Journey vs Sprong: Opvallend – serie 2: deel 06

Sprong 2 deel 06

In serie 2 deel 06 vond ik drie opvallende fragmenten:

Fragment 1:
Nadat het vlaggenschip een vreemd bevel heeft ontvangen, besluit Jet/Jeff om Frank Rogers te bevragen over het gedrag van Whitaker. In de Britse versie wordt specifiek benadrukt dat Whitaker alleen de stem van de controle heeft opgenomen. Jet herhaalt dat zelfs. In de Nederlandse versie wordt deze daad terloops genoemd. Het verklaart echter wel hoe het “vreemde bevel” tot stand kon komen.

Fragment 2:
Wat mij in dit fragment opviel, was dat het radargeluid identiek is. Kennelijk verkocht destijds de BBC niet alleen het script voor het hoorspel, maar kon je dus ook bepaalde geluiden erbij “kopen”. In een artikel van Léon Povel (klik hier) las ik eens dat ze veel geluiden zelf moesten bedenken, maar dat was voor de radar niet nodig, lijkt het. Of er is sprake van toeval…

Fragment 3:
De wijze waarop deze zesde aflevering afsluit, vond ik persoonlijk altijd wat abrupt. De Britse versie stopt nagenoeg op dezelfde wijze. Normaal hoorde je vaak het einde van de vorige aflevering in de nieuwe aflevering. Dat is met deze scene niet zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *