Luister naar: Het zesde continent

U kunt nu wederom naar een groot hoorspel luisteren. Dit keer heb ik gekozen voor “Het zesde continent” van Paul Van Herck met o.a. Rob Fruithof en Corry van der Linden in de hoofdrollen, en ook dit hoorspel zal voor langere tijd te luisteren zijn op deze site.

De serie bestaat uit 30 delen en is vanaf 25-08-1980 uitgezonden door de TROS.

Voor extra informatie, klik hier.

Banner Het zesde continent

Deel 1.


Deel 2.


Deel 3.


Deel 4.


Deel 5.


Deel 6.


Deel 7.


Deel 8.


Deel 9.


Deel 10.


Deel 11.


Deel 12.


Deel 13.


Deel 14.


Deel 15.


Deel 16.


Deel 17.


Deel 18.


Deel 19.


Deel 20.


Deel21.


Deel 22.


Deel 23.


Deel 24.


Deel 25.


Deel 26.


Deel 27.


Deel 28.


Deel 29.


Deel 30.

4 gedachten aan “Luister naar: Het zesde continent”

 1. Prima hoorspel. Helaas lopen de delen niet automatisch in elkaar over maar moet je telkens het volgende deel opnieuw starten. Verders prima Meldon verhaal

 2. Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk met soms langere pauzes , alle 30 afl weer beluisterd. Ik herinnerde me 2 hoorspelen van 30 afl. uit mijn jongere jaren. 1 was de planeteneter en de andere was er één met Rob Fruithof. Even googlen en ik kwam op “het zesde continent” . Ik heb zelf de opnames meegemaakt van afl. 28 of 29. De vader van een vriend van mij kende een inspeciënt en ik mocht eens kijken hoe zo’n hoorspel werd opgenomen. Eerst werd ik naar een studio gebracht waar een beetje een saai wetenschappelijk iets werd opgenomen. Maar toen brachten ze me naar de studio van het zesde continent. Dat liep op dat moment al op de radio, dus het begin van het verhaal kende ik al. Ik zag de acteurs zich helemaal inleven . Als ze in het verhaal moesten bukken, bukten ze ook, ook al was dat natuurlijk niet te zien. Als je het nu weer hoort, komt er toch wel een beetje naiviteit naar boven. Soms was gekunsteld, lichtelijk amateuristisch. In tegenstelling tot de planeteneter , die dan weer volwassener over komt. (helaas nog niet op deze site.) Maar toch een leuke brok nostalgie. Net als Paul Vlaanderen en Roger West.

 3. Super en spannend heb net de 1e drie afleveringen beluisterd van “Het zesde continent”.
  Nou de tv kan uit hoor, ik geniet met volle teugen van de beelden die dit hoorspel in m’n fantasie los maakt.

  Heel hartelijk bedankt voor deze site.
  grt Koos

 4. Hello, goodbye,

  Bedankt voor het brengen van “Het zesde continent”. In de tijd van uitzending heb ik dit hoorspel op cassette opgenomen. Helaas heb ik toen een paar keer een storing gehad met de recorder, daardoor ontbraken bij mij 3 delen. Dus nu kon ik via jullie het volledige hoorspel beluisteren.

  De hoorspelen van Paul Van Herck vind ik heel goed. Vooral de avonturen van Matt Meldon, met in de hoofdrollen Bert Dijkstra en Paul van der Lek vind ik prachtig. Deze heb ik in die tijd ook opgenomen, dus daar geniet ik regelmatig van.

  Ook jullie site is prachtig, dus ga zo door.

  Met een groet,
  Cornelis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *