Recensie: Mijn naam is Cox!

Cover Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox!

01-06-2011

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox! Detective Paul Cox moet in dit 7-delige hoorspel, dat voor het eerst in 1968 werd uitgezonden, zijn onschuld aan moord bewijzen.

Recensie
Uitgeverij Rubinstein heeft voor deze zomer (2011) gekozen voor de hoorspelserie met de lange titel “Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Cox!”

Oorspronkelijk werd dit hoorspel in 1968 uitgezonden en in 1977 herhaald. Met in de hoofdrollen Luc Lutz, Paul van der Lek, Fé Sciarone, Bert Dijkstra, e.v.a. Regie: Dick van Putten. Een hoorspel dat, naast de spanning, wellicht ook nog uw vocabulaire zal verbreden. Luc Lutz doet dat als geen ander!

De cover op dit hoorspelboek is afkomstig uit de radiogids van 1953. Het hoorspel dat toen werd uitgezonden kwam van dezelfde schrijvers, maar was indertijd onder regie van Kommer Kleijn en is waarschijnlijk ook een ander verhaal geweest dan de versie van Rubinstein.

Het hoorspelboek is verder volledig in Cox-stijl, met een mooie foto van de hoofdrolspeler. Gerard Leeuw, heeft ook hier de samenstelling en editing voor zijn rekening genomen. Ik kan ook nu alleen maar blijven zeggen dat ik je werk super vind, Gerard!

Dit hoorspel is wederom op audio-cd uitgebracht en hierdoor kan men het op elke cd-speler beluisteren, ook zonder MP3.
Ook blijf ik zeggen: “Goed bezig, Rubinstein!” Ik kijk uit naar de volgende. Met mijn eigen special in het achterhoofd, kan ik het niet laten: Matt Meldon, misschien…

Luister naar een fragment:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
In collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *