Wederom heeft Geronimo een nieuwe jas

Regelmatige bezoekers zal het al zijn opgevallen dat het uiterlijk van de site recent is aangepast.

In januari 2016 deed ik al eens bericht van “de website in een nieuwe jas“. Na die aanpassing in 2016 was de website klaar voor andere besturingsprogramma’s, verschillende internetprogramma’s en verschillende media, zoals naast een desktop ook voor mobieltjes en tablet.

Wat door de tijd heen echter duidelijk werd, is dat het onderhouden van een moderne website veel kennis vraagt van scripts, die ik onvoldoende had. Daarnaast is enige kennis van regelgeving en het voldoen aan de wet, als het gaat om het beheren van een website, tegenwoordig cruciaal.

Door de tijd heen kwam ik erachter dat dit voor mij erg lastig was. Het deed afbreuk aan mijn invulling van de website en er kwam weinig nieuws. Gelukkig heeft in die tijd John van Houten zich bereid gevoeld om mij te blijven steunen, want inmiddels verloor ik toch de grip op de site en haar inhoud.

In april 2020 ben ik gestart met een splitsing binnen de site. Er kwam een interactief deel en er bleef een statisch deel van de website. Met het systeem om het interactieve deel te onderhouden voelde ik me redelijk snel thuis. Er bleef echter dat gat met het statische deel, waarin ik geen aanpassingen meer kon doen. Er lagen hierdoor ook al heel lang enkele aanvullingen van bezoekers gereed, die ik graag wilde delen, maar niet wist hoe.

In juli 2020 deed John mij een voorstel. Hij wilde de gehele website omzetten naar het beheersysteem waarmee ik wel uit de voeten kon. Het nadeel was dat veel, zo niet alle pagina’s, handmatig moesten worden aangepast. John heeft hier meerdere weken heel veel energie ingestopt en dat maakt dat ik weer volledig de regie in eigen handen heb over de website. De eerste aanvullingen en wijzigingen zijn reeds toegepast.

Wat voor mij voorop staat is, is dat ik John wederom heel dankbaar ben dat hij dit mogelijk heeft gemaakt. Dankzij hem kan ik nu niet alleen weer nieuwe projecten op pakken, maar ook aanvullingen en correcties toe passen op bestaande delen van de site. De eerste stappen hiertoe zijn dus al gezet. Ik hoop dan binnenkort ook de bijdragen te kunnen plaatsen die al een hele tijd op dit moment hebben gewacht.

Voor mij voelt deze tweede nieuwe jas heel goed en ik hoop dat hij steeds beter zal passen.
Met heel veel dank aan John kan en hoop ik nog vele jaren mijn hoorspelplezier met u te delen.

6 reacties op “Wederom heeft Geronimo een nieuwe jas”

 1. .. Deze website kan niet beter!, heel knap hoe dit alles constructief, digitaal-technisch geinstalleerd en opgeslagen is,. . en allemaal mogelijk is.
  (Als “afbeeldingen- technicien” uit het analoge tijdperk werk ik nog steeds met achtergrond spiegel-decor projectie, halfspiegel -effects [,het anti verblindings principe van de achteruitkijk spiegel], mixen d.m.v. 45*gr glas spiegeling van onderaf [..zoals in de voegere pretpark ‘schiet’kasten], kleuren spots belichting, etc . Probleem is dat voor de speciale Sankio camera de Kodak K40 nodig is, moeilijk leverbaar, en als alles na een gevecht soms gelukt is moet alles weer opnieuw digitaal gescand worden in bijv. 10 of 12 mlj pixels, hopelijk zonder al teveel verlies, om het digitaal bruikbaar te maken . .)
  ,maar Geronimo Hoorspelen; blijf in de digitale ether! gr JB

 2. Hello, goodbye,
  Veel succes met de nieuwe jas.
  Fijn dat John zich zo heeft ingezet voor Geronimo.
  Mede door zijn inzet kunnen wij allemaal er van genieten.

  Met een groet,
  Cornelis.

  1. Hallo Cornelis,

   Dank voor je succes-wensen.
   Om je complimenten aan John in context te zetten, heb ik je reactie onder het bericht zelf gezet.
   Hopelijk geen bezwaar, want ik ben het helemaal met je eens.
   Het was tevens een mooie oefening om inderdaad nog lang in de digitale ether te blijven.

   Met een groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *