Programma Geronimo hoorspelen

Geronimo hoorspelen logo

De fortuin heeft twee gezichten

Het verhaal speelt zich af tegen het einde van de 18e eeuw en we volgen de belevenissen van Belle Wolf. Ze beweegt rond zich in een wereld van armoede, chaos, anarchie en pedanterie. Ze tracht daar zelf in te overleven door oplichterij, hoererij en op het moment dat wij in haar leven stappen onderneemt ze net een poging haar broer te bevrijden, die op het punt staat gehangen te worden.

De ontsnappingspoging mislukt, maar Belle’s broer laat haar drie dingen achter: zijn dochtertje, waar Belle de voogdij voor tracht te krijgen, de locatie van haar broer’s laatste buit, die na een zoektocht blijkt te zijn gestolen en als laatste de naam van zijn verrader. Belle besluit om zowel de buit als de verrader van haar broer te achterhalen en ze doet dit samen met haar kompaan, Jacob de Brusselaar. Ook Jacob is de oplichterij niet onbekend, getuige zijn poging “dwarrelstenen”aan de man te brengen, wonderstenen met een zgn. geneeskrachtige werking.

Gezamenlijk maken ze jacht op zowel de buit en de verrader en ze schuwen daarbij geen enkel middel. Uiteindelijk slagen ze in beide doelen die ze gesteld hadden en zijn in staat, door hun daardoor ontstane financiële situatie, het rustiger aan te doen en op stand te leven. Hun oplichterijen blijven hen echter parten spelen en of ze deze levensstijl lang kunnen voortzetten is de vraag…

Voor aanvullende informatie over dit hoorspel, klikt u hier.


Om te kunnen blijven luisteren tijdens het “surfen/neuzen op mijn site” laat ik de link openen in een nieuw venster.

Klikt u hier om te luisteren.


Klik hier voor intentie van “Uitzending”.

Op de pagina “Stem voor het volgende hoorspel” kunt u kiezen welk hoorspel uw voorkeur geniet om als volgend hoorspel te beluisteren via “Uitzending”.

Klikt u hier voor een overzicht van de reeds uitgezonden hoorspelen.

Een iPod