Hoorspelheld Lut Tomsin

Lut Tomsin

Geboren: 13-07-1941 te Tongeren

Algemeen:
Lut Tomsin is een Vlaamse actrice. Tomsin begon haar theatercarrière in Antwerpen in het toenmalig toonaangevend Nederlands Kamertheater. Later volgde het Groot Limburgs toneel dat zowel in Nederland als Vlaanderen actief was en dan diverse Vlaamse theatergezelschappen.

Tomsin acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: FC De Kampioenen, Heterdaad, Windkracht 10, Editie, Het Park, Het Contract, Tim en Wat u maar wilt. Van 1999 tot 2008 vertolkte Lut de rol van Julia Colin in de Vlaamse serie Wittekerke.

In 2006 wordt de actrice getroffen door kanker. De actrice ondergaat een zware operatie en is daardoor zes maanden buiten strijd. Haar rol in Wittekerke wordt dan tijdelijk overgenomen door actrice Mia Van Roy.

Van 2008 tot 2011 was ze te zien in de politieserie Zone Stad. Ze gaf gestalte aan de moeder van Tom Segers, het hoofdpersonage van de reeks. In 2009 kwam de film Meisjes in de bioscoop, waarin ze Lutgard speelt.

Via verschillende bronnen schijnt dat Lut Tomsin in meerdere Vlaamse en Nederlandse hoorspelen zou hebben meegespeeld. Helaas kan ik tot op heden alleen onderstaande hoorspelen vinden, waar zij aan meegewerkt heeft.

Hoorspel:
Drie dode dwergen – Yvonne Dêlpeche
Linker been gezocht – Yvonne Dêlpeche

Info Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *