Collectie: Biels en Co

Afbeelding van Geronimo

Schrijver: Jan Moraal
Regie: Jo Visher jr.
Techniek: Fred de Beer en Max Westra
Aantal delen: plusminus 200, maar veel dubbel
Totale duur: 65:50:11
Omroep: AVRO (1968-1973)
Genre: Humor

Verhaal:
Een serie over de beslommeringen van een aannemersbedrijf “Biels en Co” waar aan het begin van de werkdag de belevenissen van het afgelopen weekeinde of de vorige dag ter sprake kwamen. De opzet van elke aflevering was hetzelfde, wat de herkenbaarheid ten goede kwam.

Klik hier voor een overzicht van de delen, opmerkingen en eventuele uitzenddata.

Rolverdeling:
August BielsKo van Dijk jr.
Juffrouw Eline ter HelleFiet Koster
Koen PollemansFrans Koster
Neef EefMathé Verdaasdonk
Extra info:
Ik heb begrepen dat de blijspelen zijn opgenomen in theater Pepijn te Den Haag.
“Biels en co” is een vervolg van de hoorspelserie “Koek & ei“.

2 reacties op “Collectie: Biels en Co”

  1. Goedemorgen,

    Hier enige reacties op de afleveringen van Biels & Co. Ik heb aan de meneer van die site van Biels (die nu opgeheven is) in 2010 de nodige data van uitzendingen gestuurd. Ik had nl. een soort ‘Bielseclopedie’. Veel Bielsen zult u niet missen, denk ik. De allereerste (veel leven in de brouwerij) ken ik niet.

    Er is ook nog een aflevering over een Sinterklaasfeest waarin men een fles aftershave verward met een fles alcohol. Ik kon die niet opnemen ivm. een verjaardag maar moest genoegen nemen met een transistor radio. Helaas!! De afl. Over Pet Professor is inderdaad de grote man van het gas. Ik heb mijn aflevering zelf een naam gegeven zoals: de Bielskelow op de Jaarbeurs.

    Ik zal voor u nog even verder kijken omtrent de onderwerpen van de afleveringen.

    Groeten Magda

Reacties zijn gesloten.