Hoorspel: Speciaal voor de Paul Temple fans

Banner Paul Vlaanderen - Paul Temple.

Regelmatig krijg ik van bezoekers positieve reacties op de informatie over Paul Vlaanderen, maar zeker ook op de informatie over Paul Temple. Zoals u mogelijk weet, is de nog steeds populaire hoorspelserie Paul Vlaanderen, ook in andere landen uitgebracht. Op deze site bericht ik, naast de Nederlandse versie, ook zo uitgebreid mogelijk over de Britse versie en de Duitse versie.

Zoals het u wellicht al was opgevallen in “Klik hier voor de laatste update“, zijn de laatste pagina’s die nog open stonden voor de Britse Paul Temple toegevoegd. Daarnaast heb ik dankzij Gerard Leeuw ook nog een Duitse Paul Temple kunnen toevoegen: “Paul Temple und der Conrad -Fall“.

Van de meeste hoorspelen had ik de informatie al een tijdje liggen, maar er vielen nu wat meer zaken op hun plaats. Zo kon ik nu ook de verhaallijnen achterhalen van verloren gegane hoorspelen en heb ik hier en daar nog wat informatie op elkaar gelegd. Voor alle informatie over Paul, klik hier.

The Gilbert Case:
Het Britse hoorspel dat ik als laatste heb toegevoegd, was “Paul Temple and the Gilbert Case” dat in 1959 was uitgezonden. Deze versie is een remake van de versie uit 1954 en beide versies zijn bewaard gebleven. Vooral bij de versie van 1959 worstelde ik al een hele tijd met de rolverdeling. Maar nu heb ik toch maar de knoop doorgehakt, ondanks een gebrek aan informatie.

Studio opname Paul Temple - Gilbert Case 01 - 1954
Foto van opnames van Paul Temple and the Gilbert Case – 1954. Bron: radiorewind.co.uk – helaas geen namen.
Links zeer waarschijnlijk Peter Coke.

Er is namelijk een overzicht van de verschillende acteurs, die zich helaas beperkt tot de namen die genoemd worden in deel 8 van de versie van 1959:

Rollen in de Gilbert Case:Versie 1954:Versie 1959:
Paul TemplePeter CokePeter Coke
SteveMarjorie WestburyMarjorie Westbury
Sir Graham ForbesLester MudittRichard Williams
Inspector KingstonDuncan McIntyreDuncan McIntyre
CharlieJames BeattieJames Beattie
Wilfrid StirlingCharles LenoDouglas Storm
Betty WayneGrizelda HerveyEva Stuart
Lance ReynoldsRichard WilliamsSimon Lack
Lynn FergusonPeggy HassardJune Tobin
Louis FabianOlaf OlsenJohn Hollis
Detective Sergeant JohnsonAlec RossGeorge Hayden
Peter GalinoRobert RiettyDavid Spencer

En er is een film die ingaat op bepaalde stukken tekst. Hierin worden 2 fragmenten met elkaar vergeleken: een fragment uit deel 1 en een fragment uit deel 2. U hoort daarin eerst de versie uit 1954, voorzien van commentaar. Aansluitend volgt ter vergelijking het zelfde fragment uit 1959, waarin de auteur wijst op de verschillen. Er wordt daarbij ingegaan op zowel de verschillende acteurs, als ook op details in de tekst.

N.B. VOOR U DE FILM KIJKT:
Bezoek a.u.b. niet de genoemde website in de film. Deze geeft een beveiligingsrisico!!!
De film zelf kijken is uiteraard geen risico.

Het vervolg dat in de film wordt aangekondigd, heb ik tot heden niet kunnen vinden.

Deze film heb ik al ruim 10 jaar, maar helaas is daarbij de bron verloren gegaan. Mocht u de bron weten, hoor ik het graag: Ere wie ere toekomt.

Ik wilde u deze film echter niet onthouden, zeker niet voor de echte Paul Temple fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *