Engelstalige hoorspelen

Engelstalige hoorspelen banner

Onderstaande Engelstalige hoorspelen zijn op deze site te beluisteren. Om niet de gehele site door te moeten zoeken, staan de Engelstalige complete hoorspelen voortaan op deze pagina.

Veel luisterplezier!


The return from Mars

Journey into Space – The return from Mars:

In 1981 vroeg BBC Radio 4 aan Charles Chilton een nieuw Journey Into Space avontuur te schrijven. Met The return from Mars als resultaat. Het verhaal begint min of meer waar The World In Peril eindigde maar met een grote tegenstrijdigheid. We vinden de bemanning terug in de Discovery die op Mars was achtergelaten.

Het is dertig jaar na hun vertrek naar de rode planeet en op aarde worden ze dood gewaand. Plotseling keren zij terug in de aardse atmosfeer en hun radiosignaal wordt in eerste instantie als een stoorzender opgevat. Waar zijn Jet Morgan en zijn bemanning de afgelopen dertig jaar geweest en hoe komt het dat ze niet ouder zijn geworden?

Luister hier naar “The return from Mars”.


Frozen in time

Journey into Space – Frozen in time:

Het ruimteschip Ares is op de terugreis naar aarde met de bemanning in een kunstmatige schijndood behalve gezagvoerder Jet Morgan wiens slaapcapsule defect is. Met nog zes maanden voor de boeg pikt Jet een S.O.S.-signaal op van Mars. Samen met de inmiddels gewekte bemanningsleden gaat hij op dit noodsein af. Maar bij aankomst op de Rode Planeet blijkt dat niet alleen de Ares in gevaar loopt maar dat ook de toekomst van de Aarde op het spel staat.

In dit avontuur werd de rol van Jet Morgan gespeeld door David Jacobs die in de drie klassieke Journey Into Space series stem gaf aan vele personages. Frozen In Time werd op 12 april 2008 uitgezonden door de BBC en geschreven door Charles Chilton.

Luister naar “Frozen in time”.


The Host

Journey into Space – The Host:

Wanneer Jet en de Dokter aan boord van een verlaten ruimteschip komen, ontdekken zij een gedigitaliseerd wezen in de computer. Eén met dodelijke intenties. ‘The Host’ is een vermakelijk hoorspel dat niet gezien kan worden als vervolg op ‘Frozen In Time’. Daarvoor wijken de verhaallijnen teveel af wat betreft continuïteit. Wellicht komt dat door alle vele tijdreizen die Jet & Co hebben gedaan. Eindelijk weten we ook wat de voornaam van de Dokter is: Dan. ‘The Host’ werd uitgezonden op zaterdag 27 juni 2009 op BBC Radio 4 en geschreven door Julian Simpson.

Luister naar “The Host”.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *