Paul Temple is “hot” in Duitsland:

Paul Temple banner PIDAX

In februari 2023 plaatste ik de scripts uit de radiogids van 1940 online van de hoorspelserie “Paul Vlaanderen en het Z4-mysterie“. Al vrij snel daarna werd ik gemaild door ene Georg Pagitz.

Z4 titel afbeelding transparant

Georg Pagitz werkt voor de productiemaatschappij PIDAX dat het op zich genomen heeft om onder andere Paul Temple hoorspelen opnieuw uit te brengen in Duitsland. De drie producties, die u hierboven ziet weergegeven, zijn producties uit 2022. Georg heeft met name de vertaling gedaan van gevonden scripts, waarbij hij ook gebruik gemaakt van de steun van de zoon van de auteur Francis Durbridge, Nicholas Durbridge.

De bovenste 3 titels, te weten:
Paul Temple und der Fall McRoy
Paul Temple und der Fall Westfield
Paul Temple und der Fall Valentine
zijn in Duitsland op cd een groot succes, waarbij de ARD zelfs “Paul Temple und der Fall Valentine” heeft gekocht en tijdens de kerstdagen in 2022 dit hoorspel heeft uitgezonden.

In januari 2022 berichtte ik al over twee Duitse Paul Temple’s die online stonden. Toen Georg Pagitz echter op mijn site tegen het script aanliep van “Paul Vlaanderen en het Z4 mysterie”, stuurde hij onmiddellijk een mail. Wat blijkt: het Engelse script van dit verhaal is helaas volledig verloren gegaan en PIDAX hoopt nu via dit Nederlandse script alsnog een Duitse versie te kunnen uitbrengen.

Z4 gids kelder transparant

Met enige aanpassingen heb ik Dhr. Pagitz kunnen voorzien van dit script en uit dankbaarheid kreeg ik de 3 cd’s thuis toegestuurd. PIXEL hoopt nu dit jaar de eerste schreden te kunnen zetten om het oorspronkelijk Britse hoorspel, getiteld “News of Paul Temple” uit 1939 opnieuw uit te kunnen brengen, nu in het Duits.

Uiteraard blijven we het uitkomen van dit nieuwe Duitse hoorspel op de voet volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *