Luister naar: Vedder en Smid

Kees Broos en Mariëlle Fiolet als Jaap Smid en Joke Vedder

Politie (VARA) 4 losse delen, afzonderlijk beschreven
Gemiddelde duur per aflevering ongeveer 45 minuten


Verhaal – Plaisir du Roi:

Het gefortuneerde echtpaar De Groot staat op het punt te gaan genieten van een skivakantie, als zij het lichaam van een jonge vrouw in hun auto aantreffen. Jaap Smid en Joke Vedder, partners in het werk en privé, worden op de zaak gezet. Joke probeert door een soort undercover-actie ingang te vinden in de seksindustrie om de zaak op te lossen, maar dat komt haar duur te staan.

1e uitzending: 11-01-1988
Voor extra informatie, klik hier.

Luister naar Plaisir du Roi:


Verhaal – Kind ontvoerd:

De zesjarige kleindochter van een rijke industrieel is ontvoerd. Inspecteur Jaap Smid en zijn collega Joke Vedder van de Haagse gemeentepolitie worden met het onderzoek belast.

1e uitzending: 14-01-1988
Voor extra informatie, klik hier. (externe link)

Luister naar Kind ontvoerd:


Verhaal – Broederliefde:

Tijdens het verhoor van een gearresteerde drugshandelaar verklaart deze dat hij met Jaap Smid samenwerkt. Jaap heeft de schijn tegen, want hij heeft kort tevoren een auto gekocht en die contant betaalt. Hangende het onderzoek wordt hij geschorst. Joke Vedder moet nu samenwerken met Dirk Hilbrink, maar die samenwerking verloopt niet zo glad.
Op een avond wordt Joke ontvoerd en aan boord van een jacht gebracht dat de Noordzee opvaart. Als er later een helikopter aankomt gevlogen, blijkt Dirk Hilbrink deze te besturen. Het lijkt erop dat hij het is die met de misdadigers samenwerkt.

1e uitzending: 21-01-1988
Voor extra informatie, klik hier. (externe link)

Luister naar Broederliefde:


Verhaal – College van de dood:

De Leidse hoogleraar Jan Venema is in zijn bed vermoord. Joke Vedder en Jaap Smid worden belast met het onderzoek. Mevrouw Venema heeft een alibi, een met politieke consequenties. Maar bij het verdere onderzoek blijkt dat Venema een verhouding heeft gehad met een studente. De vader van dit meisje neemt de schuld van de moord op zich.

1e uitzending: 28-01-1988
Voor extra informatie, klik hier. (externe link)

Luister naar College van de dood:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *