De intentie van “Uitzending”

Geronimo hoorspelen logo

Op de pagina “Programma” vindt u het op dit moment geplaatste hoorspel om te beluisteren. Om te kunnen blijven luisteren tijdens het “surfen/neuzen op mijn site” laat ik de link openen in een nieuw tabblad/venster.

Op de pagina “Stem voor het volgende hoorspel” kunt u kiezen welk hoorspel uw voorkeur geniet om als volgend hoorspel te beluisteren via “Uitzending”.

Intentie
In het verleden heb ik wel eens met het idee gelopen van een soort “Internet-radiostation”, maar dan speciaal voor hoorspelen, zoals bijvoorbeeld BBC Radio 4 Extra. Dat geeft echter nogal wat praktische problemen zoals het continue vrijmaken van tijd, gebrek aan “knowhow” en het volledig als eenling draaiend te houden.

Een alternatief is de wijze waarop Het hoorspelweb van Sir B hoorspelen ter beschikking stelt. Klikken en luisteren.

Om toch een invulling te geven aan mijn idee van een uitzending, heb ik dit menu opgezet waarmee men tijdens een bezoek aan Geronimo hoorspelen tevens naar (een aflevering van) een hoorspel kan luisteren en bij terugkeer naar de site ook bijvoorbeeld een serie kan volgen.

Middels de poll kan men stemmen op een hoorspel, zodat belangstellenden met regelmaat kunnen terugkeren om zowel door de info te snuffelen, als wel een hoorspel kunnen beluisteren, of een serie te volgen. Mijn intentie is dus beluisteren en niet downloaden. Ik probeer de poll (en dus ook het hoorspel) regelmatig te wisselen. Het idee is maandelijks, maar door omstandigheden kan dat wisselen. In de maand augustus wordt er sowieso niet gewisseld. Dan blijft het hoorspel en de poll van juli staan.

Eventuele verzoeken voor hoorspelen zijn welkom.
(dat geldt niet voor zgn. “project-hoorspelen”)

Klikt u hier voor een overzicht van de reeds uitgezonden hoorspelen.