Recensie: Het Marsmysterie

Cover Het Marsmysterie

29-11-2006

Sprong in Heelal serie 2 “Het Mars mysterie” werd 50 jaar geleden uitgezonden door de KRO en is nu te koop bij uitgeverij Rubinstein.

Recensie
Wanneer u de cd-collectie bestelt, ontvangt u een fraai vormgegeven uitklaphoes. Een heel herkenbare cover (de linker van het rijtje hierboven) en binnenin foto’s van de KRO-hoorspelstudio met toelichting. Verder zijn de 20 afleveringen verdeeld over 10 audio-cd’s. Deze cd’s zijn voorzien van de tekeningen van de originele radiogidsaankondingen. Dat het hier gaat om de tekeningen uit serie 3 is zeker geen bezwaar, want de vormgeving is prachtig gedaan.

De geluidskwaliteit van het hoorspel zelf is super! Ik heb verschillende versies gehoord: op cassette en MP3, maar tot op heden is dit toch wel de beste die ik ken.

Doordat het hoorspel op audio-cd is uitgebracht, is het gewoon te beluisteren op een cd-speler, ook zonder MP3. Hierdoor is het hoorspel wellicht voor een groter publiek toegankelijk. Uiteraard zorgt de fraaie vormgeving ervoor dat deze cd-collectie niet mag ontbreken in de kast van de echte hoorspelliefhebber.

Wanneer deze actie aanslaat, hoopt de uitgeverij nog meer hoorspelen op deze wijze uit te brengen. Dus hopelijk binnenkort nog meer…

In 2006 is het hoorspel weer “HOT”!!!

Luister naar het intro:


Links:
Uitgeverij Rubinstein.
Aankondigingen uit de radiogids.
In collectie.
December 2006 was ik te gast in “Met het oog op morgen” n.a.v. deze productie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *