De website in een nieuwe jas

Geronimo modern

(Geronimo wil graag met de tijd mee gaan)

Zoals u inmiddels heeft kunnen zien, heeft deze website een metamorfose ondergaan. De lay-out is aangepast, de navigatie verbeterd en de website is nu ook toegankelijker voor andere media dan alleen een desktop of een laptop. Denk daarbij aan mobieltjes, tablets, maar ook aan de verschillende besturingsprogramma’s.

Inhoudelijk is er in principe niet veel gewijzigd en hopelijk zult u ook nog steeds bepaalde zaken gewoon herkennen. De situatie was echter wel, dat ik door mijn werk weinig tijd had en op dit moment nog steeds heb, zolang ik in Duitsland werk, om de site te onderhouden.

Met lede ogen zag ik dan ook de afgelopen tijd niet alleen het bezoekers aantal afnemen, maar ook dat mijn site niet meer echt van “deze tijd” was. Daarbij waren er ook nog eens een groeiend aantal dode links, niet werkende geluidsbestanden, enz. In deze visie stond ik echter niet alleen. Al jaren heb ik mailcontact met John van Houten, de beheerder van Hoorspelen.eu, zélfs al voordat hij zijn eigen website begon, en ook hij zag dit gebeuren.

En toen kwam John’s mail op 25 november 2015. John deed me het voorstel dat hij bereid was om mijn site om te bouwen naar een modernere jas, maar met behoud van de oorspronkelijke gedachte. Hoewel Geronimo hoorspelen echt iets is van mijzelf, zag ik in zijn mail veel herkenning en voelde ik onmiddellijk het vertrouwen dat hij dit zou kunnen.

Ik was daarnaast ook ontzettend dankbaar dat iemand dit voor mij wilde doen. Ik heb hem zelfs gevraagd of hij het zeker wist, want de site kent meer dan 900 pagina’s. John was echter zeer zeker van zijn zaak en was zelfs zeer gemotiveerd.

Uiteraard hebben we elkaar in het verleden wel eens vaker op het kleinere vlak geholpen of van tips voorzien, maar daarbij was John altijd heel bescheiden. “Je hoeft niet te vermelden dat je de informatie, of de afbeelding, enz. van mij hebt…” Deze keer vond ik echter dat ik er niet omheen kon, want alle credits van deze metamorfose liggen volledig bij John! Ik ga zelfs een ‘cursus’ krijgen om de bal ook zelf te kunnen oppakken. Echt super en wat mooi dat een gezamenlijke hobby zo kan verbinden.

John heeft alle aanpassingen met mij besproken en wat mij daarbij vooral trof, was zijn ‘meedenken’. Van pagina’s die al vele jaren eigenlijk ook inhoudelijk verouderd waren, deed John mij voorstellen en ik had daarbij bijna altijd direct het gevoel van: “Ja, precies wat ik bedoel, dat had ikzelf niet beter kunnen bedenken” of “Wat goed, daar was ik nooit opgekomen!”. John gaf daarbij tijdens onze correspondentie wel eens aan dat hij bepaalde pagina’s ook gewoon kon dromen.

Ik wil daarbij heel graag vermelden de fantastische wijze waarop de specials van Léon Povel en Jan Borkus nieuw leven is ingeblazen. Maar ook de andere Specials op deze site en zelfs de pagina “Uitzending”, die met name de meeste bezoekers trok, heeft John volgens mij fantastisch nieuw leven ingeblazen.

Uiteindelijk wil ik zeggen dat ik John enorm dankbaar ben. Wie doet zoiets voor iemand die hij alleen kent via mail en die ook nog eens 1413 km van hem af woont. Ik ben heel blij met de wijze waarop John mijn site heeft willen aanpassen. Mijn denkbeeldige standbeeld is al gevormd.

Uiteindelijk heeft John 3625 bestanden aangepast, bestaande uit o.a.:
– 114 pdf-bestanden
– 279 audio-fragmenten (exclusief uitzending)
– 935 html pagina’s
– 1715 afbeeldingen

Waar ik nu natuurlijk ook op hoop is dat u de nieuwe website kunt waarderen. Ik ben er heel erg blij mee en ik heb zelf alleen maar lof voor de wijze waarop John dit heeft ingevuld.

Ik ben echter ook heel benieuwd wat u van deze metamorfose vindt. De insteek van de website is niet veranderd, maar de jas, die ze dankzij John mag dragen, heeft mij weer moed gegeven om ook in de toekomst te blijven werken aan het voortbestaan van het hoorspel op het internet.

Dankjewel, John!!!

17 reacties op “De website in een nieuwe jas”

 1. Als jullie goed luisteren (en dat doen hoorspelliefhebbers) dan hoor je dat ik op de loftrompet speelt!
  Wat geweldig dat er mensen zijn zoals John, die zich zo inzetten voor anderen!!!

 2. Hallo Franky,
  Leuk om te lezen dat Geronimo ook bij onze Zuiderburen blijft hangen. Ik hoop dat de wijzigingen kunnen bijdragen tot veel hoorspelplezier. “On” of “reg” is mij om het even. Ik ben heel blij met iedereen die de moeite neemt om zijn/haar waardering uit te spreken over de site. Dus daarvoor zeker mijn dank.

 3. Hey Ton, ik ga’m 1 dezer helemaal bekijken. Ik ben een Belgische fan van hoorspelen en zie dat je website is veranderd en/of opgewaardeerd. Heel fijn. Ik ben een onregelmatige bezoeker maar de naam blijft steeds hangen.

 4. jongens, wat een fenomenale prestatie, zonder iemand te kort te doen.
  Daar wordt een mens blij van.
  En dan te bedenken dat jullie met je drukke werk dit “er zo maar even bij doen”!

  1. Hallo Henri,
   Excuus voor de verlate reactie, maar daar is deels dat werk debet aan dat je noemt. Dank voor je complimenten, die gaan zeker naar John. Helaas kom ik nog steeds weinig toe aan aanvullingen e.d. maar Twitter, deze pagina en Uitzending blijven zo actueel mogelijk.

 5. Gefeliciteerd Ton met je nieuwe site! En John, wat een geweldig werk heb je gedaan zeg, dank je wel!! Ik ga lekker even op mijn gemak snuffen, En Gerard, bedankt voor de tip, dit is ook geweldig nieuws!
  Knuf, Peet. xxxx

  1. Dank voor je knuf, Peet. Die wordt altijd gewaardeerd! Inmiddels stijgt ook het dagelijkse bezoek weer boven de 100. Dat was wel eens anders. Inmiddels worden ook langzaamaan interne- en externe links aangepast. John heeft ook nog eens Wiki bijgewerkt en ikzelf dit weblog t.a.v. “oude” links. Ook de twitter links krijgen hun update.

   En ook al wordt het soms laat, met veel plezier en dank aan John, krijgt de site een steeds beter passende jas.

   Knuf terug!

   1. Hoi Ton,
    Graag gedaan 🙂 Fijn om te horen dat het bezoekersaantal weer om hoog gaat, er is veel werk verzet en nu krijg je ook meer bezoekers. Ik hou de site in de gaten en ga weer eens lekker ouderwets snuffelen!
    Een fijn weekend en een dikke knuf terug, Peet. xxxxxxxxxx

 6. Hello, goodbye John en Ton,
  Gefeliciteerd met het prachtige resultaat.
  Jullie zorgen er voor dat wij van het hoorspel kunnen blijven genieten.
  Ik hoop dat jullie nog lang zo kunnen doorgaan.
  Veel succes met alles wat nog komen gaat.
  Jullie houden het hoorspel in ere!

  Met een groet,
  Cornelis.

  1. Hello, goodbye Cornelis,
   Hartelijk dank voor je complimenten! Van een vast bezoeker en echte hoorspelfan stel ik dat zeer op prijs.

 7. Van mij ook Hartelijk gefeliciteerd met de site.
  John fantastisch gedaan.
  Ik hoop dat jullie doorgaan zo.

  Hartelijke groet,
  Gerard

  1. Hallo Gerard,
   Dank voor je felicitaties! Helaas neemt het aantal hoorspelsites steeds meer af. Met John’s steun kan ik dankbaar weer verder, ook met de moderne technieken. Dus Geronimo blijft nog wel ‘even’ in de lucht. Maar ook jij speciale dank voor je inbreng tot zover!

  1. Hartelijk dank Winfried voor de felicitaties en complimenten. Voor mij extra bijzonder, omdat ik als groot fan van je vader nog steeds dankbaar ben voor de gelegenheid die jij me gaf om hem te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *