Collectie: De fortuin heeft twee gezichten

Afbeelding van Geronimo

Schrijver: Dick Walda
Regie: Ruurd van Wijk
Techniek: Berry Kamer en Leo Knipman
Aantal delen: 4
Totale duur: 2:38:31
Omroep: VARA (16-10-1989)
Genre: Historisch

Verhaal:
Het verhaal speelt zich af tegen het einde van de 18e eeuw en we volgen de belevenissen van Belle Wolf. Ze beweegt rond zich in een wereld van armoede, chaos, anarchie en pedanterie. Ze tracht daar zelf in te overleven door oplichterij, hoererij en op het moment dat wij in haar leven stappen onderneemt ze net een poging haar broer te bevrijden, die op het punt staat gehangen te worden.

De ontsnappingspoging mislukt, maar Belle’s broer laat haar drie dingen achter: zijn dochtertje, waar Belle de voogdij voor tracht te krijgen, de locatie van haar broer’s laatste buit, die na een zoektocht blijkt te zijn gestolen en als laatste de naam van zijn verrader. Belle besluit om zowel de buit als de verrader van haar broer te achterhalen en ze doet dit samen met haar kompaan, Jacob de Brusselaar. Ook Jacob is de oplichterij niet onbekend, getuige zijn poging “dwarrelstenen”aan de man te brengen, wonderstenen met een zgn. geneeskrachtige werking.

Gezamenlijk maken ze jacht op zowel de buit en de verrader en ze schuwen daarbij geen enkel middel. Uiteindelijk slagen ze in beide doelen die ze gesteld hadden en zijn in staat, door hun daardoor ontstane financiële situatie, het rustiger aan te doen en op stand te leven. Hun oplichterijen blijven hen echter parten spelen en of ze deze levensstijl lang kunnen voortzetten is de vraag…

Rolverdeling:
Belle WolfMaeve van der Steen
Jacob de BrusselaarKees Broos
VertelsterMaria Lindes
Frans Koppers
Ad Hoeymans
Frans Kokshoorn
Ursul de Geer
Corry van der Linden
Thera van Homeijer
Piet Ekel
Jaap Maarleveld
Willem Sotthewes
Reinier Bulder
Ine Kuhr
Hans Hoekman
Cees van Oyen
Ruud Drupsteen
Paula Majoor
Extra info:
Rolverdeling is weergegeven zoals in de afkondiging van de afleveringen, vandaar het ontbreken van de rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *