Zoek-hoek: Torenhoog en mijlenbreed

Geronimo hoorspelen logo

Wie weet wanneer het hoorspel “Torenhoog en mijlenbreed” is uitgezonden? Ook hier zou u niet alleen mij helpen, maar ook een bezoeker van deze site… Er is een tweede vraag ontstaan: Wat is de eigenlijke titel van dit hoorspel? “Torenhoog en mijlenbreed” of “Ruimteschip Morgenster”?

Reactie via “Nieuws” 15-02-2010.

Hallo,
Bij Jos Lemmens las ik dat “Torenhoog en mijlenbreed” in 1969 werd uitgezonden.
Hartelijke groet,
Dennis


Reactie via “Nieuws” 21-02-2010.

De uitzenddata van “Torenhoog en mijlenbreed” zijn bekend, althans de eerste aflevering. “Het eerste deel van “Torenhoog en mijlenbreed” is uitgezonden op 3-7-1968.”


Reactie via mail.

Radioprogrammering

Inmiddels is over het hoorspel nog meer duidelijk geworden. De titel is (evenals bij het hoorspel van de KRO) ‘Torenhoog en mijlenbreed’. Zie bovenstaande bijlage.

Ik heb dit hoorspel met deze titel en ik heb ook een hoorspel met de titel “Torenhoog en mijlenbreed”. Aan beide hoorspelen was ik nog niet toegekomen om te luisteren, maar ik heb van beide nu het begin beluisterd en dat verschilt. Opvallend is wel dat in beide een situatie met of om Ruimteschip Morgenster wordt besproken, maar toch met een andere verhaallijn.

Om het geheel duidelijk te krijgen, moet ik eerst luisteren. Ruimteschip Morgenster is bij mij een hoorspel in 9 delen. Toren hoog en Mijlenbreed is 3 afleveringen. Ze duren respectievelijk 1:57:55 en 2:48:16. Dat helpt natuurlijk niet echt mee. Misschien zijn dit verschillende versies of verschillende uitvoeringen, maar zoals gezegd: ik heb ze nog niet geluisterd. Wordt vervolgt, denk ik…

Reactie via mail.

Inderdaad bestaan er twee versies van ‘Torenhoog en mijlenbreed’.

Torenhoog en mijlenbreed (NCRV)
Auteur : Tonke Dragt
Regie : Johan Wolder
Deel 1 op: 3 juli 1968
Aantal delen : 9

Torenhoog en mijlenbreed (KRO)
Auteur : Tonke Dragt
Bewerking. : Gini van Duren
Regie : Johan Dronkers
Deel 1 op 8 oktober 1995
Aantal delen : 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *