Geronimohoorspelen nieuws / Over de site / Geronimo hoorspelen gastenboek

Geronimo hoorspelen gastenboek

Afbeelding Geronimohoorspelen gastenboek

Welkom bij het Geronimo hoorspelen gastenboek.

Augustus 2010 werd ik gedwongen m’n eerste gastenboek te sluiten vanwege de hoeveelheid spam. Het nadeel van m’n tweede gastenboek was de reclame en de spam-protectie door middel van Captcha. Vandaar dat ik de twee gastenboeken heb samengevoegd tot een nieuw gastenboek. Uw inbreng gaat terug tot de begindagen van Geronimo hoorspelen in 2005.

Onderaan de pagina is het mogelijk een reactie achter te laten.

Reacties worden zeer gewaardeerd!


451 reacties:

 1. JB

  24 jun 2016 om 23:10

  8s ]
  Stalingrad… waar Hitler gehele divisies op het spel zette in zelfmoordaanvallen; waar de Russen ze vernietigden in een serie veldslagen die berucht geworden zijn in de Tweede Wereldoorlog.
  Het Russische plan, van Maarschalk Zjoekov, om met zijn in stilte goed voorbereide en klaarstaande rode leger op ruime afstand aan twee zijden van Stalingrad het tot stilstand gekomen kruiende ijs van de Volga over te steken en het Duitse 6de Leger bliksemsnel te omsingelen, was even gigantisch als meesterlijk; toen het voltooid was, had het eens zo trotse leger van generaal Paulus, 330.000 man sterk, opgehouden te bestaan.
  330.000 mannen dachten in 1942 voor korte tijd naar Stalingrad te gaan, doch zij zijn erheen gegaan voor eeuwig. Zij gingen de oorlog in gelijk elke soldaat, in elk land, die in oorlogstijd zijn plicht moet doen. Zij stierven zonder dat zij konden vermoeden, welke erbarmelijke misdadige creaturen aan hun “thuisfront” hen te dun gekleed en zinloos in de steppen lieten verkommeren, verlaten en verraden bij Stalingrad.
  Het tij was gekeerd. Het derde rijk, wat naar Hitlers eigen zeggen een duizendjarig rijk had moeten worden, begon na twee jaar bij Stalingrad al in te storten, resulterend in gevangenen… eindeloze rijen gevangenen. Slechts weinigen van hen zouden Duitsland ooit nog terug zien.

  Einde
  Een lees en luistergroet van JB

 2. JB

  22 jun 2016 om 21:49

  8r ]
  Ver naar het Oosten voorbij Europa zou een heel andere tragedie zich als paradox beginnen te voltrekken, waar de superieur geachte Duitse 4de, 5de en 6de legers 27 storm aanvallen zullen gaan ondernemen op Stalingrad ,het laatste beoogde doel en sluitstuk van Hitlers opzet, ..welke 27 keer afgeslagen zullen worden door een ongekend hardnekkig Russisch verzet en de gevreesde Russische winter zich aandiende als grootste vijand van de aanvallers, maar als grootste bondgenoot van de verdedigers. ..

 3. JB

  20 jun 2016 om 22:12

  8q ]
  .. Terwijl de eerste aanvalsgolf alweer koerst naar het veilige Engeland, krijgt de tweede groep de volle laag van de FLAK. Boven Noord wordt de aanvoerder neergehaald door het stuk geschut dat opgesteld staat op een stukje weiland van het Kleiwegkwartier. Blenheim “M for Mother” crasht zwaar aan de Noordsingel waarbij Wing Commander Tim Partridge en zijn bemanningsleden Smith en Dvorjetz kansloos zijn en nog drie toestellen worden neergehaald of moeten noodlanden, maar tegenover deze verliezen hebben ook de bezetters zware klappen gekregen en was het Engelse signaal die dag duidelijk voor Rotterdam, voor heel Nederland, en voor de bezetters; De bevrijders waren actief!

 4. JB

  19 jun 2016 om 15:03

  8p ] .. De burgerij puinruimers van de Diwero constateerden tijdens deze plotselinge luidruchtige maar welkome onderbreking terwijl duitsers in paniek rond renden hoe de bezetters die dag een flink koekje van eigen deeg kregen van de RAF alvorens die maakten weer weg te komen. De Gestapo op de Heemraadsingel was ook onder vuur genomen door een van de rugkoepel schutters ,mooi zo ,ze wisten dus waar de “grunen” zaten, de informanten hadden hun werk goed gedaan, en daar denderde de tweede groep Blenheims binnen voor het tweede bedrijf ,maar nu vertrokken de gezichten op de begane grond want de duitse luchtafweer rondom als cordon opgesteld rond heel de stad, wakker geschud door de eerste aanvallers, opende het vuur en het onvermijdelijke gebeurde! ..

 5. JB

  18 jun 2016 om 18:17

  8 o]
  De bondgenoten! Ze waren weliswaar later dan verwacht dan toch spectaculair op komen dagen nadat men een jaar eerder te Rotterdam zich nog vertwijfelt afvroeg waarom de Royal Marines hun collega’s in het nauw niet te hulp kwamen via de Nieuwe Waterweg, maar nu dan gloorde opeens weer de hoop.
  De driekoppige bemanningen van de laag overkomende toestellen zagen hoe de Rotterdammers van tussen het puin de V-tekens naar hen maakten terwijl de duitsers er flink van langs kregen op hun strategische posities vooral in en rond het havengebied en vliegveld Waalhaven. ..

 6. JB

  09 jun 2016 om 20:53

  8n ]
  .. Een uitzichtloos tijdperk leek aangebroken en alle hoop op vrijheid voorgoed vervlogen in wat het nieuwe Europa werd genoemd ,maar wat toch een onterechte berusting zou blijken, want op 16 juli 1941 daverden ze plotseling het luchtruim van Rotterdam binnen; De Engelsen met een grote aanvalsgolf van zeker 15 Blenheim bommenwerpers meteen gevolgd door nog een tweede aanvalsgolf om het de bezetters betaald te zetten. ..

 7. JB

  05 jun 2016 om 21:57

  8m ]
  En zo eindigden voor dat moment de laatste perikelen in en rond “Dodenhuis” van dat jaar 1940, al niet meer beluisterd door de Rotterdammers die terugkeerden van de grote Kralingse manege aan het Jaffaland waar ze tijdelijk schuiling hadden gezocht en nu verbijsterd rondkeken wat er van hun Goudsche buurt met de talrijke hofjes was geworden, waar velen in het schemerdonker gezamelijk hadden geluisterd bij hen die een radio toestel bezaten.
  Voorafgegaan door tanks trokken de duitsers met hun gerichte machine pistolen de stad binnen.
  De mariniers van het oostplein, toegesnelde landmacht infanterie en allen die weerstand hadden geboden overtuigd van in aantocht zijnde Franse en Engelse versterking, konden en mochten niets meer inbrengen tegen de incorrecte cappitulatie voorwaarden die de duitsers hadden laten ondertekenen omdat anders Den Haag, Amsterdam en Utrecht aan de beurt zouden komen. Belgie vocht nog ..

 8. JB

  29 mei 2016 om 21:37

  – “Lacht u maar juffrouw Beatrice ,maar past u goed op dat het lachen u niet een keer zal vergaan”
  – “Man pak je biezen en maak dat je wegkomt uit dit spookhuis ,ga ergens anders van je rust in de natuur genieten in plaats van hier de speurder uit te hangen!”
  – “Als ik het niet ben zal er toch een ander komen die de raddraaier van Wildesbrough ontmaskert en er korte metten mee zal maken juffrouw Beatrice, wie het ook zal blijken te zijn! Onthoud u maar goed dat ik dat eens gezegd heb”
  Zwaar geirriteerd stapte de oude speurder op zijn kamer af om zijn spullen te gaan pakken.

 9. JB

  29 mei 2016 om 21:01

  8k ]
  Perplex stonden zij daar en keken ernaar hoe de toetsen van de Wurlitzer spookachtig vanzelf bewogen zonder bespeler en ook het omringende elektrisch licht wanordelijk reageerde als ware het een hekseketel. Mac Clelland en het inmiddels aangesloten groepje trokken met de handen op de oren een pijnlijk gezicht. Het was Carl Lawrence die op de speeltafel afstapte, aan de rechter zijkant snel een luikje opentrok en een handeling verrichte waardoor abrupt een einde aan het niet te harden kabaal kwam.
  – ‘U was toch de enige die wist dat de Wurlitzer automatisch kon spelen?’ stelde Mac Clelland een resolute vraag aan Lawrence
  – “Nee dus want u wist het ook m’n beste. Iemand heeft de speelrol van de Schone Galethee van Suppe er verkeerd ingezet en gestart”
  – “Hahaha” klonk de lach van Beatrice plots achter hen, “Wat laten jullie je toch als kleuters in de luren leggen en bezig houden”
  Mac Clelland stapte op haar toe ..

 10. JB

  14 mei 2016 om 21:59

  8j ]
  – “Loop door! Er op af!” sommeerde Mac Clelland en het drietal rende op de deur van de toren af. Lawrence als eerste smeet deze met een wilde duw open en stormde de stenen wenteltrap op naar het eerste plateau boven het souterrain waar ze Rebecca volkomen overstuur aantroffen onder het niet aan te horen kabaal van de Wurlitzer vanuit het begin van de hoekgang
  – “Millner jij blijft bij Rebecca!” probeerde Lawrence er bovenuit te komen
  – “Die kant op snel!” vulde Mac Clelland met dezelfde moeite aan die zich met getrokken pistool het volgende kleine trapje af en het gangetje door haaste richting de glas in looddeur naar de hal die wagenwijd open stond ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *