Hoorspel anders: De Korawa expeditie

Geronimo hoorspelen logo

In het 2e deel van deze hoorspelserie (dat geldt zowel voor de 6-delige originele versie als ook voor de samengestelde 4-delige versie) is men onderweg per schip naar het eiland Korawa voor boringen.

Onderweg beleven ze een zonsverduistering. Tijdens deze zonsverduistering wordt er gesproken over de “corona”. In eerste instantie lijkt hoofdrolspeler Paul Garnet precies te weten waar het over gaat.

Als men er echter verder over praat, lijkt Garnet last te hebben van een korte termijn geheugen. Toch vreemd hoe iemands geheugen hem binnen 2 minuten in de steek kan laten…


Tip van Cornelis Drijfhout.


Zoals u misschien weet, is het hoorspel “de Korawa expeditie” meerdere malen uitgezonden op de radio. De eerste keer in december 1970 als een 6-delige serie. Aansluitend heeft de AVRO dit hoorspel samengevoegd in 4 delen en deze 4-delige versie werd herhaald uitgezonden in 1980 en in 1998.

Bij de versie van 1998 heeft de omroeper enige moeite met de rolverdeling. In deel 1 van deze versie werden de rollen niet genoemd, maar vanaf deel 2 waagt de omroeper zich wel aan de Engelse namen. Rob Geraerds en Els Buitendijk blijken na het hoorspel toch een andere rol te hebben vertolkt dan tijdens het hoorspel. Calverley is een plaats, nabij Leeds in Groot-Brittannië. Cleverly betekent handig. Maar de omroeper is wel consequent…


Tip van “Matt Meldon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *