Collectie: Paul Temple and the Madison Mystery – 2008

Afbeelding van Geronimo

Schrijver: Francis Durbridge
Regie: Patrick Rayner
Muziek: “Coronation Scot” van Vivian Ellis
Aantal delen: 8
Totale duur: 3:41:36
Omroep: BBC (14-05-2008)
Genre: Detective

Verhaal:
Tijdens hun thuisreis vanuit New York (dat doen ze wel vaker) ontmoetten Paul en Steve de miljonair Sam Portland. Tijdens een gesprek vertelt Portland dat hij als jongeman in 1914 is opgepakt door politieagent Dan Kelly, terwijl Portland leed aan geheugenverlies. Later is hij echter zeer succesvol in de zakenwereld, maar zijn geheugenverlies van toen speelt hem nog steeds parten. Het enige dat iets zou kunnen zeggen over zijn werkelijke identiteit is een Engels penny, die hij toen op zak had en nu al jaren aan zijn horlogeketting draagt. Hij reist naar Londen, omdat zijn zakelijk plaatsvervanger Hubert Greene samen met een privédetective, genaamd Madison meer zou hebben weten te achterhalen over het verleden van Portland. Maar dan sterft Sam Portland.

Bij aankomst in Southhamton ontkent Greene echter van iets te weten. Als later Sir Graham met een brief aankomt, die beschrijft dat de komst van Portland naar Engeland zou leiden tot een moord, is Temple’s nieuwsgierigheid gewekt. Ook de datum op de penny lijkt niet te kloppen: 1919. En dan begint het bekende: moorden en raadsels die dienen te worden opgelost…

Delen:
Deel 1: A Penny for Your Thoughts
Deel 2: The Manilla
Deel 3: Eileen
Deel 4: Hubert Greene Entertains
Deel 5: Steve Takes Over
Deel 6: Just a Red Herring
Deel 7: The Four Suspects
Deel 8: Introducing Madison

Rolverdeling:
Paul TempleCrawford Logan
SteveGerda Stevenson
Sir Graham ForbesGareth Thomas
Sam PortlandAngus McInnes
George KellyRobin Laing
Stella PortlandEmma Currie
Hubert GreeneRichard Greenwood
CharlieGreg Powrie
Chris BoyerNick Underwood
Inspector VosperMichael Mackenzie
Moira PortlandLucy Paterson
Mrs. GreeneEliza Langland
Dr. ElzecGreg Powrie
Don AlfaroJimmy Chisholm

Extra info:
Paul Temple and the Madison Mystery werd oorspronkelijk voor het eerst uitgezonden op 12-10 1949 met Kim Peacock en Marjorie Westbury in de hoofdrol. Deze versie is verloren gegaan.

Op 20-06-1955 zond de BBC een remake uit van Paul Temple and the Madison Mystery, dit keer met Peter Coke en Marjorie Westbury in de rol van Paul en Steve. Deze remake is ook verloren gegaan.

In 2008 besloot de BBC om met behulp van het originele script en de geluiden van destijds deze hoorspelserie opnieuw op te nemen en uit te zenden met een nieuwe cast. Ondanks dit nieuwe “jasje” is het nog steeds de spannende sfeer van weleer. Deze versie is dus wel bewaard gebleven en is te koop bij de BBC-webshop.

Op 1401-1951 werd de Nederlandse versie met de titel “Paul Vlaanderen en het Madison mysterie” uitgezonden met Jan van Ees en Eva Janssen als Paul en Ina. Deze Nederlandse versie is verloren gegaan.

Info over de Nederlandse versie.

Info Paul Temple in Duitsland.

Info Paul Temple in Groot-Brittannië. Luidspreker

Klik hier voor alle Paul Vlaanderen hoorspelen die in Nederland zijn uitgezonden.

Klik hier voor de Paul Vlaanderen – Paul Temple startpagina.

Info Paul Temple “Created by Francis Durbridge” (Engelstalig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *