Journey vs Sprong: Opvallend – serie 3: deel 08

Sprong 3 deel 08

In serie 3 deel 08 vond ik één opvallend fragment:

Fragment 1:
Heel even heb ik overwogen om de gehele aflevering tegen over elkaar te leggen. Sprong 3 deel 8 is namelijk in beide versies, zowel Brits als Nederlands, het ultieme voorbeeld waarin het hoorspel zich kan onderscheiden van de televisie. Voor deze aflevering liet Charles Chilton zich uitdagen door een tv-producent. Wat kan het hoorspel wel waar tv niet in slaagt… Chilton schreef, net als in serie 1 maar nu nog beter, een aflevering in het duister, dit keer echter vanuit emotie. Als jezelf je ogen dicht doet en luistert…

Voor mij was dit al het ultieme voorbeeld waarin het hoorspel zich onderscheidt van film of tv. Daarom herhaal ik het Nederlandse voorbeeld dat vanaf het begin op mijn site staat. U hoort nu echter ook de Britse versie ernaast. Hoewel Charles Chilton’s intenties heel goed zijn, doen Povel en vooral Borkus er nog een schepje boven op. Maar dat vind ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *