Journey vs Sprong: Opvallend – serie 2: deel 15

Sprong 2 deel 15

In serie 2 deel 15 vond ik vier opvallende fragmenten:

Fragment 1:
Lemmy/Jimmy laat de verloren gewaande binnen in de karavaan. In plaats van Mitch is het McLean die binnenstapt. McLean vertelt wat er met de rest van de bemanning van Vrachtvaarder 2 is gebeurd. In de Britse versie is Evans omgekomen bij de landing. In de Nederlandse versie is Hammond omgekomen, maar zoals we in deel 12 al konden horen, zat Hammond helemaal niet in nummer 2. Verder is opvallend dat het klinkt of McLean in de Britse versie spreekt met zijn helm nog op.

Fragment 2:
Als ze ontdekken waar de bemanning van Vrachtvaarder 2 is gebleven, noemt Jet ze in de Britse versie bij naam en horen we al voor het eerst de namen van Dopsen en Harding. In de Nederlandse versie spreekt Jeff over “de rest van de bemanning”.

Fragment 3:
Als de vliegende bol opstijgt van de piramidestad, wordt zowel in de Britse als ook in de Nederlandse versie de fout gemaakt in de vliegroute van de vliegende bol. Voor een extra uitleg, klik hier en bekijk de kaart onderaan de pagina

Fragment 4:
De schapenhouder vindt, samen met zijn hond, Mitch uitgeput bij zijn boerderij. In de Britse versie blaft de hond eerst echt als een hond en piept pas later als een kever. In de Nederlandse versie klinkt de hond van het begin af als een kever. Iets later horen we dat de blatende schapen klinken als uilen. Oordeel zelf in welke versie u het geluid van uilen beter herkent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *