Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


451 reacties:

 1. JB

  08 mei 2016 om 21:18

  8i ]
  Half terug op het open stuk hield het drietal met een schok halt daarbij tegen elkaar botsend nog enkele tientallen meters van de Noordwest toren en namen in het onderste raam tegen het elektrisch trappenhuis licht het donkere silhouet waar van Rebecca Hensley in paniek met de armen zwaaiend
  – “Help! Help! Hierheen!” klonk haar panisch stemgeluid door de nachtwind en het kabaal van de Wurlitzer die op hol leek geslagen ..

 2. JB

  07 mei 2016 om 22:47

  8h ]
  Bij het gebrekkige licht van de gaslamp en terwijl de Maan aanstalten maakte om uit het zicht te gaan verdwijnen richting de westelijke horizon bleven Carl Lawrence en Mac Clelland elkaar nog even verbeten aankijken onder de teleurstellende en steeds stugger wordende verstandhoudingen maar verder zou de conversatie van over en weer gaande verwijten niet meer gaan die nacht. Het was weer Millner die van iets geschrokken leek
  – “Horen jullie dat ook?!..”
  Lawrence en Mac Clelland probeerden door de onstuimige wind te ontdekken wat Millner bedoelde
  .. “Dat is de Wurlitzer in het kasteel die aan het spelen is geslagen!” herkende Lawrence, “Welke idioot zit er op dit tijdstip op de toetsen te harken?!”
  Mac Clelland onderscheidde echter nog iets
  – “Er gilt iemand ,luister maar goed”
  – “Dat is Rebecca de huishoudelijke hulp van Beatrice! Wat te deksel is daar nu weer gaande in dat spookhuis! Snel! Er op af!”
  De drie mannen lieten de nachtelijke plek voor wat het was en spoedden zich de begroeing uit terug richting dodenhuis ..

 3. JB

  14 mrt 2016 om 21:59

  8g ] -‘Tja ..Wie zou u voorgeweest zijn’ verbrak de immer aftastende Mac Clelland de stilte, ‘..en wat zou er van belang in gezeten kunnen hebben’-‘Vast en zeker harde valuta in goud en klinkende munt, betaalmiddelen die de zwarte ridder namens Engeland bij zich had om aan deze zijde van de Oceaan aan voorlopige verplichtingen te kunnen voldoen ‘ beantwoorde Carl Lawrence onomwonden de vraag -‘..en waarschijnlijk ook nog blauwe diamanten’ voegde Millner er snel aan toe -‘U bent goed op de hoogte allebei, heren Millner en Lawrence ‘ -‘En u niet zeker’ nam Lawrence de uitdaging aan -‘U bedoelt ..?’ -‘Denkt u nu werkelijk mijn beste Mac Clelland dat wij niet door hebben dat u door de FBI op pad bent gestuurd naar hier ‘ ..

 4. JB

  24 feb 2016 om 21:11

  8f ]
  De teleurstelling was groot.
  Afgezien van Mac Clelland die een dergelijke ontknoping wel verwacht had staarden Carl Lawrence en Millner apatisch in de lege kist
  – “Verduiveld!” was het eerste wat Lawrence zich liet ontvallen. “Niets!..alleen wat los zand!”
  – “Ik was er al bang voor gentlemen, dat losse zand bewijst dat iemand ons is voorgeweest” schudde Mac Clelland de twee wakker tot de realiteit.
  – “We hadden er eerder bij moeten zijn” merkte Lawrence op
  – “Ja,..als het hadden is, is het hebben te laat”vulde Millner maar weer aan
  Mac Clelland reageerde niet op het gewauwel van de twee maar keek ze wel bedenkelijk aan. ..

 5. JB

  15 feb 2016 om 00:06

  8e ]
  In het licht van Millners gaslamp staarden de drie mannen onzeker naar het gehavende smeedijzeren slot, danig verroest zoals ook het overige smeedijzer beslag van de kist
  – “..en wat staat ons nu te doen?” vroeg Millner zich weer eens hardop af meteen kijkend naar Carl Lawrence die op zijn beurt uitweek naar Mac Clelland voor goede raad
  – “Ik ben maar een eenvoudige huurder gentlemen” dekte Mac Clelland zich wijs in “die u pro deo wel van behulpzaam wil zijn, echter de te nemen beslissingen als rechthebbende op dit terrein zijn aan u”
  – “Dan openen we nu meteen de kist! Ik gebruik de houweel als koevoet!”
  Lawrence krikte aan de slotkant het deksel open met de houweel.
  – “Zo beschadigt er nog meer Carl ..” merkte Millner geschrokken op die kennelijk de historische waarde van de authentieke middeleeuwse schatkist door de impulsiviteit van Lawrence zienderogen zag devalueren
  – “Nou en?..het was toch al geforceerd. Jullie twee ieder aan een zijkant van het deksel trekken dan gaat het lukken” commandeerde Lawrence vastberaden op zijn manier het collectief. Piepend gaven de verroeste scharnieren eerst nog even weerstand, maar het deksel ging weldra krakend open en stribbelde niet langer tegen. De kist was open. ..

 6. JB

  23 jan 2016 om 19:04

  8d ]
  Het was Millner die als eerste op iets hards stuitte met zijn schop
  – “Hier ligt iets!..bewerkt hout,..het loopt af naar deze kant”
  Meteen vonden Lawrence en Mac Clelland nieuwe energie om snel de stugge grond verder opzij te schrapen
  – “Het is de geronde bovenkant van een kist, vast en zeker” concludeerde nu ook Lawrence
  De mannen hadden de bovenkant snel blootgelegd en constateerden gezamelijk dat het een eeuwenoude schat of scheepskist was met een scharnierend deksel van ongeveer 1,5 meter bij 80 centimeter, met sierlijk smeedijzer beslagen
  – “Kijk ..aan deze kant is het slot geforceerd! merkte alweer Lawrence op
  – “Dat is een geen goed voorteken gentlemen” liet de altijd rustige Mac Clelland zich eindelijk weer eens horen. ..

 7. JB

  10 jan 2016 om 13:32

  8c ]
  – “Ik sla met de houweel de grond los binnen een cirkel van twee meter” gaf Carl Lawrence de aanvang werkzaamheden aan. “Jullie twee hanteren de schoppen goed?..”
  – “Hoe diep moeten we wel niet graven om wat aan te treffen, afgezien wat het is ,..en dan ook nog de kans dat er niets ligt” vroeg Millner zich vertwijfeld hardop af toen de drie mannen zich aan het werk zetten. “De grond is oerhard en knap lastig los krijgen..”
  Lawrence stopte even en keek Mac Clelland vragend aan die eveneens graag van de adempauze gebruik wenste te maken
  – “Als hier iets verborgen is zal het niet onoverkomelijk diep liggen, anders was er geen rotsblok bovenop gelegd. Diegenen die hier eventueel iets verstopt hebben hadden hetzelfde probleem als wij nu..”
  – “Laten we afspreken dat we tot twee meter diepte graven, anders moet er meer mankracht bij komen als het dag wordt” besloot Lawrence.
  Stilzwijgend en met gemengde gevoelens ging het drietal onderling akkoord en hervatten het gezwoeg met de houweel en de schoppen in de vroegte van die 20ste Juli 1940 ,daar op de hoge rotskust van Dodenhuis in de krachtige oceaanwind. ..

 8. Aukje Jager

  08 jan 2016 om 18:27

  goedenavond,

  Ik ben zo blij dat er nog hoorspelen zijn. geniet er elke keer van. Maar ik had ze van mijn opa (Carl Lans) gekregen op cassettebandjes. Deze zijn helemaal afgesleten. Is het mogelijk om Sprong in het Heelal compleet van u te ontvangen. Testbemanning heb ik al.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet, Aukje Jager

 9. JB

  02 jan 2016 om 22:16

  8b ]
  Raphael & Tipsy begrepen al wat de bedoeling was, span en stroppen stonden al strak toen Peterson met de tong “klakte”
  – “Yes komaan jongens, vort maar!”
  Even was er de weerstand van het rotsblok maar vrij direct begon het te kantelen. Peterson liet meteen inhouden na de eerste meter om de stroppen te verzetten. Het klusje bleek geen enkel probleem voor de twee hengsten. Na enkele ferme stappen en een paar keer overpakken was het rotsblok even later een meter of drie zuidwaarts verplaatst.
  – “Goed werk Peterson” complimenteerde Mac Clelland de stalmeester, “Alsof je dat vaker gedaan hebt”
  Peterson keek argwanend strak de oude speurder aan
  – “Wat bedoelt u met dat laatste ?”
  – “Alleen maar dat je je werk heel goed doet” voegde Mac Clelland er vriendelijk aan toe
  – “Breng jij de paarden maar weer terug op stal en geef ze een extra schep haver als beloning” interrumpeerde Carl Lawrence, “Wij redden het nu wel met drie man Peterson, bedankt voor zover” ..

 10. JB

  29 dec 2015 om 13:54

  Episode 8 ]
  Het was al tegen half drie die nacht dat Millner met de opgetrommelde Peterson en de twee paarden Raphael & Tipsy ,en Carl Lawrence, terug arriveerde bij de bewuste plek waar Mac Clelland geduldig met sigaar in afwachting had staan posten, geleund tegen het rotsblok. De stugge koetsier Peterson van toch al ruim over de middelbare leeftijd was nog meer uit zijn humeur dan dat hij altijd al was
  – “Kon dit niet wachten tot de ochtend als het licht wordt?!” was zijn vraag met duidelijk hoorbaar uitroepteken, “Wat is dit voor idioterie zo midden in de nacht om me daarvoor te wekken en de paarden van stal te nemen!”
  – “Gewoon doen wat je gezegd wordt Peterson!” trad Lawrence op, “Je wordt ook voor nachtelijke overuren betaald okay?! Millner zet de gaslamp daar op de grond en dan aan de slag om het rotsblok weg te trekken. Flink de stroppen er omheen aansjorren en dan opzij ermee!”
  Mac Clelland kon wel glimlachen om de werklust van Lawrence die de anderen tot actie aanspoorde onder de straffe nachtwind ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *