Journey vs Sprong: Opvallend – serie 2: deel 08

Sprong 2 deel 08

In serie 2 deel 08 vond ik drie opvallende fragmenten:

Fragment 1:
In dit fragment raken Jet en Lemmy / Jeff en Jimmy in gesprek, kijkend door de telescoop naar het oppervlak van Mars. Het meest opvallende van dit fragment was voor mij het duidelijke verschil in acteerwerk. Daarnaast wat kleine zaken, zoals de blister die vertaald is naar puist en de toevoeging van bushaltes in de Nederlandse versie.

Fragment 2:
In dit tweede fragment keert Doc terug naar vrachtvaarder 6 en memoreert hij in zijn dagboek een gesprek met de captain. Veel tijd tot nadenken krijgt hij echter niet want Jeff/Jet geeft opdracht de ruimtevloot te keren. Vreemd genoeg kost dat in de Britse versie veel meer werk dan in de Nederlandse versie.

Fragment 3:
In dit derde fragment zet het vlaggenschip de landing in op de planeet Mars. In beide versies wordt op een gegeven moment Martiaanse muziek aangezet. In de Britse is dat andere muziek dan in de Nederlandse. Daarnaast start de Nederlandse versie eerder met de muziek. Toch is de muziek in de Britse versie zeker geen onbekende muziek. Deze muziek wordt namelijk later in de Nederlandse versie wel gebruikt. Daarentegen is het ook weer opvallend dat de geluiden van de mislukte landing en de uiteindelijke “crash” weer erg verschillen. En, ik hoor een verschil in hoe Jeff/Jet reageert op de aanwijzingen van Mitch om weer op te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *