Hoorspel anders: Matt Meldon algemeen

Geronimo hoorspelen logo

– In “De tunnel der duisternis” leert Matt Meldon zijn aanstaande vrouw Valerie Rainer kennen en bij hun eerste kennismaking gaat zij door voor een hersenspecialist. Wanneer in “De blauwe zaden” professor Marcus echter de mogelijkheden van de hersencapaciteit van Jack, de blauwe man, bespreekt geeft Valerie aan, dat zij dit niet als haar specialiteit beschouwt, maar dat zij op basis van haar kennis als arts “ietwat”op de hoogte is.

– In “De tunnel der duisternis” is het de bedoeling dat Matt en Val gaan trouwen in een auto. Stevens heeft daarvoor de dominee al geregeld. In “Prometheus XIII” begint het verhaal zeker ook met het voorgenomen huwelijk, maar niet in de auto.

– De Marsbewoners, die we tegenkomen in “De gesluierde planeet” zijn volgens mij andere dan in “Prometheus XIII”. Hoeveel planeten Mars zijn er…

– Volgens mij maakt men in de Verenigde Staten van Amerika voor hun elektrische apparatuur gebruik van een elektrische spanning van 110 Volt, in tegenstelling tot de meeste Europese landen waar men 220 volt uit de wand laat komen.

Zowel in “De tunnel der duisternis” als ook in “Prometheus XIII” hoor ik echter duidelijk dat men in Amerika toch gebruik maakt van 220 Volt. Of dit nu een foutje is van de schrijver, Paul Van Herck, of dat er in de hoorspelbewerking iets mis is gegaan, is me niet helemaal duidelijk…

In het eerste deel van dit fragment hoort u Matt en Val praten over een encefalograaf, een apparaat dat hersenactiviteit kan registeren. In het 2e deel proberen Matt Steven en Val te ontkomen aan monsters die hun huis binnenvallen. Ze proberen te ontsnappen vanuit de kelder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *