Engelstalige hoorspelen

Engelstalige hoorspelen banner

Onderstaande Engelstalige hoorspelen zijn op deze site te beluisteren. Om niet de gehele site door te moeten zoeken, staan de Engelstalige complete hoorspelen voortaan op deze pagina.

Veel luisterplezier!


cover Operation Luna

Journey into Space – Operation Luna:

De Australische uitvinder Stephen Mitchell bouwt een door atoomkracht voortbewogen ruimteraket, waarmee hij in gezelschap van de vlieger “Jet” Morgan, de marconist “Lemmy” Barnet en de luchtvaartarts Dr. Matthews een onderzoekingstocht naar de maan maakt. Maar wanneer de vier mannen, na een avontuurlijk bezoek op de maan, naar de Aarde willen terugkeren, grijpt een eskader vliegende schotels van een andere planeet in en verplaatst hen niet alleen buiten ons zonnestelsel, maar ook buiten de tijd, zodat zij op aarde landen enige tienduizenden jaren voor onze tijdrekening…

Deze 13-delige versie is bewaard gebleven en hier te luisteren. Luidspreker


Cover boek Journey into Space

Journey into Space – The red planet

Onder commando van Jet Morgan is een mars-eskader van de maan vertrokken voor een reis van zes maanden naar de mysterieuze Rode Planeet. In Jets vlaggeschip, de ‘Discovery’, zijn verder aanwezig Mitch, Lemmy en de ‘dokter’- dezelfden die destijds de eerste tocht naar de maan hebben gemaakt.

Groot zijn de gevaren die een reiziger in het heelal kunnen bedreigen. Dat ontdekken de mannen in de ‘Discovery’ en de bemanningen van de acht vrachtvaarders al spoedig. Reeds voor de start waren er al onheilspellende voortekenen die Jet en zijn mannen hadden moeten waarschuwen voor wat hen te wachten stond. Maar op dat ogenblik meenden zij nog dat het om incidentele ongelukjes ging.

Tijdens de tocht naar Mars, toen het welslagen van hun reis door bijna spookachtige gebeurtenissen werd bedreigd, drong het echter tot hen door dat hun tegenslagen niet los van elkaar stonden, maar integendeel een gemeenschappelijke oorzaak hadden. En dan op Mars…

Dit 20-delige hoorspel is bewaard gebleven en hier te luisteren. Luidspreker


Cover The world in Peril

Journey into Space – The world in Peril

De restanten van de expeditievloot van negen ruimteraketten, die onder leiding van gezagvoerder Jet Morgan in 1971 van de maan startte teneinde een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden die de planeet Mars biedt voor bewoning en ontginning door de mens, is bijna een jaar eerder dan voorzien op de terugweg naar de maan. Er is een klemmende reden voor deze overhaaste terugtocht: de expeditie heeft tot haar ontsteltenis ontdekt dat de Martianen een reusachtige ruimtevloot hebben uitgerust met het doel de Aarde te veroveren.

Huiveringwekkende avonturen volgen als blijkt dat reeds een ‘vijfde colonne’de invasie van Mars op de Aarde voorbereidt. Een vijfde colonne die bestaat uit ‘aangepaste’ gevangen mensen. Zullen Jet Morgan en zijn mannen slagen om de Aarde te behoeden voor de ondergang…

Dit 20-delige hoorspel is bewaard gebleven en hier te luisteren. Luidspreker


The return from Mars

Journey into Space – The return from Mars:

In 1981 vroeg BBC Radio 4 aan Charles Chilton een nieuw Journey Into Space avontuur te schrijven. Met The return from Mars als resultaat. Het verhaal begint min of meer waar The World In Peril eindigde maar met een grote tegenstrijdigheid. We vinden de bemanning terug in de Discovery die op Mars was achtergelaten.

Het is dertig jaar na hun vertrek naar de rode planeet en op aarde worden ze dood gewaand. Plotseling keren zij terug in de aardse atmosfeer en hun radiosignaal wordt in eerste instantie als een stoorzender opgevat. Waar zijn Jet Morgan en zijn bemanning de afgelopen dertig jaar geweest en hoe komt het dat ze niet ouder zijn geworden?

Luister hier naar “The return from Mars”.


Frozen in time

Journey into Space – Frozen in time:

Het ruimteschip Ares is op de terugreis naar aarde met de bemanning in een kunstmatige schijndood behalve gezagvoerder Jet Morgan wiens slaapcapsule defect is. Met nog zes maanden voor de boeg pikt Jet een S.O.S.-signaal op van Mars. Samen met de inmiddels gewekte bemanningsleden gaat hij op dit noodsein af. Maar bij aankomst op de Rode Planeet blijkt dat niet alleen de Ares in gevaar loopt maar dat ook de toekomst van de Aarde op het spel staat.

In dit avontuur werd de rol van Jet Morgan gespeeld door David Jacobs die in de drie klassieke Journey Into Space series stem gaf aan vele personages. Frozen In Time werd op 12 april 2008 uitgezonden door de BBC en geschreven door Charles Chilton.

Luister naar “Frozen in time”.


The Host

Journey into Space – The Host:

Wanneer Jet en de Dokter aan boord van een verlaten ruimteschip komen, ontdekken zij een gedigitaliseerd wezen in de computer. Eén met dodelijke intenties. ‘The Host’ is een vermakelijk hoorspel dat niet gezien kan worden als vervolg op ‘Frozen In Time’. Daarvoor wijken de verhaallijnen teveel af wat betreft continuïteit. Wellicht komt dat door alle vele tijdreizen die Jet & Co hebben gedaan. Eindelijk weten we ook wat de voornaam van de Dokter is: Dan. ‘The Host’ werd uitgezonden op zaterdag 27 juni 2009 op BBC Radio 4 en geschreven door Julian Simpson.

Luister naar “The Host”.


Battle for Inspector West - hoesje

Inspector West – Battle for:

Roger West is hoofdinspecteur van Scotland Yard. De ontvoering van de pas getrouwde Christine Grant brengt Roger West in contact met een oude bekende. Deze oude bekende is de grote crimineel Carosian. West is in het verleden al eens geconfronteerd met de praktijken van dit heerschap, maar daarbij heeft betrokken schurk de armen der wet steeds weten te ontduiken. Door de huidige ontvoering ziet Roger West een gelegenheid om eindelijk eens af te rekenen met Carosian. Carosian heeft, buiten het persoonlijk afrekenen met Roger West, een groot misdadig plan voor ogen. Hierbij schuwt Carosian geen enkele onwettige methode om zijn doel te bereiken.

Klik hier als u naar Battle for Inspector West, wilt luisteren. Luidspreker


cover Inspector west at Bay

Inspector West – at Bay:

Inspecteur Roger West en zijn vrouw, Janet, raken betrokken bij een sinister ongeval. Dreigbrieven, bombrieven, moord en persoonlijke dreiging aan het adres van de familie West maken dit een spannend verhaal.

Klik hier als u naar Inspector West at Bay wilt luisteren. Luidspreker


Inspector West – at Home:

Wanneer Roger West het lijk van een voormalige kleine misdadiger vindt, stuit hij op tegenstand van de formidabele districtschef Abbott, zijn meerdere bij de Yard, en dan begint een spoor dat leidt naar samenzwering, corruptie en moord.

Klik hier als u naar Inspector West at Home wilt luisteren. Luidspreker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *