Jack Mulder luisterpagina:

Jack Mulder in actie

Jack Mulder was niet alleen degene die mij aan mijn hoorspelverslaving bracht. Nee, er was voor hem zeker meer. Als leraar op de lagere school in Epe (Gelderland) destijds bracht hij mij en mijn klasgenoten in contact met het hoorspel, als onderdeel van zijn onderwijs. Het begon met De blauwe zaden, waarover wij destijds uittreksels moesten schrijven. Waarschijnlijk ben ik de enige uit mijn klas die daar iets aan over gehouden heeft, getuige mijn website. Maar Jack ging verder.

Omslag CD: De terugkeer van Mars.
Sprong 4: De terugkeer van Mars

Alleen, en soms met John Beringen, heeft ook hem het hoorspel al die jaren bezig gehouden. Zo kon u Jack Mulder al horen als Jimmy Barnet in Sprong in het Heelal 4, geregisseerd door Winfried Povel. Jack heeft echter daarnaast ook zijn eigen projecten opgepakt. Zo heeft hij bijvoorbeeld het hoorspel “De ster” alleen gemaakt en geregisseerd, de rol ingevuld en ten gehore gebracht. Via Sir B (u weet wel) heeft André Kuipers onder andere dit hoorspel als eerste daadwerkelijk geluisterd in de ruimte.

André Kuipers
André Kuipers, astronaut en hoorspelfan

In onderstaand overzicht ziet u de hoorspelen waar Jack Mulder alleen, of met anderen, verantwoordelijk voor was. Door op de links te klikken, vindt u deels informatie, maar kunt u vooral (net als André Kuipers) ook luisteren naar de hoorspelen van en/of met Jack Mulder.

Luister naar:
Dreiging uit het verleden
(Een luisterboek – een vervolg op de Matt Meldon-serie)

Hoorspelen:
Fata Morgana
Grijze schimmen
Hij zei
Mentalist, De
Negen biljoen namen van God, De
Parallelle werelden – deel 1: Joe
Parallelle werelden – deel 2: Boris
Profeet, De
Roep van de sterren, De
Ster, De
Testbemanning – deel 30
Wapen, Het
Zuidwal, De

Zo nu en dan lopen Jack en ik tegen elkaar op. Altijd met plezier en zonder verplichtingen. De laatste keer in levende lijve (ten tijde van het maken van deze pagina) was bij Paula Majoor en het was als vanouds. Daarom heb ik met veel plezier deze pagina gemaakt.

Dank je wel, Jack.