Hoe dacht men in 1998 over het hoorspel?

Een klein tijdje geleden ontving ik van Wil Carton een mail waarin hij aangaf in het bezit te zijn van een krantenartikel over het hoorspel uit het AD van 1998. Dit artikel is echter zo groot dat het niet in een “normale” A4-scanner past. Wil heeft als oplossing bedacht de krant in te scannen bij de lokale boekhandel.
Op zich een goed idee, want zo heb je de pagina in elk geval digitaal. Alleen was ook daar de pagina zo groot dat het in 2 delen moest. Vervolgens stuurde Wil de scans naar mij op met de mogelijkheid om ze op de site te zetten.

De pagina’s zijn echter zo groot, dat als ik het in het formaat van mijn site leesbaar wil houden, de pagina’s niet in het frame van de site passen. Vandaar dat ik er voor gekozen heb ze in “Nieuws” te plaatsen. Wanneer u dus op de afbeeldingen klikt, kunt u ze net zo groot openen als nodig is om dit leuke artikel te lezen.

Hoe dacht men nu in 1998 over het hoorspel? Na 1 september 1998 was het gebeurd met het hoorspeluur op Radio 4. Betekende dat nu het einde van het hoorspel? Destijds was ik daar wel bang voor. Inmiddels weten we nu wel beter. Lees hoe Marlies Cordia haar mening in deze geeft, lees een artikel over het beroemdste hoorspel ooit en lees ook hoe Jan Borkus toen in het hoorspel stond.

Veel leesplezier!
Met dank aan Wil Carton!
 

Eén gedachte over “Hoe dacht men in 1998 over het hoorspel?”

 1. Hello, goodbye,

  Een mooi artikel.
  En de vraag, wie houdt nog van het hoorspel?
  Antwoord: velen, waaronder mijn persoontje.
  Zijn er nog meer van dit soort berichten in kranten of bladen.
  Dat zou mooi zijn.
  Wil Carton wordt ook door mij bedankt.

  Groet, Cornelis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *