Journey vs Sprong: Opvallend – serie 2: deel 20

Sprong 2 deel 20

In serie 2 deel 20 vond ik zes opvallende fragmenten:

Fragment 1:
Net als in het laatste fragment van deel 19, is ook hier in de Britse versie te horen dat de koepelstad aan de horizon ligt. In de Nederlandse versie wordt daar niet over gesproken.

Fragment 2:
Wanneer Jet/Jeff en Lemmy/Jimmy met Webster de koepelstad ingaan, brengt Webster ze naar de controleur in koepelstad. Deze controleur heeft al snel door dat onze vrienden, anders dan anders, op Mars zijn aangekomen. Hij is namelijk van tevoren geïnformeerd over hun komst. In de Britse versie is dat net 15 minuten voor onze vrienden de koepelstad ingingen. In de Nederlandse versie schijnt die informatie al even geleden te zijn verstuurd. Daarnaast benoemt de controleur expliciet het moment van landen van Jet en zijn bemanning, namelijk twee weken geleden. Daar wordt in de Nederlandse versie ook niet over gesproken. Dat is eigenlijk maar goed ook, want anders klopt de opening van deel 1 in de Nederlandse versie namelijk niet meer: “… we zijn er nog geen 3 maanden gebleven…” Overigens klinken deze 2 weken in de Britse versie wel logischer dan die 3 maanden.

Fragment 3:
In de Nederlandse versie wordt de controleur niet bij zijn naam aangesproken. In de Britse versie is Webster echter wel genegen die te noemen.

Fragment 4:
Wanneer is Webster nu van de Aarde ontvoerd? 1910 of 1911?

Fragment 5:
Wanneer onze vrienden van Mars proberen te vluchten met de ruimtevloot, worden ze nagezeten door vliegende bollen. Lemmy lijkt in de Britse versie enthousiaster dan dat we horen in de Nederlandse versie als de vluchtpoging lijkt te slagen.

Fragment 6:
In de 6 maanden die de terugreis naar de Maan moet duren, leest Doc in beide versies uit zijn dagboek. In de Britse versie heeft Lemmy onderweg tussendoor echter ook hoorbaar radiocontact met de controle. In de Nederlandse versie spreekt de dokter hier alleen over in het dagboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *