23-12-2011: Vandaag is Léon Povel 100 jaar geworden!

Kaart Léon Povel
Vandaag, 23 december 2011, is hoorspellegende Léon Povel 100 jaar geworden. Via deze weg wil ik hem alvast feliciteren en wens ik hem en zijn lieve vrouw nog vele jaren in gezondheid toe.
En het leukst vind ik, dat ik het (na een nachtje slapen) ook nog eens persoonlijk mag doen!
Als ik maar slaap…

——- Update ——–

Inmiddels ben ik weer thuis van een bijzondere middag met hoorspellegende Léon Povel. De verjaardag van Dhr. Povel werd gevierd in een zaal, waarbij er niet alleen plaats was voor de gasten, maar er werd onderwijl ook een fotocollage afgedraaid met foto’s uit 100 jaar Léon Povel! Daar zaten zowel de bekende als ook foto’s uit de privé collectie tussen. Fantastisch om die te zien. Vooral de foto’s van de klimactiviteiten van Léon Povel waren zeer indrukwekkend. Ik kan me zijn enthousiasme voorstellen bij het werk aan het hoorspel “De berg der verschrikkingen”.

Wat die middag voor Dhr. Povel zelf, denk ik, heel bijzonder maakte, waren zijn 2 fantastische cadeau’s:

Allereerst heeft Léon Povel een koninklijke onderscheiding ontvangen: Hij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Het 2e bijzondere cadeau:

Zoals u wellicht weet is André Kuipers inmiddels aangekomen in het het internationale ruimtestation ISS. Wat ik echter niet wist, is dat André Kuipers een groot hoorspelfan is. Tijdens een interview, voor de start, vernam Kuipers dat Léon Povel 100 zou worden op de dag van zijn koppeling met de ISS. Hij vertelde toen dat hij dat heel bijzonder vond en omdat hij veel hoorspelen heeft meegenomen de ruimte in, beloofde hij zeker dan “De Sprong in het heelal” te gaan luisteren.

Bij Sir B kunt u alles van André Kuipers horen: o.a. over hoorspelen en hoe bijzonder hij het vindt dat Léon Povel 100 jaar wordt. Echt de moeite waard! Klik op “De nieuwe Sprong in het heelal”

Al met al, zowel voor Léon Povel een bijzondere dag, maar ook voor mij persoonlijk. Leuke mensen ontmoet, die ik wel kende van mail, maar de meesten nog niet gezien, waaronder Winfried Povel. En wie kan nu zeggen: ik was erbij…

11 gedachten aan “23-12-2011: Vandaag is Léon Povel 100 jaar geworden!”

 1. Waarde heer Povel,
  Vandaag pas uw naam gegoogled en vernomen dat u 100 jaar bent geworden,Alsnog gefeliciteerd,ook met uw onderscheiding. ik ben nu 68 jaar en weet nog heel goed dat ik me op zondag (ik meen om 12 uur) op mijn vaders bureau installeerde, dicht bij de radio om naar uw hoorspel te luisteren. Ik was toen een jaar of twaalf en vond het ongelofelijk spannend. Alleen was ik de titel van het hoorspel vergeten,maar die dook nu in een verhaal over u weer op. na al die tijd wilde ik u bedanken voor die spannende serie. Hartelijke groeten van Nel Arkesteijn-Groen

 2. Van Winfried Povel mocht ik een prachtige foto ontvangen, genomen door Monique Povel: Het moment dat hun vader, Léon Povel, werd geridderd door de burgemeester.

 3. Me aansluitend bij Cornelis,

  Het was echt een bijzondere ervaring! En Peet, die knuffel hoort er zeker bij! Zoals jij al eens beschreef op mijn site hoe je Sprong in het heelal ervaarde, en je band met Jan Borkus, vind ik nog steeds heel bijzonder.
  En voor iedereen die nog wil reageren:
  Léon Povel is dan wel 100 jaar geworden, maar hij kan nog prima met computers overweg en leest deze site ook. Zoals zijn zoon vandaag zei: “A life and kicking…”
  Naast de 2 eerder genoemde cadeaus, waardeert Léon Povel uw aplaus nu nog steeds. Ik ben in de samenvatting dat vergeten te melden, maar dat waren zijn eigen woorden: Na al die jaren…

  Dank voor alle reacties!

  1. Wauww Ton, bedankt voor je leuke verslag en foto’s. Heel bijzonder dat je dit mocht meemaken! Dat waren 2 hele mooie verrassingen zeg! We hebben een ridder is ons midden 😀 Maar meer dan verdiend, gefeliciteerd meneer Povel!! Dank je Cornelis voor de knuffel!! Ja zeker Ton die ervaringen blijven heel bijzonder en tja De Sprong blijft toch het allermooiste hoorspel wat er gemaakt is, niet alleen het verhaal, maar daardoor ook mijn kennismaking met Jan Borkus, dat blijft voor mij toch wel 1 van de mooiste dingen in het leven.
   Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe, maak er iets moois van en een luisterrijk 2012!!!
   Dikke knuffel, Peet.

 4. Hello, goodbye, alle hoorspelvrienden,

  Ieder die vandaag de verjaardag van Leon Povel heeft gevierd.
  Voor mij was het ook een feestdag.
  Al die prachtige sites met intervieuws, foto’s en ander schitterend materiaal.
  Ik heb genoten.
  Het leek wel dat er een familielid van mij jarig was.
  Trouwens de heer Povel is in al die jaren eigenlijk familie geworden.
  Ton fijn dat je deze dag van zo dichtbij hebt meegemaakt
  en bedankt voor je verslag.

  Ieder een warme groet, Cornelis.
  En voor Petra een knuffel.

  Daarbij wens ik jullie allemaal een prachtig jaar 2012 toe.

 5. Beste heer Leon Povel,
  Ook namens mij van harte gefeliciteerd met uw 100e verjaardag, dat er nog vele jaren bij komen!!
  Ook Winfried van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je vader! Ook ik luister al vanaf mijn 11e jaar bijna dagelijks naar hoorspelen en de naam Leon Povel komt met regelmaat langs hier op de mp3 speler 😀 Bedankt voor al dat moois wat er voor ons is gemaakt!!!!
  En Ton heel veel plezier en we verwachten natuurlijk een zeer uitgebreid verslag van je 😀 😀
  Dikke kus (knuffel) Peet.

 6. Hello, goodbye,

  De heer Leon Povel wordt ook door mij van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag.
  Ik en velen met mij genieten elke keer van de prachtige hoorspelen
  die de heer Povel heeft gemaakt.
  De naam Leon Povel is voor mij een naam die in mijn geheugen vast staat.

  Ook Winfried: Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.
  Ik hoop dat u mijn woorden aan jouw vader kan overbrengen.

  Met een warme groet, Cornelis.
  Hoorspelliefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *