Hoorspelheld Edmond Classen

Edmond Classen

Geboren: 16-05-1938 te Arnhem
Overleden: 27-01-2014 te Arnhem

Algemeen:
Na zijn HBS tijd, waarin hij zich al bezig hield met toneel, ging hij naar de Maastrichtse toneelacademie. In 1960 deed hij eindexamen en speelde hij als koning Hiëronymus zijn eerste rol in “De schaduw van de koning”, van Aad Greidanus. Via Arena/De nieuwe Komedie en het Nieuw Rotterdams Toneel sloot hij zich in 1971 aan bij Theater, aan welk gezelschap hij tien jaar verbonden bleef om vervolgens in de vrije sector te gaan spelen. Daarnaast werkte hij regelmatig voor radio en televisie. Hij werd in 1974 onderscheiden met de Arlecchino voor zijn spel in “De gebroken kruik” van Heinrich von Kleist.

Hij heeft voor tv-rollen gespeeld in o.a. Spijkerhoek, GTST, Flodder, Coverstory, 12 Steden 13 Ongelukken, Pleidooi, Vrienden voor het leven, Zonnetje in Huis, Ha die Pa, Medisch Centrum West, Rust Roest en Vreemde Praktijken. Hij speelde opa Rogier van Cleeff in Oppassen!!!

Wat betreft theater speelde hij mee in o.a. In the name off the father, Woman in mind, 12 angry men, Op Hoop van Zegen, Schakels, Heyermans en De man, de vrouw en de moord. Hij is de vader van Kiki Classen.

Hoorspel:
Attentie voor Roger West – Inspecteur Warren Turnwell
Reisdoel menselijk brein – Owens
In de greep van de angst – Inspecteur Chadwick
Het Janussyndroom – Max Steiner
De koorddansers – Dokter Harding
Hollands Glorie – Kapitein Sjenonow
Knelpunten
De schat in het zilvermeer – i.e.g. Kolonel Brinkley
Bitterzoet bed – Ondervrager
Joseph Fouche – Joseph Fouche
Moord of geen moord, Brigadier Day
Ballingen – Robert
En vast nog meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *