Hoorspel anders: Het vliegtuigmoederschip Hornet in Prometheus XIII.

Klein foutje in het hoorspel: Door de koersverandering van de Prometheus moeten onze helden uitwijken naar een ander schip (de Intrepid) om de terugkerende capsule op te vangen. Dit zou eerst gedaan worden door het vliegtuigmoederschip Hornet. Als de koersverandering een feit is, noemt Generaal Stevens de Intrepid “slechts een kruiser”. Gezien onderstaande afbeelding is dit echter niet juist. De USS Hornet (hier rechts) werd ingezet bij de terugkerende Apollo capsules.

USS HornetDe USS Hornet werd ingezet bij de terugkerende Apollo capsules.

De USS Hornet was het vliegdekschip dat de berging deed van de Apollo 11. De Apollo 11 was de capsule met aan boord o.a. Neil Armstrong, de eerste mens op de maan.

De USS Intrepid (CV-11) was een vliegdekschip van de Amerikaanse marine uit de Essex-klasse. De Intrepid (“onverschrokken”) is het vierde schip met die de naam.

De USS IntrepidDe USS Intrepid.

Het vliegdekschip diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Stille Oceaan. Na de Tweede Wereldoorlog werd het schip gebruikt om capsules van de Mercury en Gemini projecten op te pikken.

U hoort eerst de president van de V.S. die opdraagt de Hornet in te zetten, maar door een koersverandering moeten onze helden uitwijken naar de USS Intrepid. Zoals u op de afbeeldingen kunt zien is dat ook gewoon een vliegdekschip en geen kruiser…


Extra:
Wanneer u onderstaand geluidsfragment opent, hoort u de berging van de Apollo 11 capsule door het vliegdekschip USS Hornet. Dit bestand en veel meer kunt u ook nalezen op de site over de Hornet. Klik daarvoor op de link onderaan de pagina.


Bronnen: Wikipedia en USS Hornet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *