Deze hoorspel site: Paniek … Oh, nee toch niet …

Op 12 oktober kreeg ik een mail dat mijn webhost plannen had over te gaan van php 7.4 naar php 8.0. Wat de consequenties waren, kon ik nog niet overzien. Maar een dag later kreeg ik van John van Houten een mail: “Wat is er met je site aan de hand?”

De paniek sloeg toe, want ik was niet thuis en kon ook geen actie ondernemen. John keek echter mee en wist de rust terug te brengen. Zolang ik niet thuis was, zette hij de site van compleet offline terug op “onder onderhoud”. Toen ik thuis was, kon ik de site weer terug zetten op php 7.4, waardoor de site even weer te bereiken was.

Maar… dit zou van korte duur zijn.
Want mijn webhost zou hoe dan ook over stappen op php 8.0 per eind november. Er was dus nog even tijd, maar wat veroorzaakte dan het probleem?

En dan is er John.
Voor hem werd het al snel duidelijk dat mijn Thema ( de wijze waarop u naar deze site kijkt) het probleem was. Dus de zoektocht werd gestart naar een nieuw, passend thema. Dat ging niet vanzelf, want dat betekent ook nieuwe plugins en bijkomende wijzigingen. Wat past wel en niet bij php 8.0…

Ik zal u niet vermoeien met technische details, maar het kostte veel energie in een korte tijd. En die energie werd vooral ingevuld door John.
CSS, HTML, plugins, alles heeft hij uitgezocht om u (en mij) zoveel mogelijk het Geronimo-gevoel te laten behouden. En ik vind dat hem dat goed gelukt is!

Na iets meer dan twee weken, net voor de deadline van de webhost, draait deze site nu op php8.1. Met dank aan John.

Geronimo is dankzij John klaar voor de winter en hopelijk nog heel veel langer!

Dank je wel, John!

Groet,
Ton

4 gedachten aan “Deze hoorspel site: Paniek … Oh, nee toch niet …”

 1. Hello, goodbye Ton en John,

  Prima.
  Alleen voor de winter?
  Ik hoop dat er voor Geronimo nog vele jaren komen.

  Groet,
  Cornelis.

  1. Hallo Cornelis,

   Geen zorg, de “winter” moest alleen eerst gehaald worden.
   En dat is na flink wat inspanning in een relatief korte tijd gelukt.

   Als het aan mij ligt, ga ik zeker nog wel even door.
   Ik hoop dan ook nog vele jaren op je trouwe bezoeken.

   Met een groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *