Programma Geronimo hoorspelen

Geronimo hoorspelen logo

Het spook van Abercragghie

De titel zegt het al. Dit is een verhaal over kastelen, tradities, doedelzakken, spoken en echte Schotse drankzucht. Op het kasteel van Donald Macaber rust een vloek, geheel inclusief spook, al 400 jaren doordat een MacAber een MacTravis had verslagen in de slag. Die strijd speelde in de tijd dat sommige Schotten overwogen samen te gaan met de Engelsen.

Doordat MacTravis 400 jaar geleden zijn vriend doodde om die reden, werd de vloek dat MacAber naar zijn rijkdom kon fluiten. Maar als een MacAber met rode haren, van verre weer terugkomt na 400 jaren, en een MacTravis op handen zal dragen heeft het uur van de verzoening geslagen. De butler leest dit verhaal sinds de oorlog voor. De jaren ervoor werd dit gedaan door het spook.

Nu is echter het moment aangebroken dat de MacAber’s van de vloek verlost kunnen worden. Mogelijke erfgenamen moeten hiervoor worden opgezocht om die vloek te verhelpen. Er verschijnen uit Nederland Gerard, uit Frankrijk Margot en uit Spanje Silvio, die allen aanspraak willen en denken te kunnen maken op de erfenis. Hiervoor moet echter wel eerst een MacTravis op handen worden gedragen. En ja, wie moet dat dan zijn…

Voor aanvullende informatie over dit hoorspel, klikt u hier


Om te kunnen blijven luisteren tijdens het “surfen/neuzen op mijn site” laat ik de link openen in een nieuw venster.

Klikt u hier om te luisteren.


Klik hier voor intentie van “Uitzending”.

Op de pagina “Stem voor het volgende hoorspel” kunt u kiezen welk hoorspel uw voorkeur geniet om als volgend hoorspel te beluisteren via “Uitzending”.

Klikt u hier voor een overzicht van de reeds uitgezonden hoorspelen.

Een iPod