Matt Meldon hoorspelheld Cees van Oyen

Cees van Oyen

Geboren: 09-03-1936 te Leiden
Overleden: 09-11-2007 te Leiden

Algemeen:
Cees van Oyen horen we in “De gesluierde planeet” als Iwan. Steve Meldon is samen met de Russische vloot onderweg naar Venus. Onderweg proberen ze de capsule van Bradford te onderscheppen. Iwan, is de kosmonaut, die samen met Steve op onderzoek gaat in de ruimte als ze de capsule vinden.

In “Prometheus XIII” speelt Cees van Oyen de rol van Charlie. Hij is de co-piloot aan boord van Blue 4. Blue 4 is het kustwachtvliegtuig dat de duikboot achterna zit, die bij de villa van Meldon de boel op stelten heeft gezet. De piloot van Blue 4 is Joop van der Donk.

In “De blauwe zaden” is Cees van Oyen te horen in eigenlijk 3 (of stiekem toch 2) rollen. Volgens mij is de rol van Mexicaan en Pedro dezelfde. We horen op een gegeven moment Cees van Oyen als de schreeuwende krantenjongen: “laatste nieuws, nog niets vernomen van de vrouw van Meldon!” Daar om heen horen we hem als Pedro en/of de Mexicaan. Pedro (de Mexicaan) werkt voor de sheriff van Jacumba en beschouwt zichzelf als de rechterhand van deze criminele wetsdienaar. Totdat de sheriff er tussen uit knijpt…

Luister naar fragment:


Rol(len) in de hoorspelreeks:
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Iwan
– Prometheus XIII – Charlie
– De blauwe zaden – Mexicaan/Pedro/krantenjongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *