Journey vs Sprong: Opvallend – serie 3: deel 16

Sprong 3 deel 16

In serie 3 deel 16 vond ik zes opvallende fragmenten:

Fragment 1:
Door middel van een list proberen onze vrienden Jack Evans te overvallen. Bij de Britse versie krijg ik bijna het gevoel dat we het gevecht niet mogen horen.

Fragment 2:
Om de gouverneur aan het praten te krijgen, nemen Jet/Jeff en Doc hem mee naar de luchtsluis. Door de lucht te laten ontsnappen, waardoor verstikking dreigt voor Evans, hopen ze dat hij door slaat. Luister naar de Britse en de Nederlandse versie van dit fragment en trek uw eigen conclusie over het acteerwerk.

Fragment 3:
Doc en Mitch worden erop uitgestuurd om Martiaanse ruimtepakken op te halen voor hun ontsnapping. Als de dokter aangeeft de pakken te hebben gevonden, vraagt Jet/Jeff om ook een aantal metalen staven mee te nemen. In de Britse versie is dat een half dozijn, in de Nederlandse versie houdt men het bij 6 stuks. Waarom half dozijn niet in het Nederlands is overgenomen, geen idee.
(red. dozijn komt uit het Frans en betekent twaalftal. Het gebruik ervan is waarschijnlijk een overblijfsel uit het twaalftalig stelsel van Mesopotamië).

Fragment 4:
Jet/Jeff vraagt aan het brein informatie over de grote vliegende bol in hangar 5. Als Jet het in de Britse versie vraagt, begint hij niet over de startconditie van de bol, maar krijgt hij de informatie wel ongevraagd van het brein. In de Nederlandse versie stelt Jeff die vraag wel aan het brein, maar geeft vervolgens Jack Evans uitleg dat de vraag overbodig was. Maar ook hier is het brein genegen de informatie te verstrekken.

Fragment 5:
Onze vrienden staan op het punt de asteroïde te verlaten. Om nu te voorkomen dat ze direct achtervolgd zullen worden door hun tegenstanders, moeten ze bepaalde apparatuur vernietigen. De geluiden die daarbij gepaard gaan, verschillen zeker tussen de Britse en de Nederlandse versie.

Fragment 6:
Als ze in de grote vliegende bol aankomen, wordt Frank geconfronteerd met zijn verleden toen hij nog was aangepast. Hij zou de besturing ervan prima beheersen. Jet/Jeff geeft hem opdracht de besturing ook aan de anderen uit te leggen. In de Britse versie doet Frank dat ook daadwerkelijk. In de Nederlandse versie mogen we aannemen dat Frank dat gedaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *