Hoorspelheld Paul Van Herck

Paul Van Herck

Geboren: 19-05-1938 te Berchem
Overleden: 19-06-1989 te Antwerpen

Algemeen:
Paul Van Herck werd geboren te Berchem en was onderwijzer met Nederlands en Frans getuigschrift. Hij maakte zijn debuut met het schrijven van SF-hoorspelen voor studio Antwerpen van de BRT. Buiten de hieronder geschreven verhalen is Paul Van Herck auteur van meer dan 45 verhalen: o.a. “1893 de doden van Bogerhout”, “Sam, of de Plutterdag”, “De spin met de tien poten” en “Het Leland experiment”.

Opvallend in deze verhalen noemt men regelmatig zijn vakkennis, stijl en verbeelding, maar vooral zijn, soms wat macabere, gevoel voor humor. Zijn bekendste werk is, voor mij toch, dat wat hij aan hoorspelen voor de TROS heeft geschreven. Een mooi voorbeeld vind ik zelf de vergelijking met “De Matt Meldon reeks” en “De tijdmachine”.

Hoorspelen door hem geschreven:
Apollo XXI
De gesluierde planeet
Tunnel der duisternis
Prometheus XIII
De blauwe zaden
Het zesde continent
Het fatale uur van Mister Lawson
De tijdmachine
De gemeenschappelijke factor
Een kwestie van vingerafdrukken

Ik weet helaas niet welke hoorspelen er van Paul Van Herck door de BRT zijn uitgezonden. Maar het zijn er waarschijnlijk dus nog meer dan hier beschreven…

2 gedachten aan “Hoorspelheld Paul Van Herck”

    1. Beste Kees,

      Zover ik heb kunnen nagaan, zijn er van de hoorspelen van Paul van Herck (met grote waarschijnlijkheid) 2 boeken uitgegeven. Het gaat om “Apollo XI” en om “De tijdmachine”. Helaas ben ik deze boeken echter nog niet tegen het lijf gelopen.

      Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *