Complete hoorspelen startpagina

Geronimo hoorspelen logoOnderstaande hoorspelen kunt u vanaf nu compleet beluisteren op deze site. Ze maken tevens deel uit van een project dat ik uitvoer via Twitter (tegenwoordig X). Op de datum dat een hoorspel voor het eerst op de radio werd uitgezonden, plaats ik middels X een link, zodat dit hoorspel daar dan ook online te beluisteren is. Het gaat in totaal om 153 links naar hoorspelen en hieronder ziet u daarvan de 32 hoorspelen die ik online niet kon vinden en 5 hoorspelen die sinds jaar en dag deel uitmaken van Geronimo hoorspelen.

Twitterbird met hoofdtelefoonUiteraard hoeft u niet te wachten tot ik de Tweet/post plaats, maar kunt u deze 37 hoorspelen ook nu luisteren.
Om de overige hoorspelen te kunnen luisteren, klikt u op het X-symbool en kijkt op datum van uitzending.

Veel luisterplezier!

De 37 hoorspelen (klik op link om te luisteren):

14 april 1912 – 23:40 uur:
Romantiek (AVRO) 1 deel
Het verhaal van twee verliefde mensen aan boord van de Titanic, het schip dat niet kon vergaan.
Klik hier om te luisteren.

1984:
SF (AVRO) 1 deel (in 3 delen weggezet)
In Oceania worden de mensen via de televisie door de partij in de gaten gehouden. Winston en Jarie zoeken naar mogelijkheden om zich tegen de partij te verzetten.
Klik hier om te luisteren.

Allard:
Humor (KRO) 15 delen
Allard is verslaggever en brengt in de verschillende afleveringen zaken aan het licht, die werkelijk in het nieuws geweest zijn. Zijn onderzoeken naar deze gebeurtenissen in het nieuws geven een aantal bijzondere uitkomsten.
Klik hier om te luisteren.

De berg der verschrikking:
Avontuur / Thriller (KRO) oorspronkelijk 4 delen, waarvan deel 1 en 2 verloren zijn gegaan
Tijdens de Tweede Wereldoorlog besluiten 5 mannen en een vrouw de Weissturm in Zwitserland te beklimmen, met voor iedereen zijn eigen motivatie. Een beklimming zeker niet zonder gevaar…
Klik hier om te luisteren.

Boontje:
Humor (VARA) 1 deel
De wethouder Anton Boontje beloopt het politieke pad als ook zijn privé pad niet altijd even netjes. Door zijn arrogante levensvisie denkt hij een heel eind te komen. Maar komt boontje uiteindelijk om zijn …?
Klik hier om te luisteren.

Boor met hulpstukken:
Sociaal (VARA) 1 deel
Een dialoog tussen een verkoper van een boormachine met hulpstukken en een eenzame man in rolstoel. De koop loopt niet als verwacht…
Klik hier om te luisteren.

Bruine suiker:
Sociaal (VARA) 1 deel
Woensdag is koopjesdag. Twee vrouwen bespreken in het restaurant van een warenhuis hun relatie met de man…
Klik hier om te luisteren.

De buikspreker:
Humor (KRO) 1 deel
Normaal gesproken verwacht men dat een buikspreker geen mobieltje nodig heeft om geluid uit zijn buik te krijgen, maar nu…
Klik hier om te luisteren.

Denkend aan de dood kan ik niet slapen:
Fantasy (NCRV) 1 deel
Door nachtmerries over de dood gekweld besluit een man op onderzoek te gaan naar de grens tussen droom en werkelijkheid.
Klik hier om te luisteren.

Dood in de jungle (versie 1982):
Avontuur (KRO) 5 delen
Een vliegtuig maakt een noodlanding in de jungle. De overlevenden worden niet alleen geconfronteerd met de gevaren van een jungle, maar ook met het feit dat er een moordenaar in hun midden is.
Klik hier om te luisteren.

De doos:
Absurdisme (NCRV) 1 deel
Wat kun je in een korte tijd met een doos aanrichten…
Klik hier om te luisteren.

Dubbelspion:
Spionage (KRO) 10 delen
Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld, waarin Skrya haar geheime dienst Skrypol inzet om bij de vijand, de Pentaanse federatie, te infiltreren.
Klik hier om te luisteren.

De groentekist:
Misdaad (TROS) 1 deel
Alexander Görs heeft zich opgehangen, maar Commissaris Trimbs twijfelt aan de vrijwillige keuze van zijn dood.
Klik hier om te luisteren.

Hallo, met wie spreek ik?:
Humor (AVRO) 1 deel
Een overspelige man probeert zijn vriend te bereiken vanuit een telefooncel om te voorkomen dat zijn vrouw achter een slippertje komt. Telefoongeluiden uit een tijd toen niet elke Nederlander 2 mobieltjes had.
Klik hier om te luisteren.

Ik loop allenig achter de kist:
Monoloog (KRO) 1 deel
Wat betekende de oprichting van de Berlijnse muur voor een kind dat zijn speelgenootje aan de andere kant van de straat niet langer bereiken kan. De gedachten van het Berlijnse jongetje Hans.
Klik hier om te luisteren.

Janussyndroom:
Thriller (AVRO) 6 delen
Geobsedeerd door de confrontatie met zijn verleden uit 1945, besluit Max Steiner het geheim van Janus te ontrafelen. Dit verhaal gaat daar door, waar de film “Der Untergang” stopte, met een bizarre slotsom…
Klik hier om te luisteren.

Jimsey’s kerstfeest:
Kerst (AVRO) 2 delen
1892, De dominee brengt Tom en Jimsey, twee weesjongens, onder bij hun kerstouders. De rijken voelen een morele verplichting om deze straatschoffies een kerstbeloning te bezorgen. Of dit tot een prettige kerst leidt?
Klik hier om te luisteren.

De kantelkoning:
Tragi-Humor (VARA) 1 deel
Ingrid krijgt geen uitkering meer, haar gas wordt afgesloten en mannen begeren haar. De Kantelkoning tracht haar te helpen…
Klik hier om te luisteren.

Klavervijf:
Humor (KRO) 6 delen
Drie heren en twee dames weten, onder het klaverjassen door, elkaar en de luisteraar te vermaken door middel van geplande en niet geplande anekdotes en situaties.
Klik hier om te luisteren.

La Boutique:
Politie (AVRO) 5 delen
Als zijn broer Louis vermoord gevonden wordt in de modezaak “La Boutique”, ontdekt Robert Bristol dat die modezaak ook voor andere duistere praktijken wordt gebruikt.
Klik hier om te luisteren.

Man van goud:
Detective (AVRO) 6 delen
De detective, Rex Carver, wordt benaderd door de miljonair O’douda. Dhr. O’Douda is zijn rode mercedes SLK kwijt en wil deze graag terug. Al gauw blijkt dat het niet om de auto gaat, maar om een pakje in de auto.
Klik hier om te luisteren.

Het meisje van Yde:
Historisch (TROS) 1 deel
Ter ondersteuning van mijn verhaal over “de zoektocht” kunt u luisteren naar “Het meisje van Yde”. Een hoorspel van Cocky van Bokhoven met Thera van Homeyer en Wijnand van der Sanden.
Klik hier om te luisteren.

De Moordplek:
Historisch (EO) 9 losse delen
In elke aflevering wordt in een kort hoorspel de moord op een historische figuur beschreven.
Klik hier om te luisteren.

De nachtmolen:
Zwarte kunst (KRO) 3 delen
Krabat hoort op een nacht een dwingende stem in zijn slaap, die hem oproept naar de molen in Swarzkolm te gaan. Wanneer hij daar aankomt, meldt hij zich bij de Meester. Al snel ervaart hij de voor-, maar zeker ook de nadelen van hetgeen hij leert op de molen.
Klik hier om te luisteren.

Niet spotten met rood haar:
Thriller (AVRO) 6 delen
Hillarey is net genezen van de gevolgen van haar derde zelfmoordpoging en staat op het punt ontslagen te worden uit het ziekenhuis. Dan raakt deze zeer intelligente jonge roodharige vrouw verstrikt in een web van spionage en contacten met neonazi’s.
Klik hier om te luisteren.

Het rangeerterrein:
Drama (KRO) 1 deel
Als een politieagent van Koerdische afkomst op het rangeerterrein een wagon controleert, ontmoet hij een eerder ontsnapte dievegge opnieuw en ze raken in gesprek. Het meisje is Turkse en op zoek naar Droomland. Hun gesprek wordt echter ruw verstoord…
Klik hier om te luisteren.

Reis op de plaats:
SF (VARA) 8 delen
Professor Broos heeft een “verhaal-haler” ontworpen waarmee het mogelijk is terug te keren in het verleden. De professor besluit met zijn assistent Vlaagstra en bediende Beuk af te reizen naar het jaar 1488. Daar belandden zij verstrikt in avontuur en tijd.
Klik hier om te luisteren.

Spaar-Super:
Humor (AVRO) 1 deel
De zoektocht naar watergruwel in een supermarkt bezorgt Erik enorme kopzorgen. Het niet meewerkend winkelpersoneel drijft Erik tot waanzin, want hij heeft een uiterst dringende reden om de juiste plek in de supermarkt zo snel mogelijk te vinden…
Klik hier om te luisteren.

Een stevige uitglijer:
Humor (AVRO) 2 delen
Een blinde pianostemmer belandt bij een vrouw thuis om daar de piano te stemmen. Ondanks zijn handicap is hij volop getuige van de chaos die ontstaat, wanneer haar man onverwachts thuis komt terwijl haar minnaar vastzit in de badkuip.
Klik hier om te luisteren.

Testbemanning:
SF (KRO) 29 delen
In het hoorspel “Testbemanning” is niets wat het lijkt te zijn: het verhaal zet ons voortdurend op het verkeerde been: Aanvankelijk lijken we te luisteren naar een eenvoudig ruimtevaartverhaal: vanuit Nederland vertrekt een expeditie naar de ringen van Saturnus.
Klik hier om te luisteren.

Tomates pelados de Argentina of De dood van een tomaat:
Sociaal/Tragisch (TROS) 1 deel
Roger des Dames is is zo hopeloos verliefd op Lotte dat hij in een diepe identiteitscrisis is geraakt, en zich een Italiaan waant en zichzelf Rocco noemt…
Klik hier om te luisteren.

Het tribunaal:
Komedie (KRO) 6 delen
In het staats theater wordt het toneelstuk “Het Tribunaal” opgevoerd. Langzamerhand wordt het publiek betrokken bij het toneelstuk. Er ontstaat een vervelende situatie…
Klik hier om te luisteren.

De tuinkabouter:
Humor/Thriller (AVRO) 1 deel
Wat bedoeld is als een leuk cadeau, groeit uit tot een grote bedreiging.
Klik hier om te luisteren.

Vedder en Smid:
Politie (VARA) 4 losse delen
Jaap Smid en Joke Vedder, partners in het werk en privé, zijn politieagenten en in 4 losse verhalen bestrijden zij de misdaad.
Klik hier om te luisteren.

De witte hel:
Avontuur (KRO) 8 delen (hier in 7 delen)
Na vier jaar van onmenselijke arbeid, mislukte vluchtpogingen, ziekten en voortdurende honger beraamt voormalig Duits soldaat Forell nog een finale vluchtpoging uit zijn strafkamp in Siberië. In 1949 begint hij aan een barre tocht, die 3 jaar zal duren.
Klik hier om te luisteren.

De zaak Nemesis:
Thriller (KRO) 1 deel
Mike Zoodsma, werkzaam als detective bij “Euro-Investigations”, heeft waarschijnlijk wat teveel detectiveromannetjes gelezen. Zijn uitstraling bestaat uit een slappe hoed, stoere taal en een overgevoeligheid voor het vrouwelijk geslacht. Zijn huwelijk is een drama, maar dan komt er een nieuwe zaak, waarbij Nemesis als onbekende god(in) van de wrekende gerechtigheid een mogelijke wending geeft aan Zoodsma’s attitude…
Klik hier om te luisteren.

Het zesde continent:
SF (TROS) 30 delen
De beroemde tennisser Phil Brent ontmoet op Heathrow Airport de journaliste Moira Fayet en hij nodigt haar uit om met hem mee te vliegen in z’n privé-vliegtuigje. Een aanbod dat ze maar al te graag aanneemt, daar zit een goed verhaal in.
Klik hier om te luisteren.

Geronimo Hoorspelen

3 gedachten aan “Complete hoorspelen startpagina”

  1. Sinds twee jaar luister ik vaak naar oude hoorspelen. Begonnen met Paul Temple en hoorspelen van RD Wingfield en andere Engelse hoorspelen. Sinds een halfjaar luister ik ook naar Nederlandse hoorspelen. Deze site is gewéldig. Veel info en complete hoorspelen. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *