Journey vs Sprong: Opvallend – serie 2: deel 17

Sprong 2 deel 17

In serie 2 deel 17 vond ik vijf opvallende fragmenten:

Fragment 1:
Als de vliegende dokter aangeeft te twijfelen wie die vreemde indringers zijn in die rare kostuums, reageert Lemmy/Jimmy op diens betoog. Wanneer Lemmy de hond beschrijft, doet hij dat anders dan in de Nederlandse versie Jimmy het dier beschrijft.

Fragment 2:
Na de vechtpartij, waarbij Jet/Jeff weet te ontsnappen, rent hij door de omheining met de beesten die schapen moeten voorstellen. Waar ik in het vierde fragment van deel 15 het Britse schapengeluid beter vind passen dan het Nederlandse geluid, komt in dit fragment juist het Nederlandse geluid qua spanning beter uit de verf. Hoewel ik nog steeds geen uilen ken die zo’n geluid maken…

Fragment 3:
Wanneer Doc en Lemmy/Jimmy worden ontvoerd in de vliegende bol, bedenken Lemmy en Doc de mogelijkheden van deze bol in de Britse versie anders dan Doc en Jimmy in de Nederlandse versie. In de Britse versie kun je zelfs een voorspellende link horen naar de derde serie. Daarnaast vliegt de Britse bol een andere kant op dan de Nederlandse bol. Gek genoeg vliegen ze dan wel over dezelfde woestijn.

Fragment 4:
Wanneer Doc uitlegt dat hij waarschijnlijk niet gevoelig is voor hypnose, vraagt de Britse Lemmy hoe hij dan geopereerd kan worden. Hier een kleine blik in een mogelijke toekomst waarbij anesthesie iets is dat mogelijk alleen nog bij hoge uitzondering plaats vindt. Dit deel van het gesprek komt in de Nederlandse versie helemaal niet voor.

Fragment 5:
Aan het einde van deze aflevering, waarbij de bol zijn landing inzet, maken ze zich in de Britse versie meer zorgen om Jet dan in de Nederlandse versie om Jeff. Daar wordt Jeff op dat moment niet besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *