ik! Tevens ben ik bezig om de mp3 bestanden aan te vullen met titels, informatie en plaatjes zodat een moderne mediaspeler er ook mee overweg kan.
  Laat het me weten als je interesse hebt.

  Groeten, Cor van Zundert.

  • John

   07 mei 2017 om 17:47

   Hallo Cor,

   Waarschijnlijk bezit u een luisterboek van “De man uit zee” na het boek van Agatha Christie. Voor zover ik kan nagaan is er geen hoorspel uitgezonden onder de titel “De man uit zee” door de Nederlandse Publieke Omroep en de Vlaamse openbare omroep.

   Ik ben benieuwd, met een groet,

   John

  • Nina

   12 mei 2017 om 07:24

   Het bericht van Cor van Zundert, wat heeft dat aan meerwaarde. Terwijl, dat er goede voorgangers zijn die al jaren en jaren bezig zijn zoals Geronimo, Hoorspelen.eu, Gebroeders Cauwenberghe, Wim Fromberg. Met goede, mooie, info van en over hoorspelen. Mvg, Nina

   • John

    02 jun 2017 om 18:23

    Hallo Nina,

    Cor z’n bezigheden hebben niets vandoen met informatie verstrekt op de websites van Geronimohoorspelen, Hoorspelen.eu of Project Hilversum van Herman Van Cauwenberghe. Cor voegt aan mp3 bestanden aanvullende informatie toe.

    Hij kan tabs toevoegen met de namen van de auteur en regisseur van het hoorspel. Ook een korte inhoudsomschrijving van het hoorspel is mogelijk. De toegevoegde informatie is bijvoorbeeld in iTunes te bekijken.

    Wel is van belang dat de tabs een correcte benaming meekrijgen. Bijvoorbeeld de tab “Artiest” mag niet de naam van de auteur of regisseur vermelden. Het toevoegen van tabs met de correcte informatie is een tijdrovende bezigheid.

    Groet,

    John

 8. Cornelis

  02 jan 2017 om 19:30

  Hello, goodbye,

  Niet alleen een gezond en mooi luisterrijk jaar.
  Ook voor Ton, veel succes.

  Met een groet,
  Cornelis.

 9. Cornelis

  02 jan 2017 om 19:26

  Hello, goodbye,

  Ik wens jullie allen een gezond en mooi luisterrijk 2017 toe.

  Met een groet,
  Cornelis.

 10. JB

  01 jan 2017 om 20:04

  Een goed 2017 toegewenst aan het team van Geronimo hoorspelen, en alle bezoekers, groet JB (Het streven is achterstallige, eerder aangekondigde bijdragen, in 2017 te laten volgen)

 11. JB

  24 jun 2016 om 23:10

  8s ]
  Stalingrad… waar Hitler gehele divisies op het spel zette in zelfmoordaanvallen; waar de Russen ze vernietigden in een serie veldslagen die berucht geworden zijn in de Tweede Wereldoorlog.
  Het Russische plan, van Maarschalk Zjoekov, om met zijn in stilte goed voorbereide en klaarstaande rode leger op ruime afstand aan twee zijden van Stalingrad het tot stilstand gekomen kruiende ijs van de Volga over te steken en het Duitse 6de Leger bliksemsnel te omsingelen, was even gigantisch als meesterlijk; toen het voltooid was, had het eens zo trotse leger van generaal Paulus, 330.000 man sterk, opgehouden te bestaan.
  330.000 mannen dachten in 1942 voor korte tijd naar Stalingrad te gaan, doch zij zijn erheen gegaan voor eeuwig. Zij gingen de oorlog in gelijk elke soldaat, in elk land, die in oorlogstijd zijn plicht moet doen. Zij stierven zonder dat zij konden vermoeden, welke erbarmelijke misdadige creaturen aan hun “thuisfront” hen te dun gekleed en zinloos in de steppen lieten verkommeren, verlaten en verraden bij Stalingrad.
  Het tij was gekeerd. Het derde rijk, wat naar Hitlers eigen zeggen een duizendjarig rijk had moeten worden, begon na twee jaar bij Stalingrad al in te storten, resulterend in gevangenen… eindeloze rijen gevangenen. Slechts weinigen van hen zouden Duitsland ooit nog terug zien.

  Einde
  Een lees en luistergroet van JB

 12. JB

  22 jun 2016 om 21:49

  8r ]
  Ver naar het Oosten voorbij Europa zou een heel andere tragedie zich als paradox beginnen te voltrekken, waar de superieur geachte Duitse 4de, 5de en 6de legers 27 storm aanvallen zullen gaan ondernemen op Stalingrad ,het laatste beoogde doel en sluitstuk van Hitlers opzet, ..welke 27 keer afgeslagen zullen worden door een ongekend hardnekkig Russisch verzet en de gevreesde Russische winter zich aandiende als grootste vijand van de aanvallers, maar als grootste bondgenoot van de verdedigers. ..

 13. JB

  20 jun 2016 om 22:12

  8q ]
  .. Terwijl de eerste aanvalsgolf alweer koerst naar het veilige Engeland, krijgt de tweede groep de volle laag van de FLAK. Boven Noord wordt de aanvoerder neergehaald door het stuk geschut dat opgesteld staat op een stukje weiland van het Kleiwegkwartier. Blenheim “M for Mother” crasht zwaar aan de Noordsingel waarbij Wing Commander Tim Partridge en zijn bemanningsleden Smith en Dvorjetz kansloos zijn en nog drie toestellen worden neergehaald of moeten noodlanden, maar tegenover deze verliezen hebben ook de bezetters zware klappen gekregen en was het Engelse signaal die dag duidelijk voor Rotterdam, voor heel Nederland, en voor de bezetters; De bevrijders waren actief!

 14. JB

  19 jun 2016 om 15:03

  8p ] .. De burgerij puinruimers van de Diwero constateerden tijdens deze plotselinge luidruchtige maar welkome onderbreking terwijl duitsers in paniek rond renden hoe de bezetters die dag een flink koekje van eigen deeg kregen van de RAF alvorens die maakten weer weg te komen. De Gestapo op de Heemraadsingel was ook onder vuur genomen door een van de rugkoepel schutters ,mooi zo ,ze wisten dus waar de “grunen” zaten, de informanten hadden hun werk goed gedaan, en daar denderde de tweede groep Blenheims binnen voor het tweede bedrijf ,maar nu vertrokken de gezichten op de begane grond want de duitse luchtafweer rondom als cordon opgesteld rond heel de stad, wakker geschud door de eerste aanvallers, opende het vuur en het onvermijdelijke gebeurde! ..

 15. JB

  18 jun 2016 om 18:17

  8 o]
  De bondgenoten! Ze waren weliswaar later dan verwacht dan toch spectaculair op komen dagen nadat men een jaar eerder te Rotterdam zich nog vertwijfelt afvroeg waarom de Royal Marines hun collega’s in het nauw niet te hulp kwamen via de Nieuwe Waterweg, maar nu dan gloorde opeens weer de hoop.
  De driekoppige bemanningen van de laag overkomende toestellen zagen hoe de Rotterdammers van tussen het puin de V-tekens naar hen maakten terwijl de duitsers er flink van langs kregen op hun strategische posities vooral in en rond het havengebied en vliegveld Waalhaven. ..

 16. JB

  09 jun 2016 om 20:53

  8n ]
  .. Een uitzichtloos tijdperk leek aangebroken en alle hoop op vrijheid voorgoed vervlogen in wat het nieuwe Europa werd genoemd ,maar wat toch een onterechte berusting zou blijken, want op 16 juli 1941 daverden ze plotseling het luchtruim van Rotterdam binnen; De Engelsen met een grote aanvalsgolf van zeker 15 Blenheim bommenwerpers meteen gevolgd door nog een tweede aanvalsgolf om het de bezetters betaald te zetten. ..

 17. JB

  05 jun 2016 om 21:57

  8m ]
  En zo eindigden voor dat moment de laatste perikelen in en rond “Dodenhuis” van dat jaar 1940, al niet meer beluisterd door de Rotterdammers die terugkeerden van de grote Kralingse manege aan het Jaffaland waar ze tijdelijk schuiling hadden gezocht en nu verbijsterd rondkeken wat er van hun Goudsche buurt met de talrijke hofjes was geworden, waar velen in het schemerdonker gezamelijk hadden geluisterd bij hen die een radio toestel bezaten.
  Voorafgegaan door tanks trokken de duitsers met hun gerichte machine pistolen de stad binnen.
  De mariniers van het oostplein, toegesnelde landmacht infanterie en allen die weerstand hadden geboden overtuigd van in aantocht zijnde Franse en Engelse versterking, konden en mochten niets meer inbrengen tegen de incorrecte cappitulatie voorwaarden die de duitsers hadden laten ondertekenen omdat anders Den Haag, Amsterdam en Utrecht aan de beurt zouden komen. Belgie vocht nog ..

 18. JB

  29 mei 2016 om 21:37

  – “Lacht u maar juffrouw Beatrice ,maar past u goed op dat het lachen u niet een keer zal vergaan”
  – “Man pak je biezen en maak dat je wegkomt uit dit spookhuis ,ga ergens anders van je rust in de natuur genieten in plaats van hier de speurder uit te hangen!”
  – “Als ik het niet ben zal er toch een ander komen die de raddraaier van Wildesbrough ontmaskert en er korte metten mee zal maken juffrouw Beatrice, wie het ook zal blijken te zijn! Onthoud u maar goed dat ik dat eens gezegd heb”
  Zwaar geirriteerd stapte de oude speurder op zijn kamer af om zijn spullen te gaan pakken.

 19. JB

  29 mei 2016 om 21:01

  8k ]
  Perplex stonden zij daar en keken ernaar hoe de toetsen van de Wurlitzer spookachtig vanzelf bewogen zonder bespeler en ook het omringende elektrisch licht wanordelijk reageerde als ware het een hekseketel. Mac Clelland en het inmiddels aangesloten groepje trokken met de handen op de oren een pijnlijk gezicht. Het was Carl Lawrence die op de speeltafel afstapte, aan de rechter zijkant snel een luikje opentrok en een handeling verrichte waardoor abrupt een einde aan het niet te harden kabaal kwam.
  – ‘U was toch de enige die wist dat de Wurlitzer automatisch kon spelen?’ stelde Mac Clelland een resolute vraag aan Lawrence
  – “Nee dus want u wist het ook m’n beste. Iemand heeft de speelrol van de Schone Galethee van Suppe er verkeerd ingezet en gestart”
  – “Hahaha” klonk de lach van Beatrice plots achter hen, “Wat laten jullie je toch als kleuters in de luren leggen en bezig houden”
  Mac Clelland stapte op haar toe ..

 20. JB

  14 mei 2016 om 21:59

  8j ]
  – “Loop door! Er op af!” sommeerde Mac Clelland en het drietal rende op de deur van de toren af. Lawrence als eerste smeet deze met een wilde duw open en stormde de stenen wenteltrap op naar het eerste plateau boven het souterrain waar ze Rebecca volkomen overstuur aantroffen onder het niet aan te horen kabaal van de Wurlitzer vanuit het begin van de hoekgang
  – “Millner jij blijft bij Rebecca!” probeerde Lawrence er bovenuit te komen
  – “Die kant op snel!” vulde Mac Clelland met dezelfde moeite aan die zich met getrokken pistool het volgende kleine trapje af en het gangetje door haaste richting de glas in looddeur naar de hal die wagenwijd open stond ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *