Hoorspel anders: De blauwe zaden

Geronimo hoorspelen logo

In deel 5 van “De blauwe zaden” zijn Matt en Stevens in handen van de mannen van de blauwe goden. Wanneer Valerie bezoek krijgt van professor Marcus wordt de boerderij overvallen. De 2 overvallers hebben echter wel heel bekende stemmen. Of is Matt toch niet zo in gevaar…

Was hier het potje voor de bijrollen op? U hoort namelijk heel duidelijk dat de overvallers vertolkt worden door Bert Dijkstra en Paul van der Lek, die verder gewoon de rol van Matt en Stevens voor hun rekening nemen. Beluister het fragment. (Tip van mijn zoon.)


*** Update ***

Gezien de twee onderstaande zeer overtuigende reacties heb ik zelf ook nog eens zeer intensief naar dit fragment met de twee overvallers geluisterd. Inmiddels kan ik niet anders dan me aansluiten bij hun opmerkingen. Bij de tweede overvaller lijkt toch echt inderdaad te gaan om  Hans Hoekman, in plaats van Paul van der Lek.

Om andere luisteraars nog wat specifieker de gelegenheid te geven zelf hun idee te vormen, nogmaals de overval in een verkorte versie:


In de aankondiging van deel 11 van “De blauwe zaden” spreekt men over 300.000 jaar oude steen, maar het was toch 300.000.000 jaar…

In deel 24 wordt Reiter begraven door Valerie en Frank Costa, terwijl Stevens en Matt per rubberboot op weg gaan naar de Blauwe Ruïnes. Vlak voor ze daar aankomen, zien ze omgewoelde grond “dat er net eender uitziet als toen we Reiter hebben begraven…”. Toen waren Stevens en Matt toch al weg?

2 gedachten aan “Hoorspel anders: De blauwe zaden”

 1. Dankzij Rick het bewuste fragment op deze pagina enkele malen beluisterd. De tweede overvaller is, op m’n gehoor afgaande, inderdaad Hans Hoekman.

  Groet,
  John

 2. Beste lezers of beter hoorspelluisteraars,

  in de vakantie heb ik weer een eens uitgebreid de tijd genomen om aandachtig te luisteren naar de Matt Meldon-Cyclus. Zo kwam ik dus ook weer uit bij de Blauwe Zaden, en dus ook bij het fragment “de overval” in deel 5. Nu heb ik het stukje keer op keer afgespeeld, en ik denk toch iemand anders te horen in de rol van de tweede overvaller, namelijk Hans Hoekman! Je hoort in het stukje de eerste overvaller zeggen “Daar gaan ze”, dan de tweede overvaller “Ze smeren ‘m”. Vervolgens weer de eerste overvaller “Schieten”, en de tweede overvaller “Sta stil”. De eerste is uiteraard Bert Dijkstra. Hans Hoekman speelt vervolgens een paar scenes later Inspecteur Conners.

  Ander leuk detail wat me opviel aan dit fragment: Na het ‘glas-gerinkel’ van het raam in de keuken hoor je Valerie zeggen “Het raam in de keuken, er is er een binnen”, zin later zegt ze “niks praten, het raam uit, en regelrecht…..” Vervolgens hoor je duidelijk het geluid van ‘deuren’-slaan. Best bijzonder!

  Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *