Hoorspelheld Jo Vischer jr.

Jo Vischer jr.

Geboren: 30-09-1924 te Amsterdam
Overleden: 06-11-2009

Algemeen:
Jo Vischer jr. (Sprong in het heelal 2) was de zoon van hoorspelacteur Jo Vischer (Sprong in het heelal 3) en actrice Clara Vischer-Blaaser. Jo Vischer speelde in kindervoorstelligen bij oom Jan Nooy, en na de oorlog deed hij voornamelijk cabaret en revue.

Hij had engagementen bij Wim Kan, en in de zomermaanden speelde hij bij het ‘Amstel Toneel’ van zijn nicht Riny Blaaser. Op freelance basis speelde hij mee in hoorspelen, o.a. (‘In Holland staat een Huis’ en ‘De Familie Doorsnee’ ) Hij speelde de Burgemeester in ‘Swiebertje’ in seizoen 1955/56. In 1961 kwam hij als producer in dienst van de AVRO. Hij had ook de regie van o.a. Biels en Co.

Hoorspel:
In Holland staat een huis
De familie Doorsnee
Het beeld van de mens – bewaker
Paul Vlaanderen en het Margo Mysterie – kelner/man
Sprong in het Heelal serie 2 – Dopsen (dit was jr.)
Sprong in het Heelal serie 3 – bewaker/chauffeur (en dit was sr.)
En meer…

2 gedachten aan “Hoorspelheld Jo Vischer jr.”

 1. Waarom staat er op deze site niets over zijn vader, Jo Vischer sr.? Die heeft aan veel meer hoorspelen meegewerkt dan junior. Ik kon maar weinig informatie vinden over hem.

  1. Beste Johannes,

   Als webmaster van een alternatieve website over hoorspelen voel ik me geroepen te reageren.

   Waarschijnlijk is de pagina met de intentie van Geronimo hoorspelen aan uw aandacht ontsnapt. De webmaster heeft de intentie zijn verzamelde informatie over hoorspelen met derden te delen. Het is geenszins zijn bedoeling een Wikipedia over hoorspelen op te zetten.

   Het mooie aan deze website is de persoonlijke invalshoek van de webmaster. Die onder andere tot uiting komt in de specials, naar mijn mening de ruggengraat van Geronimo hoorspelen. Het merendeel van de acteurs en actrices die u in de specials tegenkomt bezitten een eigen pagina.

   Jo Vischer sr. heeft minder raakvlakken met de content op deze website. Wellicht is dat de reden dat hij geen eigen pagina bezit.

   Ik wil met mijn reactie nogmaals benadrukken dat de webmaster veel tijd en energie in Geronimo hoorspelen steekt om zijn liefde voor het hoorspel met ons te delen.

   Met een groet,
   John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *