Matt Meldon hoorspelheld Bert Dijkstra

Bert Dijkstra

Geboren: 11-04-1920 te Tandjong Balei (Indonesië)
Overleden: 17-11-2003 te Den Haag

Algemeen:
Bert Dijkstra vertolkt de hoofdfiguur in de Matt Meldon reeks, namelijk Matt Meldon zelf. Matt Meldon is ex-astronaut uit het Gemini-tijdperk en in eerste instantie werkzaam als journalist. Later schijnt hij met zijn avonturen dusdanig fortuinlijk te zijn, dat het niet meer geheel duidelijk is welke bron van inkomsten het mogelijk maken zich voortdurend in het avontuur te storten. Alleen in “De blauwe zaden” pakt hij het werken weer op, als boer.

Matt Meldon is een zeer doortastende figuur, die het avontuur niet schuwt. Hij heeft, zeker in de eerste series, zelfs iets arrogants over zich. De wijze waarop hij in “De tunnel der duisternis” Valerie Rainer voor zich weet te strikken, zou menig vrouw juist de griebels over haar grabbels laten lopen. Als je zijn personage echter in de latere series hoort, wordt hij toch wat menselijker weggezet (vind ik!)

Inmiddels heb ik, door mail- en ander contact wel gemerkt dat er zowel fans als “andere mening toegedane” luisteraars zijn met hun idee over Matt Meldon. En als u nog geen mening heeft, zou ik zeggen: Gewoon luisteren, want ik vind de serie echt top!

Rol(len) in de hoorspelreeks:
– Apollo XXI (Het Maanmysterie) – Matt Meldon
– De gesluierde planeet (het vervolg van Apollo XXI) – Matt Meldon
– De tunnel der duisternis – Matt Meldon
– Prometheus XIII – Matt Meldon
– De blauwe zaden – Matt Meldon en 1 van de inbrekers in de boerderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *