Hoorspelheld Ingrid van Benthem

Ingrid van Benthem

Geboren: 24-05-1937

Algemeen:
Ingrid van Benthem – van den Berg, alias Ingrid Heinsius is een bekende naam in de hoorspel wereld. Dat is ook niet zo gek. Niet alleen speelde zij meerdere rollen in verschillende hoorspelen, maar ze nam ook vaak andere zaken in het hoorspel voor haar rekening, zoals het schrijven van Hudson Taylor; het bewerken van David en Goliath en ze nam een aantal malen de regie voor haar rekening. Ze is daarbij ook lid geweest van de Hoorspelkern van de NRU.

In het derde deel van “De zaak Eichmann” een hoorspelserie van de EO over de Mossad kunt u in de afkondiging de naam Louise van Benthem horen. Gezien haar uitgebreide werk voor de EO een bijzondere vergissing… Een goede hoorspelvriend informeerde me inmiddels over de namen Heinsius en Van Benthem. Van Benthem is haar meisjesnaam. Heinsius is de achternaam van haar echtgenoot.


Hoorspel:
Arjen
David Copperfield – zijn moeder
In Zijn arm de lammeren – meerdere rollen
Jossele
Een luchtmacht op papier – o.a. de vrouw van Frauenknecht
De ontvoering van Eichmann
Paul Vlaanderen en het Margo mysterie – telefoniste/Elsie Jackson
en nog heel veel meer…

3 gedachten aan “Hoorspelheld Ingrid van Benthem”

 1. Zou u mij in contact kunnen brengen met Ingrid van Benthem van den Bergh?
  Ik ben vrijwilliger voor de stichting SUNA, die zich bezighoudt met een boekje over de familie Van Benthem van den Bergh.
  Ik zou graag enige inlichtingen ontvangen over Ingrid en ook over haar broer Peter, die ik helaas uit het oog verloren heb, en over haar zuster Elisabeth

 2. Hoe bereik ik Ingrid Heinsius van Benthem van den Bergh , zij was getuige bij ons huwelijk nu 60 jaar geleden. Wij zijn het contact kwijt geraakt. Dank, Kathinka Wendelaar en Bert Geyskes.

  1. Geachte mevrouw Wendelaar,

   Vandaag kreeg ik een mail, waarschijnlijk naar aanleiding van uw zoektocht, van Mevrouw Ingrid Heinsius – van Benthem en ik zal haar mail naar u door sturen.

   Met vriendelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *